-
Re: Intel Conroe - novy kral
Jo taky muzu potvrdit, rozdily klidne 15C.
By byla cool feature, kdyby na jadro rozmistili treba 32x32 DTS a pak by se nad modelem jadra zvedal pruhlednej teplotni 3D graf :)
-
Intel Core 2 Duo E4300 overclocking
Citace:
Therefore we sought out to find the highest frequency which could handle 3DMark. Surprisingly, we didn't have to reduce the frequency that much to complete a round of 3DMark; 3663 MHz and two instances of 8M SuperPi passed at 3691 MHz. We should add that the system is not 100% stable at these frequencies, but enough to complete some benchmarking. Running the processor at 1,6V isn't reasonable though, at least not without any more powerful cooling such as water or phase change. We set out to find the frequency where the processor was 100% stable and did not need much voltage. After some searching the optimal 24/7 sweetspot ended up at 3330 MHz at 1,45V and this is the frequency we've chosen to run the benchmarks to see how much performance you have to gain from overclocking the processor.
http://www.nordichardware.com/Review...lse=500&page=5
ale zase len ES, na druhej strane maju peknu tabulku zavislosti dosiahnutej freq. od voltaze...
-
testovali sme v redakcii produkcny a nuda asi 3150 bol tusim strop (na doske co bezne fici s e6300 na 3,6 ci tak nejak)
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
testovali sme v redakcii produkcny a nuda asi 3150 bol tusim strop (na doske co bezne fici s e6300 na 3,6 ci tak nejak)
a to nestaci? me to prijde jako solidni OC ... 75%
-
Citace:
Původně odeslal
Baron
a to nestaci? me to prijde jako solidni OC ... 75%
to je sice mozne, ale vzhladom na to, aky je maly cenovy rozdiel medzi e6300 a e4300 tak je tych 75% malo ;)
-
Robite zavery z dvoch kusov. Omfg. Niekto moze dostat E4300 na 3,4 a E6300 sa mu nemusi zadarit ani na 3,1. A uz budu vase teorie na hadry.
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
Robite zavery z dvoch kusov. Omfg. Niekto moze dostat E4300 na 3,4 a E6300 sa mu nemusi zadarit ani na 3,1. A uz budu vase teorie na hadry.
presne tak...OC je loterie...neda se procentualne vypocitavat nejaky vyhody/nevyhody...proste kdyz ma nekdo mín penez a presto chce C2D tak je 4300 jasná volba...pokud nekdo má víc penez, tak je zase 6300 jasna volba...neni potreba to asi pitvat myslím ;-)
-
dalsi review, dalsie overclockerske pokusy E6300
Intel Core 2 Duo E4300 Review
Citace:
Overclocking
So how far were we able to push our Core 2 Duo E4300 chip? We started by seeing how far we could push the CPU’s clock speed without adjusting voltage. Armed with our P5B Deluxe WiFi-AP motherboard and a Scythe Ninja Plus Revision B cooler, we were able to hit speeds of 3.069GHz (341MHz FSB) on stock voltage. That’s an effective speed of 1364MHz!
Once we cranked up the voltage, we were able to hit speeds of 3.582GHz (9.0x398MHz FSB) with our E4300. That’s an FSB speed of 398MHz – just two MHz shy of 400MHz! We needed a voltage of 1.525V to hit that speed with complete stability however.
Nejak som to velmi necital a nevsimol ci ci maju ES alebo uz normalny procak.
-
presne. to same ...
taky AMD, ale proste Intel tedvede o moc ....
Uplny souhlas,BTW ja mel snad same E6300-E6600 co jeli na 3,3G, ale jeste jsem nevidel ani jednu DS4 rev. 3.3 na vlastni oci, to je smula co ? :-)
A to mam kamenny obchod ....
-
Citace:
Původně odeslal
svaca
presne. to same ...
taky AMD, ale proste Intel tedvede o moc ....
Uplny souhlas,BTW ja mel snad same E6300-E6600 co jeli na 3,3G, ale jeste jsem nevidel ani jednu DS4 rev. 3.3 na vlastni oci, to je smula co ? :-)
A to mam kamenny obchod ....
moja rec :-) casom prejdem na Gigabyte DS4 rev. 3.3 alebo ked bude nieco lepsie... cpu pojde dufam s lepsou doskov o nieco lepsie :-D
-
Ja jsem asi uplne hloupy nebo neschopny, ale pres FSB 280 jsem se do win nedostal (E4300, deska Asus P5B-E Plus), POST maximalne na 315*9.
