spustit msconfig a pak "spusteni pocitace" ???
Printable View
Šlo mi o to spouštění jedno/dvouklikem. Třeba u Outlooku mě to rozčiluje :).
sAd: Díky, to je ono.
Darth Maul: Ty soubory by měly být na prvním skrytém oddílu. Mám ale pocit, že to nejsou klasické texťáky, ale binární soubory.
Presel jsem z RC1 (7100) na MSDN RTM Pro EN (7600) a mam takovy mensi problem. Totiz ze spousta slozek, zvlast s hudbou, se mi nyni nechteji otevrit - viz. obrazek č.1. Nějaké složky se mi po continue ukáží, některé však zůstanou zamčené, viz 2 a 3.
Všechny tyto složky byly na datove partition, ne na systemove.
Když se nějakou pokusim smazat, řekne mi to, že potřebuji práva administrátora na tuto operaci, přičemž jsem jediným uživatelem a práva samozřejmě mám.
Nenapada nekoho reseni?
EDIT: Nefunguje to i na konkretni soubory ovsem, pouze nejake! Nenapada me, cim by se to mohlo ridit. Nejaky fuck-up v pravech asi.
EDIT2: VYŘEŠENO! http://www.sevenforums.com/general-d...s-problem.html
Ikdyž už je to vyřešeno, tak pro špatné angličtináře dodám, že tento problém je nejen po upgrade ale i při duálním systému XP + 7.
Práva v NTFS jsou vázána k vlastníkovi (ten kdo je vytvořil) a pak jsou tam oprávnění pro další skupiny uživatelů. K identifikaci uživatele/skupiny se používá jedinečné ID a to vzniká při vytvoření uživatele (stejně tak i při nové instalaci celého systému).
Proto neexistuje na disku vazba mezi Administrátorem z jednoho OS (třeba původní W7 RC) a současného. Jako administrátor ale máte možnost tato oprávnění (i vlastnictví) měnit.
Další drobná fičura W7 je v tom, že se snaží veškeré operace aplikací dělat jako USER nikoliv jako ADMINISTRATOR (i když jste tak přihlášeni) a pokud něco nejde, tak se zobrazí okno, kde máte možnost "jako Administrátor". Řešením je upravit práva k určitým složkám/souborům tak, aby i uživatel měl taková práva, jaká aplikace potřebuje. Tato situace nastává, když používáte pro aplikaci již existující adresář vytvořený jiným systémem (já mám pro W7 a WXP některé aplikace společné a na disku jsou jen jednou).
Zajimavý tutoriál o jumplistech : http://windows7news.com/2009/09/19/w...proved-access/
Hlavně druhá část je přínosná, o přetahování mezi jednotlivými aplikacemi jsem nevěděl.
Neviem kam som to mal supnut .. tak to skusim tu.
Je normalne ze na NTB s win7 je ako zakladny takt grafiky, povazovany takt "performance 3D" rezim, namiesto "low pomer 3D" ? Takto sa mi podstatne zahrieva grafika a fan sa toci vlastne nepretrzite. Neviete kde sa to da nejak nastavit ? DIk
nejde o to ze bezi AERO+napajeni ze site? :)
Takze pri zapnutom aeru a zaroven ked je ntb napojeny na siet, tak je to normalne ? Samozrejme ked ho odpojim zo siete, tak sa grafika prepne na "low power 3D" .. ale prave nechapem, ze preco by v tom mode nemohla bezat aj pri napajani zo siete, ked to pri tych taktoch zvlada uplne vpoho. Takto sa zbytocne zahrieva..
Skusal som posledne ale nepomohlo .. tak som pregooglil dopoludnie a vyrieil to. Z nejakeho (pre mna neznameho) dovodu sa mi prekonfigurovalo nastavenie pre Powermizer. Takze teraz mi to pri idle hadze takty rovno do 2D modu a pri potrebe ich prepne bud na low power 3D alebo performance 3D.
Kazdopadne ale dakujem za postrehy.
Používáte tady někdo šifrování disku pomocí Bit Lockeru? Zašifroval jsem si disky (na NB), udělal test rychlosti a v testech není skoro žádný rozdíl (v rámci chyby měření) a to jsem si ještě nastavil AES 256bit s diffusorem. Přijde mi to divné, aby to absolutně nezpomalovalo.
