Mno, ja bych taky jednu kompletni sadu pro Athlonka, Radlo a sveho Epoxe snesl. :-)
Printable View
Mno, ja bych taky jednu kompletni sadu pro Athlonka, Radlo a sveho Epoxe snesl. :-)
Tiez by som zobral komplet sadu (CPU+GPU+NB). Snad ked sa nas dost nazbiera, tak si aj oblecies tie monterky. A mohol by si nam za +100.- Kc urobit specialnu Limited Edition waterblockov :-) .
Bylo by nas opravdu hodne :mweheh: ;D ;D :drool:
:mweheh: to teda... hned bych je bral...
Pokud budou zajemci jsme ochotni jeste udelat posladni objednavku.
Tak já chci GPU blok pro Geforce FX i s redukcí na menší hadičky :-)
Takze jestli se to rozjede, tak objednavam CPU+AMD spona(nemam dirky :oops: ), NB, GPU SET ATI. ;D ;D ;D
O osudu posledni objednavky se rozhodne po testech na PCT.
Osobne se mi moc nechce nic dalsiho delat, protoze to posune vyvoj novejch WB zas o dalsi mesic :?
edit KaRlOs[C] : uvidime :wink:
Ja by som zobral wb na CPU. Dufam, ze zasielas aj na Slovensko....
Posilani do SK zalezi na Cesky poste, az nabidne nejaky rozumny podminky pro dobirku v EU.
btw. Vzdyt mas eXtherm, ten ti nestaci? A navic pro vyuziti plnyho potencialu KPcoolu budes muset pouzit vedeni prumeru 10mm (eXtherm ma 8mm) a tak rozvaz, jestli se ti ta investice bude za tech par °C vyplati. :wink:
Ja bych si taky radeji pockal na nejakou novou verzi. Aspon muzu v klidu shanet penizky :lol:Citace:
Původně odeslal Pirs
Pripadna nova verze by byla k dispozici kdy asi? Alespon nejaky odhad, plus minus par tydnu. Docela rad bych chladil vodou v nejblizsich mesicich, ktere budou pochopitelne nejtelplejsi v roce. Pockat mesic, nebo mesic a pul nejni tak hrozne, ale nerad bych na nove verze bloku cekal do zari... :?
Ide o to, ze mam 2 compy - jeden na intraku a jeden doma a chcem si dat vodne chladenie aj na ten druhy comp. Moc sa s tym neponahlam, ale nabudol som dojem, ze koncite s vyrobou....Citace:
Původně odeslal Pirs
2Keyoke: Po 10.5. pokud bude material, tak bude prvni kousek. Ale je dost mozny, ze uz se uz zadny dalsi WB nebudou. Myslim, ze ted pro ceskoslovenskou OC komunitu nebude po vstupu nasich zemi do EU problem sehnat kvalitni bloky.
2andux: S vyrobou jsme skoncili nebo alespon s vyrobou toho, co jsme vyrabeli doposud. Udela se prototyp novy revize (zatim jen CPU) a pak se uvidi. Napadu je moc, ale casu a penez na realizaci zalostne malo :?
no myslim ze zaujem o bloky ostane .. kvalitou sa im moc komercnych nevyrovna .. a cena tiez bola fajn
Dalsi osud vyroby bloku a uvedeni nove revize 2.0 zavisi i na testech v PCT ktere se blizi do "finale"...
informace:
* Test by mel byt uverejnen do "3 tydnu" na www.pctuning.cz
* Jelikoz Redaktor, ktery testy provadi, chce byt nestrany tak uvalil inf. embargo na vysledky a prubeh testu at do doby zverejneni clanku na PCT.
* Takze uz jen netrpelive cekame. :|
no ja som osobne velmi zvedavy na metodiku testu .. ak je podobna ako na procooling tak to berem ;)
MC
Každopádně ten test bude ostrej! těžko říct kdo vyhraje..
2 KaRlOs[C] and Pirs, mam technicku otazku. Pri montovani vasho blocku na CPU sa ten dotahuje 4ma srubkami. Ako viete kedy uz staci a ci je dotiahnutie rovnomerne na vsetkych 4 bodoch? Viem ze to treba robit s citom a tak som to aj robil ale momentalne mi odisla doska a pravdepodobne koli tomu ze sa privelmi prehla v mieste patice CPU. Ked som ju vymontoval z case a rukou narovnal tak znovu nabehla. Prehnutie bolo dost vyrazne, typujem tak 1-3mm. Je dost tazke odhadnut utiahnutie, obzvlast ak je tam tak jemny zavit a uz len pol zavitu naviac spravi cca 0,5mm... neuvazovali ste o vyrobe nejakeho podstavca kt. by sa monoval na zadnu stranu CPU ako je u AMD64? tym by sa dost odlahcil tlak na PCB. Pripadne by sa dali dat medzi matice a blok nejake tvrdsie pruziny aby sa ten tlak rovnomernejsie rozlozil, ale na to by museli byt tie sruby dlhsie. Nemal nikto s neicim podobnym problem?
Postup montaze:
Zatlacis na imbusovy sroub, ktery je uprostred bloku a je spojen s osou stredu jadra CPU, a potom dotahnas rukoj jen srouby ke spone a dale dotahujes rukou do uhlopricky, ale s citem. :wink:
Z 35 lidi kterí od nas maji bloky si nikdo nestezoval, a my pri testech jsme nemeli nejmensi probleny, ani zadne vyditelne poskozeni PCB
Ale ty asi sundavas blok s desky priliz casto a menis CPU, a zas ho tam nandavas, to urcite taky neni moc optimalni.
Rada:
Dejej to proste s citem... :wink:
P.S. Neco jeste k tomu poznamena Pirs
ok ked mi pride doska z reklamacie tak to tak spravim, ja som to vzdicky est edotahoval klucom tak +1zavit ale ak vravis ze to staci rukou tak to skusim.
tak uz sem tady... :wink:
S postupem uvedenym kolegou Karlosem bez vyhrady souhlasim.
1) zatlacit na imbusovou hlavu sroubou na bloku priblizne silou, jakou tlacis na sponu sroubovakem u klasickyho chladice
2) matky na spone dotahovat do krize a to pouze rukou (z tohoto duvodu jsme upustili od dodavani kridlovych matic k sade :) )
3) stejny postup plati i u NB a grafik, obzvlaste u GF4 a FX dotahovat s citem a kontrolovat pruhyb PCB z duvody velky roztece der (80mm)
Takze posledni objednavka byla vyrizena...
S vyvojem novy revize 2.0 sme zatim moc nepohnuli z duvodu nedostatku casu a chuti :oops:
V soucasny dobe mame zbytky materialu na vyrobu cca dvou komletnich sad posledni revize (tj. CPU1.5a+NB+GPU) a mozna nejaky zbytky, popr. vyrobu nejakyho bloku dle vlastniho navrhu (pokud bude rozumnej).
Takze pokud by mel nekdo zajem nebo mel nejakej zajimavej napad, tak na to muzem vlitnout a uvidime, co z toho vyleze...:wink:
Libila by se mi nejaka brutalita typu: chlazeni GPU a pameti + brutalni Vmod, neco ve stylu co udelal extremecorvette na ocforums.com. Mozna by stalo za to udelat konecne nejaky HC/OC projekt, protoze za posledni pulrok je tady nejak mrtvo...
Komplet chlazeni na grafiku vc. pameti by celkem bodlo, bylo by zase o vetrak mene :DCitace:
Původně odeslal Pirs
Pro brutalni vmod je ale treba dobrej kousek HW, moji grafice Vmod na GPU temer nepomohl, takze zustal jen na pametech :?
No co sem mel jeste Radlo, tak mi Vmod pomoh z 275/275 na 420/365 a to jsem tu kartu docela setril. Na jadru 1.7V, pameti 3.2V. Pravda je, ze soucasny 9800 a X800 bezi uz na hranici svyho maxima, takze bych taky nejaky zazracny zvyseni necekal. :?
Nicmene to chlazeni bylo zajimavy, co jsem koukal, tak 9800XT a X800 maji stejny PCB, takze by byla asi jen jedna verze. Jeste uvidim jak to bude s NV 6800...