Kdyztak jsem se tady o tom rozepsal vice tady, fakt netusim, na co jsem kde mohl zapomenout :(
-
Souhlas, přechod z AMD Toledo 4400+ s NF4-Ultra na E4300 s i965 taky hodnotím jako něco více než jen o nárůst výkonu CPU a pokles teplot. Nikdy se mi nepodařilo dlouhodobě dostat NF4 pod kontrolu :-D
Citace:
Původně odeslal
svaca
presne. to same ...
...
....
Když si člověk prolítne tohle vlákno tak tvoje štěstí na revize s DS4 je jak komedie :D
-
Co je to za teplotu co ukazuje RMClock (Core Temp)?
Mám o/c E6400 (3,2GHz při 1,35V) a ukazuje mi to 72 bez zátěže a 92 při plné zátěži (deska GB DS4).
CoreTemp i Everest mi ukazují na hodnotách Core1/2 55 tupňů a při zátěžovém testu 78. Teprve o/c ladím, ale tohle mě trochu mate.
Správně je (podle rady jinde) sledovat teplotu v Everestu nebo CoreTempu, ale vo je to RMClocku za šílenou hodnotu?
Resp. jaké teploty bych se měl snažit dosáhnout...jaké teploty jsou u E6400 obvyklé a jaké už příliš vysoké?
Díky za pomoc.
Díky za radu.
-
Problem s ruznym merenim teplot (zas opacnym smerem) sme uz resili tady
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=57484&page=4
Proste intel nedodal dostatecnou dokumentaci k MSR ze kterych se ctou DTS teploty a vzniklo tak zmateni na ruznych typech Core 2, takze ne vsechny programy ukazujou dobre na vsech modelech. Takze je treba trochu zapojit i zdravy rozum, v tvem pripade je spravne to co ukazuje CoreTemp.
Citace:
Původně odeslal
Connor
Co je to za teplotu co ukazuje RMClock (Core Temp)?
Mám o/c E6400 (3,2GHz při 1,35V) a ukazuje mi to 72 bez zátěže a 92 při plné zátěži (deska GB DS4).
CoreTemp i Everest mi ukazují na hodnotách Core1/2 55 tupňů a při zátěžovém testu 78. Teprve o/c ladím, ale tohle mě trochu mate.
Správně je (podle rady jinde) sledovat teplotu v Everestu nebo CoreTempu, ale vo je to RMClocku za šílenou hodnotu?
Resp. jaké teploty bych se měl snažit dosáhnout...jaké teploty jsou u E6400 obvyklé a jaké už příliš vysoké?
Díky za pomoc.
Díky za radu.
-
i presto si myslim, ze mas docela vysokou teplotu
hodne bych zapracoval na chlazeni
ja mam teda vodnika, psat svoje hodnoty ti ani nebudu, jenom bych te nastval
zase na druhou stranu ty moje hodnoty nejsou zadna pecka:)
max teplota C2D je tusim 85°C
to nevim co v lete budes delat, kdyz ted v ,,zimnich,, mesicich mas 78°C:o
-
miskoboss: Jo, jo, na chlazení zapracuju. Tohle byl jen první pokus o overclocking a bylo poměrně snadné... chlazený to je jenom chladičem na CPU, jiné přídavné ventilátory tam zatím nemám.... plánuju zapracovat na vhodném proudění vzduchu a věřím, že teplotu srazím dolu. :-)
-
Chlapy a viete nejake nové info ohladne rozdielov E6300 a E6320 ???? samozrejme okrem toho, že ma 4 MB Cache . Nemá niekto skusenosť s OC E6320 ???
-
Citace:
Původně odeslal
dsimo
Chlapy a viete nejake nové info ohladne rozdielov E6300 a E6320 ???? samozrejme okrem toho, že ma 4 MB Cache . Nemá niekto skusenosť s OC E6320 ???
Ako moze mat niekto skusenost s OC procesoru, ktory este ani nevysiel? :rolleyes:
-
2 all : dufam ze to mozem postnut sem
mozete mi hoši od intelu spravit nejake tie testy zo cinebenchom , 9.5 myslim ?
zaujima ma render vysledky v bodoch ,ale aj čo sa týka časovej dĺžky ( čize výsledný čas )
ps : za prejavenú ochotu vopred dakujem
-
e4300 1.8@2.1 = 640 CB-CPU , 34 sekund
______1.8@3.0 = 900 CB-CPU, 24 sekund
cinebench deafult nastaveni
-
v pondelok ti hodim core 2 quad :) inak x2 je pri rovnakej frekvencii zhruba o 15-20% pomalsie ...
-
Citace:
Původně odeslal
dsimo
Nemá niekto skusenosť s OC E6320 ???
první vlašťovka
http://www.xtremesystems.org/forums/...89&postcount=1
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
Ako moze mat niekto skusenost s OC procesoru, ktory este ani nevysiel? :rolleyes:
Jaj Ty si ale mudry :)) pisem o CPU ktory mam uz doma ......
-
Citace:
Původně odeslal
dsimo
Jaj Ty si ale mudry :)) pisem o CPU ktory mam uz doma ......
no v tom pripade pis svoje zkusenosti
jak sel pretocit,jak topi, jestli staci vykonove a tak:)
-
2 madcap :
diky moc tesim sa na tie vysledky, bo dost zvazujem co bude dalsie v mojej pc case ,takze mozno intel :-)
-
Zdravim.
Mám desku P5W64 WS Pro, 2x1024MB Kingston 800MHz, E6600 (2.4GHz) a chladič CPU Arctic Cooling Freezer Pro 7 a nemůžu se stabilně dostat nad cca 3.0GHz a hrát s tím hry. Docela by mě zajímalo, jak to někteří dělají, že se v pohodě dostanou na vyšší hodnoty, třeba až 3.5GHz!
Zkoušel jsem nastavit BIOS přesně podle toho jak bylo psáno na tomshardware.com ale v podstatě bez úspěchu - sice systém naběhl, ale jakmile jsem spustil jakoukoliv zátěž, došlo na zamrznutí a musel jsem restartovat. Testoval jsem na Prime95 a neprošlo ani prvním torture testem:confused: ...
Pokud máte kdokoliv info jak PRESNE nastavit BIOS, uvítám určitě jakoukoliv pomoc. Předem díky! (nejde mi uložit kvůli záhadné chybě icq č., takže v případě kontaktu 330 224 279)
-
vypni hlavne EIST a ostatne ficurky, ktore len prekazaju, pridaj trosku napatia na procak, popripade aj na cipset, ale na 3ghz by to malo ist aj bez zvyseneho napatia na cipsete.
trosku z teorie - nikto Ti nezaruci ze Ti ten procesor pojde tak ako na tomshardware alebo komukolvek inemu na 3.5GHz. Kazdy kus procesora je iny, kazda doska je ina a kazda pamat je ina, sanca ze to nepojde na taktovat sa tym padom zmensuje (zaklady statistiky ovlada hadam kazdy). Je to sice nepravdepodobne, ale je mozne ze si chytil zly kus. Dalej aky mas zdroj? Moze byt ze Ti to neutiahne zdroj.
-
Zjsitil jsem, že ikdyž vypnu EIST v BIOSu, tak si ho Windows XP samy zapnou - v CPU-Z je pak v klidu nebo male zátěži násobič 6 a občas (v naprostým klidu) se ukáže i nižší napětí CPU. Na motherboardu Gigabyte 965-DS4.
Mně E6400 stabilně na default napětí běhá na 400MHz (i na 425, ale tam už mají problém dvě gigovky).
-
RE: Tanya
Tak jsem vše vyzkoušel znovu a od začátku, EITS byl bloknutej stejně jako veškerá prevence před overclockingem v BIOSu. Jel jsem postupně a zvyšoval od 3.0GHz. Test (Prime95) jsem nechal jet asi 15 minut po každé změně co jsem přidal FSB +5. A od 350FSB výše už mi torture test zamrzne při prvním kroku, takže nestabilní:confused:
Netuším co víc měnit, když nedojdu ani k 3.2GHz stabilně. Nechápu. (nevěřím že je to některým z komponent, že by byl vadný)
-
Aku mate teplotu na E6320 ke ???? ja mam v Core Temp 0.95 50/51 stupnov,bez OC . neni to najko moc ????
-
Citace:
Původně odeslal
dsimo
Aku mate teplotu na E6320 ke ???? ja mam v Core Temp 0.95 50/51 stupnov,bez OC . neni to najko moc ????
no ja mam na E6300 s OC v core tempu 0.94 40°C
-
core 2 extreme QX6700
1349
core 2 extreme QX6800
1467
cas tam nejak nevidim (cinebench 9.5)
-
čas je na spodní liště buddy, ale stejně je to už víceméně jedno, ty body stačí, aby byl přehled
-
v minulej verzii bol inde, tam som ho hladal :) a ja som pustal celu sadu testov a v liste to potom uz neni :P
-
Citace:
Původně odeslal
romani87
RE: Tanya
Tak jsem vše vyzkoušel znovu a od začátku, EITS byl bloknutej stejně jako veškerá prevence před overclockingem v BIOSu. Jel jsem postupně a zvyšoval od 3.0GHz. Test (Prime95) jsem nechal jet asi 15 minut po každé změně co jsem přidal FSB +5. A od 350FSB výše už mi torture test zamrzne při prvním kroku, takže nestabilní:confused:
Netuším co víc měnit, když nedojdu ani k 3.2GHz stabilně. Nechápu. (nevěřím že je to některým z komponent, že by byl vadný)
Ja som mal podobny problem, no kamos mi bol flashnut najnovsi bios a zatial som skusal 3,4G a ide v poho a stabilne( pred tym max. 2,7G)...na jadre som pridal napatie na 1,4V, no neviem, ci to neni vela, resp. ci este mozem pridat( je moznost az do 1,8V)....Inac, ale viac mi vyhovuje ked dam nasobic z 9x na 8x....no len nechapem preco mi to v 3DMark03 aj 3DMark06 ukazuje, ze:Internal clock MAX 3,8G a Internal clock 3,4G v 3DMarku03, no a Intel(R) Core(TM)2 CPU6600@2,4GHz @ 3825MHz v 3DMarku06. Tiez Reference clock(FSB) 1912,9(QDR) a 3,8G mi to ukazuje v nTune. Podla biosu by to malo byt 425*8=3400Mhz, ked dam delicku 9* tak tusim to ukazuje jak ma....Co je teda spravne a preco vo vsetkych tych utilitach je to, ze 3,8G???
-
Citace:
Původně odeslal
radone
Ja som mal podobny problem, no kamos mi bol flashnut najnovsi bios a zatial som skusal 3,4G a ide v poho a stabilne( pred tym max. 2,7G)...na jadre som pridal napatie na 1,4V, no neviem, ci to neni vela, resp. ci este mozem pridat( je moznost az do 1,8V)....Inac, ale viac mi vyhovuje ked dam nasobic z 9x na 8x....no len nechapem preco mi to v 3DMark03 aj 3DMark06 ukazuje, ze:Internal clock MAX 3,8G a Internal clock 3,4G v 3DMarku03, no a Intel(R) Core(TM)2 CPU6600@2,4GHz @ 3825MHz v 3DMarku06. Tiez Reference clock(FSB) 1912,9(QDR) a 3,8G mi to ukazuje v nTune. Podla biosu by to malo byt 425*8=3400Mhz, ked dam delicku 9* tak tusim to ukazuje jak ma....Co je teda spravne a preco vo vsetkych tych utilitach je to, ze 3,8G???
maximalne muzes dat 1.5V pokud mas dobry chlazeni
a ty programy ukazuji spatne, protoze si najdou nejvetsi nasobic CPU, nic vic
ale skutecnou frekvenci ti ukaze CPU-Z
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
maximalne muzes dat 1.5V pokud mas dobry chlazeni
a ty programy ukazuji spatne, protoze si najdou nejvetsi nasobic CPU, nic vic
ale skutecnou frekvenci ti ukaze CPU-Z
Mam box, no problem s teplotou neni ziaden, taktiez hluk je minimalny. Kde najdem ten CPU-Z?
Stabilita pri hrani aj benchmarkoch je bezproblemova, akurat ked zapnem pocitac tak mi to vyhodi hlasku, ze C1E BIOS Supported, EM64T CPU....nenatiahne ani windows, ani nereaguje... ale ked restartujem(natvrdo) comp potom uz ide vsetko jak ma....pri restartoch nabieha v pohode jak ma..robi mi to len pri studenom starte.