Pouzivam truecrypt a CPU "da" pri benchmarku (a 100% zatezi) cca 300MB/s, coz ti zadnej soucasnej disk neda + samosebou bezne ani zdaleka nevyuzijes to, co da disk fyzicky.
psal jsem to i do threadu o Catalystech, protoze to ma souvislost i s win7 dam to z dovolenim i sem:
Funguje nekomu ve WIN7 x64 "Theatre mode" (ATi Catalyst drivery) ? Ja kdyz ho nastavim s pripojenou LCD TV , tak mi to zaroven zmeni rozliseni na primarnim adapteru (LCD monitoru) :( Zkousel jsem i Catalysty 9.7...stejny vysledek - proste pri CLONE mi to na TV neprepocita obraz (zapojeno bud pres HDMI nebo VGA kabel...)
Nemám ATInu, ale u nVidie dělá CLONE totéž (i na XP). Ono je to i logické, pokud máš mít na obém stejný (klonovaný) obraz, tak musíš mít na obém i stejné rozlišení.
Totéž platí i pro intel grafiky.
no nevim... ve WinXP / WinVista jsem s tim nemel problem... normalne se obraz prepocital na nizsi rozliseni LCD televize a zobrazil...
edit - uz asi tusim, kde "je" problem - musim driverum vnutit, aby posilaly do televize stejne rozliseni jako do primary a televize si to prepocita...pravdepodobne jsem si toho pouze nikdy nevsiml...
Nevím co se mi kde podařilo vypnout, ale přestaly se mi zobrazovat Jump listy u programů v liště. Zmizla jak možnost připnout program na lištu, tak i poslední dokumenty např. ve Wordu, nebo Opeře. Jediné co zůstalo je možnost Zavřít okno. Nevíte někdo co s tím?
EDIT: O ceně vytvořeno samostatné vlákno, ZD
7 důvodů, proč nepoužívat W7:
http://pcworld.cz/software/windows-seven-reason-6743
Pindy, pindy, pindy... Nic nového, co už bychom dávno nevěděli. Nebo jste si snad někdo mysleli něco jiného? Tak nějak mi ten článek připomíná okurkovou sezonu...
zajimave pocteni... urcite je hodne duvodu jako tam uvadeji - sliby chyby atd - a taky je urcite hodne duvodu proc prejit... at je to jak chce, ja sem presel, pac me za tech, ja nevim kolik, 6? let ty XPcka proste uz nudili, potreboval sem zmenu a jsem spokojen :)
Celkem slušná sbírka blábolů... Mě se docela líbí, že na jednu stranu je hafo distribucí kolikrát uváděno jako hrozné "plus" linuxu pod heslem "každý si může vybrat co potřebuje" a tady se můžou podělat z toho, že bude pět verzí Windows :-D
Zbytek těch keců moc nemá smysl komentovat, snad jen, že když už mermomocí budete hledat článek "proč ne Windows 7", tak je na netu spousta kvalitnějších :-)
Za týden to má "vyjít" a nikdo neprodává... Kde bude teda možný koupit? Nějak mě neaktualizující se RTM už nebaví :)
Za týden u všech dobrých obchodníků :mweheh:. Jak to je tež otázka. Kde bys to chtěl asi kupovat? V Tescu mezi rohlíkama? :)
Btw. moje RTM se pravidelně aktualizuje...
No třeba v CzC ani prd... Asi jsem zbytečně nedočkavej :P
Asi máš nějakou spešl licenci no.
I když spíš řeším dilema jestli český nebo anglický. Obojí má výhody. O možnosti LP samozřejmě vím...
me se take RTM aktualizuje, naposledy tusim vcera...
mě se také aktualizuje normálně
No to jsou výjimečný aktualizace co jsem pochopil...
Jak vyjímečné? Pokud máš RTM, tak je to verze, která je normálně v obchodech....a veškeré aktualizace jsou "ty" pravé, pokud to napíšu polopatě. Nebo si nerozumíme?
Nerozumíme, jedná se o aktualizace, který jsou k dispozici jen pro aktivovaný systém - těch několik co jsou k dispozici asi Ms uznal jako ultra kritický.
Za celou dobu co RTM verzi používám se mi stáhlo tak pět aktualizací, ale ve skutečnosti jich existuje odhaduju tak 30 - viz nejrůznější fóra kde jsou linky na stažení různých balíků aktualizací.
