No já už dlouho nabízím lidem z Prahy, Ať to donese ke mě a ozkoušíme to... Ale nikdo se k tomu nemá :?
Printable View
No já už dlouho nabízím lidem z Prahy, Ať to donese ke mě a ozkoušíme to... Ale nikdo se k tomu nemá :?
no to ja bych prisel hned, ale bydlim na jihu v prachaticich :(
mrtvo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
poradíte někdo?kdyz je navržena ozvucnice z urcitych parametru 4ohmoveho menice a dam tam misto 4ohmovyho menice 8ohmovy tak by to melo hrat stejne ne?
Vypadá to jednoduše, ale je fakt, že 8Ohm měniče oproti svým 4Ohm bratříčkům mají jiné parametry... Hlavně ty kvalitostní... když odebíráš větší proudy, tak zacházíš většinou do míst kolem hranic výdrže určitého materiálu, jinak řečeno při větších proudech se projevují různé prazitní a jiné vlastnosti, které negativně ovlivňují výsledek, takže 8Ohm má většinou lepší citlivost a elektrickou jakost a od toho se odvodí potom i celková jakost "Qts" jakožto jeden z most důležitých parametrů při návrhu ozvučnice... takže se podívej jak se liší ty dva měniče právě v tomhle údaji.
Jinak upravil jsem tvůj post s těma vykříčnikama... nevím jak v IE, ale v mozile i Opeře se to zobrazilo na jeden řádek....
Příště stačí těch vykřičníku míň...Dík
>>Aido's post >> EDIT
Dik, kouknu se na to Qts
mno uz ste teda nekdo zkousel ten zesak pripojit na ten sub od geniusu ??
No evidentně je vidět, že radši všichni o tom jenom mluví, ale činy jdou stranou... A ty co by to chtěli vyzkoušet, tak nemají prostředky :-(
no jo ja nemam zesak :/ kdybych nejaky mel tak bych to hned testnul
ten sub v geniusoch som nechal tak a mam este jeden napajany zosikom 2x60W pod postelov.Sak bolo uz pred tym dajake foto.ale som ho dost pomenil.Su v nom 2x ARN226-05/4 v takej specialnej ozvucnici ani neviem ako sa vola.Daco ako bandpass ale kus ine... sak potom dam aj dajake foto....(ked chcete) A hraje to podla mna super lebo je to dokonca stereo sub...
http://www.gjar-po.sk/~jedlak1d/1.jpg
http://www.gjar-po.sk/~jedlak1d/2.jpg
no a takto su tam umiestnene rproduktory
http://www.gjar-po.sk/~jedlak1d/3.jpg
mno se me to zda takove jakesi ujete :o) myslis ze ty dva to ma lepsi zvuk nez ten jeden ?nereknu kdyby na kazde strane byl ten reprak a treba uprostred basreflex ale i tak co sem cetl tak pre na ARN 226 se basreflex nehodi
__________________________________________________ ____________
v patke sem obevil v jednom starozitnictvi super bedynky 3 pasmove technics SC - 722A vypadaj dobre zkusim je omrknout otestovat jeslti jsou v poradku a kdyztak si je koupim chcou za to 1500,-, + geniuse a dam si to jako 7.1 repro :o)
To je sic pravda, že pro 226/x se hodí pouze uzavřená ozvučnice a né basreflex, ale tohle není basreflex... Tohle je takový zvláštní BandPass... teď nedokážu říct jaké třídy... je to bandpass s metodikou isobaric ozvučnice... tahle aplikace je při správných rozměrech naprosto v pořádku.
hlavne som tam chcel mat dva rep. aby som si na to mohol pripojit satelity...ze kazdy sat ma sub...
mas nejaky navrh na zesak ? pises tu ze LMka jsou lepsi a tak bych si nejaky udelal nejaky tak 2x100W dik
To bylo asi na mě...co? :wink:
No návrhů je hodně, záleží na tvé aplikaci... Protože pokud je to zesilovač určený pouze pro SUB, tak tě moc nezajímá jeho total zkreslení, ale spíš dynamika basových tónu... V jiném případě asi obojí.
Za malý peníz se dá postavit 2x100W modnutý zapojení tranziwatu 130 dle ing. Vlčka... velice jednoduché a výsledek je taky slušný, ale THD se mnohdy šplhá až k 5%, ale může být i 0.5%...jde tam hodně o vyladění klidových budů
To LMko je taková sázka na jistotu ... simply & very efficient
Prostě výsledek vždy stejný a dobrý... a to s několika variantama zapojení >> robustní pro SUB nejlepší nebo v zapojení GC(GainClone), což je ten chip s třema součástkama, skoro žádnou filtrací ve zdroji... vyší požadavky na trafo a kvalitní(hodně) usměrňovač.
mno chci to na ty moje bedynky technics 2x 100W takze ne na sub :o)
Mno tak to dopuručuju to LMko... ta 3886 je 70W na 4Ohm ... zvuk dobrý dynamické basy ale trochu ploché středy a vejšky...
podívej se spíš na datasheet LM3875... je to silnější, novější verze... všichny ji používají pro 8Ohm i ona se tak tváří v datasheetu... nikdy jsem ji nepoužil, ale všichni si jí zvukově jenom chválí... oproti 86ce lepší dynamika středů a vejš na úkor zaraženějším basům... Vlastně jedno jsem ji slyšel a moc se mi líbila je opravdu velice dynamická a ty basy nejsou vůbec tragický.
kdyz uz sme u toho kde se mam podivat ten datasheeek ? jsem se s tym jeste nejak nesetkal nevim dke to hledat
Zkus do googlu napsat "LM3886t" (nebo tu 75ku) a hned první odkaz je nastránky přímo u national.com a tam je hned k stažení(*.pdf)
Mozna by stacil LM4870 maj ho v GME neco kolem 2kil. Na netu najdes forum, kde se jim dost zabejvaj ;D
Tak to teda nevim... LM4870 mu asi stačit nebude... leda kdyby jich 100 zbridgoval ;D
LM4870 jak tuším je 1.1W max on max 6V
default 1W at 5V
???
tak to abych si jich koupil aspon 100 :o)ú abych z toh ovytahl 100W :o))
Hlavne ze ste se nikdo nikdy nespletl ;DCitace:
Původně odeslal Arteee
Ma tam bejt samozrejme LM4780 :wink: