Re: Jak se doma pripojujete na Inet ? - Aktualizovano
Citace:
Původně odeslal
BRUCEF
Kdyz si udelam test pripojeni ukaze to 1 mbit, ale pri dloadu cca po 30 s zacne klesat rychlost z 200KB/S az na tech 50KB/s kde se ustali. Co jsem cetl, klasicky cheat poskytovatelu wi-fi.
No mam spis pocit, ze tady nekdo neumi pocitat. 1Mbit = cca 100kB, nikoli 200, to a), za b) za 400Kc ten Mbit rozhodne neni 1:1, v nejlepsim pripade 1:2 ( to pokud se ISP vzda marze a neposkytuje zadnej support). Takze tech 50kB +- odpovida cene i parametrum linky.
Pro info, cena za Mbit 1:1 se pohybuje kolem 1kKc (v zavislosti na garancich a technologii).
Citace:
Původně odeslal
tiktak
Nemuzu soudit O2, nicmene nabidka na rocni smlouvu s 8MBitem bez fupu a zaroven s hrazenym poplatkem za telefoni linku a to za 500,- Kc mesicne mne pripada docela rozumna, jak to realne chodi a co je v tom za pripadne uskali nevim. Jde fakt o lokalitu, ted prisla memu tatikovi nabidka na kabelovy internet od 2Mbit a asi 200,- Kc mesicne az po 30 Mbit za asi 1600,- coz je furt slusny. (8Mbit down/up bez fupu vychazi asi na 430,- mesicne, coz mne pripada vic nez slusny)
ja od 15.1.09 mam tento net od O2 a jsem s ním spokojený. je stabilní (bydlím na Praze 4 - prazskeho povstani presneji), rychlost je neco pod 8MB ale pro mé potřeby (HTPC trvale na netu) dobrý. Dalsí plus je urcite to, že nemá blokované P2P (jako UPC). jediné v cem je háček je to, že reklama na 500Kč/mesic je hezká, ale zavádějící... toto je cena bez DPH! ovsem i presto je tento net podle me výhodný.
Já jsem aktuálně celkem spokojeným uživatel Airwaynetu (Praha 2 - pod Nuselákem). Tu a tam se někde zasekne nějaké AP, ale to už je feature wifi sítě :confused:
Když jsme se přistěhovali, tak tu téměř lepší možnost ani nebyla. Aktuálně 12/1 MBit za 700měsíčně bez omezení je ale poměrně solidní.
Citace:
Původně odeslal
Jezevec
No mam spis pocit, ze tady nekdo neumi pocitat. 1Mbit = cca 100kB, nikoli 200, to a), za b) za 400Kc ten Mbit rozhodne neni 1:1, v nejlepsim pripade
Nevim kde si vycetl, ze pocitam s 200Kb/s. Ja jsem jen psal jaka je realita.
Prvotne se inet tvari jako rychlejsi nez je. Cili odezva kratkou dobu je rychla test ti napise 1 Mbit, ale stahovani a zatizeni delsi dobu klesa tam, kam jsem psal (na garantovanych 400kbps-50Kb/s.) A ze to je agregace je mi take jasne.
Tiktak: Nabidka od 02 zni dobre, ale nemame telefon ani linku, nechci se vazat a dale myslim, ze O2 nema dobre reference.
Z provideru si moc vybirat nelze. Jsou tu 3 a maji vesmes stejne podminky.
I kdyz ted pokukuji po nejnovejsim. Nabizi lepsi pripojeni (5Gh) , da mi pevnou Ip, garantuje 768kbps az po 1536kbps(alias speedhack 4Mbit :-) a ceny od 385,- po 1000,-Kc a snad kdyz prejdu mi da instalaci zdarma.
Neni to hitparada, ale kdyz clovek bydli na vesnici nemuze si vyskakovat. :-(
Uz aby byla doba, kdy bude mit kazdy kabel do baraku :-)