Me uz zacina trochu unavovat, jak vsichni cekaji s vydanim cehokoli na vydani Win7, kdyz uz jsou davno hotove. Namatkou vmware, dell...
tech 5 dni to snad uz vydrzite ;-)
ad octopuss a aktualizace: ja mam nainstalovany build jehoz ISO bylo oznaceno nasledovne:
7600.16385.090713-1255_x64fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRMCULXFRER_EN_DVD.iso
a sem spokojenej. nejen ze jsou na tom isu vsechny verze tech woken, takze pri instalaci si muzu vybrat co chci (Home, Profi, Ulti) ale ani s aktualizacema nemam problem... kdyz to vezmu za posledni tyden tak se mi wokna aktualizovala 11.,12.,14.,15.,16. i 17.10. :)
To je zvláštní. A neaktivovals to nijak? (RC klíč samozřejmě nefunguje)
Si říkám jestli se nevyplatí koupit ten mizernej systém třeba přes někoho ve státech a ušetřit řádnou částku... Navíc jsem si na anglickou verzi už celkem zvyknul.
Jestli MS nevydá nějakou HOME 3 licence verzi, tak jestli si opravdu budu WIN 7 kupovat, tak asi z UK Ultimate verzi + MUI. Vychází to na cca 4400Kč.
Také musím říct, že nemám s aktualizacemi nejmenší problém. Poslední byla as včera či předevčírem a skýtala snad 10 aktualizací a chtěla restart.
To samé i na ostatních PC, kde jsou sedmi nainstalované.
Všude však mám příslušný klíč a aktivaci.
PS. nejvíc mě ničí ty spekulace na takových těch WAR forech, že aktuální CS ISO je nějaký paskvil a čeká se až vyjde opravdu finální :D. To jsem zvědav čeho se dočkají :mweheh:
Doktor-Prase: Taky jsem nad tím uvažoval (např. Amazon má Win 7 Ultimate Full za 160 liber). Před nějakou dobou měl ještě takový Mironet cenovou nabídku na Win7 a ty ceny se mi zdály hodně přemrštěné. Teď už je na jejich stránkách ticho po pěšině...
A ty klíče jste sehnali kde?
Octopuss: zkus si rucne aktualizovat windows update agenta:
In Windows 7 RTM is Windows Update in version 7.3.7600.16385 and has been updated now to version 7.4.7600.226.
http://support.microsoft.com/kb/949104
Kód:http://download.windowsupdate.com/windowsupdate/redist/standalone/7.4.7600.226/windowsupdateagent30-x86.exe
http://download.windowsupdate.com/windowsupdate/redist/standalone/7.4.7600.226/windowsupdateagent30-x64.exe
Kdyz ja bych radsi ten vmware server, je trosku levnejsi :)
Na vm serveru mi win7 šlapou pod profilem vist v pohodě..
Obracene chlape, obracene ;-)
Konkretne NAT pro virtualy, jak uz tady ve vice threadech zaznelo
Ale dneska jsem zjistil, ze symantec uz se pochlapil (endpoint protection), tak aspon neco
Tak CzC už má 7 v nabídce. Professional retail, sedm tisíc.
To je tady dost nářez, pokud má člověk víc, než jeden komp... Přiznám se, že jsem původně uvažoval o Family Edition (licence na 3 PC za cenu jedné), ikdyž bych dal 7 jen na 2 PC, ale to je bohužel jen Home Premium a navíc u nás zatím nenabízená. Takže zůstane bios mod (SLIC 2.1) + OEM certifikát + SLP key a počkám na nějakou "výprodejní" akci...
Debatujte prosím zde k tématu, vlákno o licencích vytvořeno zvlášť v OS. Díky
První problémy s W7:
http://computerworld.cz/software/upg...-problemy-4994
Blackknight: A teď jestli to jsou problémy samotných win 7 nebo upgradu, hmm? Pokud má někdo zadrbané Visty nebo XP, tak mu k čistým W7 nepomůže ani svěcená voda... Takže opět článek totálně o ničem aneb nakydejme hnůj, dokud to jde...
Tak zde ofiko W7 guide - mimo známého balastu by mohla obsahovat i pár zajimavých informací : http://www.microsoft.com/downloads/d...9-31c71d6be5f3
Jezevec: Já jsem naprosto stejného názoru. Proto nechápu, proč to někdo furt kritizuje a prezentuje to jako závažnou chybu W7.
No jestli ono to nebude taky tim, ze M$ prezentuje licenci na upgrade tak,ze pokud ty widle das na cisty stroj, tak je mas nelegalne.
Možná ti to tak jenom přijde. Podle mne se MS snaží oslovit "širokou veřejnost", aby si nový systém koupili/upgradovali s tím, že strčí ve Vistách DVD do mechaniky, párkrát kliknou a dá-li bůh (MS), tak za XX hodin se jim to nějak zupgraduje na Win7. Na samotném balení i v příručce už je ale zmínka o možnosti (v případě XP nutnosti) čisté instalace a stejně tak když nabootuješ z upgrade DVD, tak si akorát osahá, že máš na disku Visty a nabídne ti volbu upgrade nebo format/čistá instalace.
Podle mne je to teda jen součást marketingu a otázka je, jestli jim to za to stálo, protože si popravdě taky nedovedu představit, že by bez problémů prošel upgrade z Vist, které někde běží >2 roky, pravděpodobně naprosto bez jakékoliv "údržby" - tím mám na mysli klasické home "lama" PC.
Ale každopádně podle prvních čísel za prodeje i množství zákaznických dotazů marketing MS zabral... zatím lidi nakupují jako diví :)
http://digitalne.stahuj.centrum.cz/s...anete-piratem/
=> neni to o marketingu, M$ toto opravdu tvrdi (osobne bych tomu i veril vzhledem ke svym zkusenostem s M$).
Pokud jste nekdo resil problem s umistenim Ikony Show Desktop do Taskbaru ve Windows 7. Treba jako tady:
http://windows7center.com/tutorials/...-in-windows-7/
Nejlepsim resenim je vlastni exe na ShowDesktop
Stahnout muzete zde http://black.sweb.cz/ShowDesktop.exe
je to kompilovane ve VS2008
Nebo si ho zkompilujte sami ve svem VS2008
Obsah je nasledujici:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Text;
using System.Runtime.InteropServices;namespace ShowDesktop
{
class Program
{
[DllImport("user32.dll",SetLastError = true)]
static extern void keybd_event(byte bVk, byte bScan, int dwFlags, int dwExtraInfo); static void Main(string[] args)
{
byte VK_D = 0×44;
byte VK_Win = 0×5B;
const int KEYEVENTF_KEYUP = 0×2;
const int KEYEVENTF_KEYDOWN = 0×0; keybd_event(VK_Win, 0, KEYEVENTF_KEYDOWN, 0);//press win
keybd_event(VK_D, 0, KEYEVENTF_KEYDOWN, 0);//press D
keybd_event(VK_D, 0, KEYEVENTF_KEYUP, 0);//release D
keybd_event(VK_Win, 0, KEYEVENTF_KEYUP, 0);//release win
}
}
}
Opravdu mám tvořit nové vlákno o rychlosti myšopohybu na monitorech, nebo už půjdeme k věci? :)
EDIT: ok, má chyba, 77tipů duplicitně -> smazáno. K myším - věřím, že jste schopni si to vlákno založit sami. Zde budu preventivně OT mazat a už nikoliv přesunovat.
http://www.novinky.cz/internet-a-pc/...i-balicky.html
Stále se nevzdávám naděje, že Microsoft dostane ve vztahu k domácnostem rozum...
OEM verze - je nepřenosná licence zakoupená s novým počítačem,
GGK (legalizační kit) - je defacto nepřenosná OEM licence pro "starý" počítač (prostě bez současného nákupu HW),
FPP - full retail verze, licence přenosná mezi počítači naprosto libovolně (pokud byla instalace na předchozím smazána).
Už to dává smysl? ;)
Aha. Spatne jsem si dal dohromady souvislosti v clanku. Diky
A když tedy vyhodím staré PC, kde jsem měl OEM Windows 7, které následně nainstaluji na PC nové a aktivuji pod svým seriovým číslem, tak to již nebude legální? I když aktivace proběhne?
Legalni to nebude, aktivace pres internet asi take neprobehne (pokud to bude kompletne uplne novy hardware) nicmene aktivace po telefonu s legendou, ze ti vyhorela stara deska i s CPU a grafikou a tim padem sis poridil nove dily vetsinou bez problemu. Cimz nikoho nenavadim ke "smyslenkam" po telefonu, nicmene pusobi to na mne tak, ze jsou v M$ vubec radi, ze jsou lidi, co maj alespon OEM verze.
Ale jak rikam, to je moje domnenka....
Takže i když budu mít Windows zdárně aktivován (už je jedno jestli po telefonu nebo normálně, ale prostě aktivace proběhne) a třeba i přelepenou nálepku na novém železe, tak to pořád nebude legální jo?
To je snad vtip ne?
Píšu to pro to, že se mi toto několikrát povedlo. Prostě jsem OEM verzi nainstaloval jinam a aktivace proběhla v pohodě.
Co "jde a nejde" je jedna vec, jak je presne popsana legalita instalace OEM verzi OS od Microsoftu - to je druha vec. Co je na tom nepochopitelneho? :)
Pokud to mas doma na soukromym PC, tak asi neni sila, co by ti to nejak kontrolovala - system bezi, je aktivovany a tvari se v poradku. Pokud bys takoveto PC pouzival vydelecne, ci v ramci firmy, pak jsou dlasi dulezite nalezitosti, jako nabyvaci doklad (od softu ci zeleza, se kterym jsi jej koupil atd atd.)
Nejsem zrovna milovnik M$, nicmene pokud ti tento zpusob reseni licenci, ci jejich cena nevyhovuje, nikdo te nenuti jej preci kupovat - stahni si nejakyho tucnaka a pracuj si na nem :) :)
A puvodni myslenka OEM licenci M$ byla takova, ze jde o podstatne levnejsi neprenosny produkt, ktery si zakoupis v podstate v cene hardware a jako jeho soucast ho pak zaroven s ukoncenim pouzivani hardwaru "zahodis".
Ze jsou tady vsechny verze krabicovych M$ Widli drahe jako prase je jedna vec, ze se daji i OEM verze takto "rozhybat" a funguji i na jinem zeleze, nez u ktereho byli koupeny a ze tedy pro Home Usery staci OEM verze k "cemukoliv" a zprovozni si s ni novy PC - to je druha vec, kterou dost lidi vyuziva - jako napriklad ty. V tom pripade nevim, na co si stezujes, kdyz si nemusis kupovat novej OS, ale staci ti nalepka a instalacka z toho "stareho" :) :)
A jak opakuju - nejsem fandou M$, jen mi pripada takovato uvaha dost "ceska" - jsem si kdysi koupil PC, dali mi k tomu v podstate v cene hardwaru OS a ted frfnam, ze kdyz muzu "pololegalne" pouzit soft, kterej jsem si k novymu zelezu nekoupil, tak ze to jeste neni uplne "koser"... :) :)
Pokud menim hardware jak ponozky a chci mit naprosto "legalni" OS, pak holt musim taky koupit krabicovku Widli, abych si ho mohl na svuj PC instalovat kdy chci a jak chci a s jakymkoliv hardwarem....
2Maul:
Ano, prakticky si s tím můžeš dělat co chceš, ale je to skutečně nelegální (a teď se nebavíme o tom, jestli to projde on-line nebo tel. aktivací).
Prostě jakmile krabicový upgrade zakoupíš na základě toho, že jsi vlastníkem předchozí OEM verze, tak ho můžeš legálně nainstalovat pouze na stejné železo a dál ho nesmíš přenést.
Já to vidím asi tak, že není nad čím špekulovat:
- chci si koupit nový počítač/notes a chci mít legální software - pak si zároveň koupím OEM verzi,
- mám již "starší" počítač (třeba s nelegálními wokny) - počkám si na krabicový GGK OEM kit nebo zkusím ten elektronický, viz. článek na novinkách, nebo FPP verzi,
- mám starší počítač s nelegálními wokny, nebo chci kupovat nový, ale zároveň vím, že často měním hardware (zejména mainboard) - koupím si retail FPP verzi.
btw.: já mám furt takový pocit, že největší problém těchto "spekulací" je v tom, že si většina lidí neuvědomuje, že software není zboží, že si nekupují placku (DVD) s woknama, ale že si kupují právo užívat ten produkt za nějakých podmínek (licence), které se zavazují ctít.
Víš, já nemám problém si software koupit, ale ten
1. nesmí mít licenční podmínky složité jak žebřík
2. měl by mít cenu odpovídající poskytnuté hodnotě a dobrým mravům
Když MS přišel s "domácnostní" trojlicencí na Office2007 za 1300,- Kč, neváhal jsem ani vteřinu a okamžitě to koupil.
Dokud se ale budou za OS vydávat polotovary typu Vista s tím, že mě čeká každé 2 roky nový Service Pack za plnou nemravnou cenu, budou uživatelé přemýšlet, jak Microsoft ojebat stejně, jako to dělá on jim... nic jiného v tom IMHO není... :rolleyes:
OK, tak pak je to jak psal tiktak - nikdo tě nenutí MS produkty používat.
Já neříkám, že je MS skvělej, to zdaleka ne. Ale pokud chci jeho produkty legálně používat, tak holt musím zaplatit. První investice do Full verze woken je opravdu krapet drahá, teď asi 4.200,- (já kdysi platil za Visty HP hříšných 7.500,-), ale upgrady už pak tak hrozný nejsou (teď jsem dal za Win 7 UPG 2.500,-).
Mně to jednou za dva roky (nebo víc) nepřijde nijak mnoho, a to si nepřipadám bůhví jak movitý.
Stejně tak mám doma třeba Nortona 360, kde mne zase Symantec "nutí" každý rok prodlužovat licenci a taky to není zrovna za pusu.
A když už Microsoft ojebat, tak si pls kupujte OEMka na své počítače. Aktivací to projde a MS bude šťastnej, že za to dostal alespoň nějaký peníze... Furt lepší než torrenty a spol.
Tak ono by bylo zajimavejsi podrobit M$ EULA soudnimu rozboru, podle vseho by se zjistilo, ze znacna cast je neplatna a v pripade tzv OEM si tim jsem celkem jist (vazany prodej neni v EU mozny). Ostatne tomu napovidaji i jina rozhodnuti (v EU) tykajici se vraceni ceny OS, kde bylo vzdy rozhodnuto o vraceni ceny krabice.
Jasny, M$ a jeho "podivne" licencni podminky zobecnene do EU prava - pravne v tom urcite problem je a je to na zalobach videt.
Nicmene meritum veci je dle meho skutecne v tom, ze spousta lidi skutecne povazuje jakykoliv software vcetne novych OS od M$ za jakousi pridanou hodnotu, za ten drahy hardware, co si musel koupit.
Pokud se nad tim clovek zamysli, tak ikdyz konkurence na poli OS pro bezne usery skutecne prakticky neni, tak si bud koupim M$ v te verzi, co potrebuji a proste nad tim nediskutuju, nebo mohu realne premyslet o tom, ze tolik penez za OS nedam, ze mi stejne podminky licence nevyhovuji a pak budu hledat alternativu.
Vzhledem k tomu, ze realne alternativa pro home usery proti M$ systemum neni, tak bud:
a) widle stahnu, nainstaluju a aktivuju pres zname "nastroje" a budu si mnout ruce, jak to mam zadaco
b) proste pujdu a OS si koupim, ikdyz je realativne drahej jako prase, ikdyz ma sve mouchy a ne uplne vse vzdy a kazdemu musi fungovat
Na druhou stranu - dost lidi co na PC denne travi xy hodin by si OS nekoupila ani za stovku, kdyz si ho muzou sosnout a pritom vydaje na jine veci, ktere treba pouziji jednou za tyden jim jdou do desetitisicu. (fotaky, kola, lyze, obleceni, audio atd. atd.)
To uz je pak pro mne podivna logika.
Nechci zakladat flame, ale trosku me to pripomina muj pristup k pokutam za 52.5km/h na 50ce na rovny prehledny ceste ;-).
Jinak s tebou souhlasim, ze je to a) slozite, b) drahe, c) upgrade (zvlast u drazsich licenci) je vysmech d) kdyz uz si clovek chce koupit nejdrazsi krabici se sedmickama, co tu prodavaj, tak ji proste nemaj :roll:.
vubec bych se nedivil, kdyby to znamenalo, ze kdyz si v tom doma otevres dokument co ti vecer prisel mailem z prace, uz porusujes licenci ...Citace:
Původně odeslal FAQ
No, já tohle vidím asi tak:
1) dokument doma změním, pošlu zpět do práce někomu -> nelegální
2) dokument doma změním a ponechám doma -> OK
Ale já si myslím, že kvůli takovým případům nebyla tahle klauzule primárně psána. Je psána jen pro případy, kdy si soukromník koupí takovou edici, tak aby ji nepoužíval k pracovním činnostem.
Samozřejmě to je jen můj názor ;-)
Ale kdeže, konkurence je, bohužel Češi jsou povětšinou velmi konzervativní a neradi zkouší nové věci a neradi se učí nové věci.
Třeba v US, co alespoň vím, tak si Apple vede velmi dobře (a to i mezi BFU). GNU/Linux je na tom samozřejmě hůře (daleko), co se používání týče.
Ale přejít na konkurenční platformu bez obětí nelze, vždy je potřeba se něco nového naučit a něco si případně i přečíst, bez toho to opravdu nejde, i já se kdysi vztekal, nadával a zatracoval Linux, ale teď bez něj nemůžu skoro fungovat a jsem moc rád, že jej mám...
Blackknight: konkurence realna skutecne neni, pokud mluvime o PC/notebooku urcenemu primarne pro platformu M$ a bezny software na to navazny - prohlizece, prehravace, "tvorice" cehokoliv - tohle fakt neni nic, proti Linuxu (at uz jeho grafickym, uzivatelsky privetivejsim verzim) ci jinym OS, nicmene v Americe bezi Mac OS na hardwaru od Apple, kterej je tam daleko rozsirenejsi, nez tady.
Ale realna konkurence (a to i prave cenova) to naprosto neni, to, ze je dnes uz dost lidi (prevazne mladsich), kteri jsou schopni Linux si nainstalit nebo alepson obsluhovat, nesvedci realne vubec o tom, ze bezny BFU vyuzivajici PC na praci, psani, vypalovani, sledovani internetu a dalsi bezne cinnosti je schopen to same delat v Linuxu, bez nejakych prednasek, jak to vlastne funguje.
Ja opravdu proti Linuxu ani jinym OS nemam zhola nic, ale realna konkurence OS od M$ to skutecne fakt v soucasne dobe neni a jeste asi dlouho bohuzel nebude.
Osobne treba pracuju mezi lidmi s vekovym prumerem kolem cca. 30 let a pro 80% z nich bude Linux nadavkou, 10 % bude vedet, ze je to OS a ze uz ho nekde videli, 5% si ho mozna zkusilo a tech poslednich 5% na nem mozna bezi a neco s nim umi. A to jsme firma, kde ma na stole PC kazdej a denne na nem x hodin pracuje.
Takze si myslim, ze vim, jaky je realny stav pouzivani jinych OS nez od M$ bezne a realne v praci i doma. Bohuzel
2tiktak: Videl bych to spis tak, ze 99,9% z nich ho pouziva a nevi o tom. Tux je dnes napr temer ve vsech stolnich audio/video krabkach. Zacina byt v cim dal vic mobilech ...
2Fox: S M$ je predevsim ta potiz, ze i kdyz si chces koupit, tak ti neumi prodat to co chces, nebo jednoduse nevedi co ti maji prodat. Resim uz nekolik mesicu licence a nejspis neexistuje zpusob jak z M$ vypacit neco, na cem bys moh pripadne postavit obhajobu stavu licenci ve firme. Kdyz chces vedet kolik ceho, tak ti kazdy tvrdi neco jineho, ale pisemne to neda.
Jezevec: mas opet pravdu, ze je dnes dost pristroju, ktere jsou obsluhovany vetsinou uzivatelsky uzavrenym ci polouzavrenym OS na bazi nejakych verzi Linuxu, ale pokud mluvim o klasickych stolnich PC a noteboocich, je realita jina, tam jsou procenta pouzivani skutecne nekde uplne jinde a to ve prospech Mrkvosoftu.
Nicmene o tom asi tahle diskuze tolik neni, jen jsem zastancem nazoru, ze kdo jako home user nadava na MS a pri tom jej pouziva nelegalne ci nejak evidentne v rozporu s licencnimi podminkami (a dobre to k tomu vi :) ), pak je to spise na zamysleni nad temito jedinci.
Ze je asi problem vyresit licencni podminky pro specificke firemni nasazeni s molochem MS, to je druha vec.
Nějak nechápu, co tím myslíš, asi se na to díváš přesně opačně než já:
Z mého pohledu totiž MS nabízí licence Windows 7 ke koupi každému, aniž by po něm chtěl, aby si s tím cokoliv koupil (předpokládám, že to je ten "vázaný prodej") - pozn. pod čarou - myslím tím plnou retail verzi (FPP).
A pouze těm, kteří mají v úmyslu si zároveň koupit nový počítač/notebook, nabízí se slevou nepřenosné OEM licence.
Jestli někdo hodlá u ES napadnout OEM, tak potěš koště, tím pádem je totiž MS naprosto klidně přestane v rámci EU prodávat úplně a bude po prdeli - respektive se budou muset kupovat full verze i k novým počítačům. :rolleyes:
Vazany prodej = vazes na prodej jednoho rpoduktu (Win OEM) nakup jineho produktu (nejakeho PC). To ze to takto neprodava primo M$ je nepodstatne, v principu ti tudiz musi prodejce prodat OEM bez PC.
A o to ze by M$ presdtal prodavat ... => at to klidne udela a neproda statni sprave v EU uz ani za korunu a muze to zabalit.
No však taky jo, OEM verzi si klidně můžeš koupit i bez PC... a to že s velkou pravděpodobností potom nebudeš provozovat ten systém v souladu s licencí (protože zřejmě nejsi MS System Builder) už je jen tvůj problém.
Ale jak jsem psal výše. MS nikoho nenutí, aby si k jeho Windowsům něco koupil (ani prodejci). Pouze mají zákazníci tu možnost (výhodu) při nákupu PC získat se slevou Wokna OEM.
Tedy není to tak, jak se na to zřejmě díváš ty:
že Windows OEM jsou standard a nárok na ně by měli mít všichni,
ale naopak:
Windows FPP jsou standardní produkt a OEM verze není nic jiného, než vstřícný krok uživatelům, jak si pořídit legální OS za přesně definovaných podmínek levněji.
Nebo-li ještě jinak: MS ani prodejci tě nenutí, aby sis k novému PC koupil OEM wokna, klidně si kup FPP balení.
(Opravdu nepracuju pro MS :p )
P.S. Neprodá státní správě nic - to předpokládám myslíš, jako odvetu z EU, že? No to by byla švanda, už vidím ty úřednice, jak se přeškolují na Linuxové systémy...
hmm...urednice nepozna jestli ma windows nebo nejakyho tucnaka... pouziva 1-3 aplikace a co bezi "na spodku" je ji jedno... Napr. Ceska posta ma tusim vsude na pobockach aplikace pod linuxem.
Přesně tak, myslím si totéž. Bohužel většina uživatelů se změn bojí, nechce se učit nové věci a podobně. Taky je tu problém s nekompatibilitou, já třeba Linux aktivně používám rok a půl, ale až teď jsem se dočkal podpory pro mou TV kartu.
Přitom většinu funkcí klidně zastane Linux a drahý Windows není potřeba...
Můžeš mi vysvětlit logiku jedné věci?
Pokud mám OEM Vista a koupím si UPGRADE za 2700, znamená to že nahrazuji licenci Vista licencí Win7, stará zaniká a nová je OEM?
Pokud ano, vysvětli mi, proč když si v takové situaci koupím rovnou Win7 OEM, tak mám ve finále OEM licenci Vista i licenci Win7 a ještě zaplatím za tuhle lepší variantu o 400 Kč méně?
Maule, na to je asi jedina realna odpoved 'protoze M$'
Zajimavá věcička : http://www.out-web.net/?p=646 (vysvětlení GodMode)
Oficiální blog : http://blogs.technet.com/windowscz/default.aspx
Tak jen pro info: Legalizační Kit pro Win7 Prof. už jde objednat.
Dostupnost neznámá znamená co?
Jinak je to asi nejlepší řešení mého aktuálního problému - nový služební notebook jsem omylem objednal/koupil s Win Vista Home Premium. Potřebuju něco co půjde dát do domény a raději 7 než Vistu...
Nebo nějakej lepší nápad?
Neznámá je neznámá :D , ale už se nám tam načetl první odhad dostupnosti - od 21.1.2010
Jinak k tvému problému: levnější legální řešení než tenhle GGK nevidím.
Promiňte ze se ptám už to tady asi bylo zabírají win7 taky tolik mista na disku jako visty.
U mě také od sprna 15GB (64bit Ultimate verze).
yes od srpna 11,7GB, takze bych rekl ze stejne
Takze je to stejne jako u vist dekuji za odpoved.
Teď mne napadla ještě jedna možnost... je možné přes Windows Anytime Upgrade (WAU) povýšit nainstalované Home Premium na Professional nebo Ultimate
Nicméně v tvém případě stejně vyjde nejlevněji GGK.