-
Inac este jedna vec, kolko voltov mam dat CPU FSB(mam zatial 1,4V), nForce SPP(zatial 1,4V), nForce MCP(zatial mam 1,625V), nForce SPP-MCP(zatial 1,4V)....a ramkam zatial davam 2V....su to Corsairy 2x1024MB 6400, no C5ky
-
Citace:
Původně odeslal
radone
Inac este jedna vec, kolko voltov mam dat CPU FSB(mam zatial 1,4V), nForce SPP(zatial 1,4V), nForce MCP(zatial mam 1,625V), nForce SPP-MCP(zatial 1,4V)....a ramkam zatial davam 2V....su to Corsairy 2x1024MB 6400, no C5ky
tohle musis resit v prislusne sekci pro desky, tohle se CPU moc netyka
to co pises za nastaveni ma kazda deska jinak
CPU-Z najdes pres google, je to normalni program, docela cumim ze ho neznas, nejses zadnej novacek
problem se zapnutim: povypinej vsechny sracky od intelu co jsou v biosu
a dej nejnovejsi bios
-
Nemáte někdo už zhruba přehled jak asi jdou taktovat E4300 ? . Na jedny recenzi jsem četl 3.4GHz ale vic nevim. Osobně bych rád aspon 3Ghz protoze budu mit slabší komponenty ale i tak by mel byt omezujici faktor jen cpu .
-
Citace:
Původně odeslal
aless
Nemáte někdo už zhruba přehled jak asi jdou taktovat E4300 ? . Na jedny recenzi jsem četl 3.4GHz ale vic nevim. Osobně bych rád aspon 3Ghz protoze budu mit slabší komponenty ale i tak by mel byt omezujici faktor jen cpu .
hoj, bral jsem v pondeli 3ks, jeden sel na 3.6, jeden na 2.9 a jeden na 3.1, tzn prumer odhaduji na 3GHz +/-.
chladic noctua, deska asus p5b deluxe
-
Diky za info, je mi jasný že bude záležet na kousku ale ze by rozdíl byl az 700MHz na kousku :o . V tom případě při mém štěstí počítám s nakým chudáčkem :D
-
Citace:
Původně odeslal
aless
Diky za info, je mi jasný že bude záležet na kousku ale ze by rozdíl byl az 700MHz na kousku :o . V tom případě při mém štěstí počítám s nakým chudáčkem :D
spis prumer 3 a tech 3.6 byla nahoda a stesti... testovano jenom na 12 hod prime, vic nebylo casu
-
2 Madcap : cool na amd opteronoch na 2800 only 1220 bodov na 4 jadra :-)
-
Asi hloupej dotaz ale zajimalo by mě zda jde u C2D měnit násobič, myslim hlavně dolů. Desku budu mít Asus s nvidia 650i čipsetem. Čet jsem v neaký krátký recenzy ze to deska umožnuje ale ne jesli nahoru či dolu či jesli to vubec funguje.
-
Citace:
Původně odeslal
aless
Asi hloupej dotaz ale zajimalo by mě zda jde u C2D měnit násobič, myslim hlavně dolů. Desku budu mít Asus s nvidia 650i čipsetem. Čet jsem v neaký krátký recenzy ze to deska umožnuje ale ne jesli nahoru či dolu či jesli to vubec funguje.
:-D :-D
to si snad delas z nas prdel
:-D :-D
ale k veci, nasobic jde menit pouze smerem dolu a to po hodnotu 6x
takze kdyz si koupis E6320 tak budes mit pouze nasobice 7x a 6x
E6420 8x 7x 6x
atd
-
Citace:
Původně odeslal
aless
Pouze směrem dolů...
-
Díky (nahoru bych chtěl asi moc hehe) a ještě maličkost ted s Opteronem požívám program Rm clock který mi sniží frekvenci s 2.5GHz při zatížení na 1.12Ghz 1.1V , funguje to neak takhe i u Intelu ?
-
Citace:
Původně odeslal
aless
Díky (nahoru bych chtěl asi moc hehe) a ještě maličkost ted s Opteronem požívám program Rm clock který mi sniží frekvenci s 2.5GHz při zatížení na 1.12Ghz 1.1V , funguje to neak takhe i u Intelu ?
samozrejmne:D
-
pockej, fakt se da pouzivat RMClock z windows bez problemu, jo ? U C2D .. na notesu to vyuzivam porad, ale nevim, jestli muzu jen tak podtaktovat z 3.36GHz na 1.86 treba ;) a snizit voltaz (Upozornuju, ze EIST mam vypnuty, stejne to nema vyznam, pac 480x7 nebo 480x6 , to uz si moc nepomuzu, zejo)
Dík za vysvetlení
-
Citace:
Původně odeslal
Conflict
pockej, fakt se da pouzivat RMClock z windows bez problemu, jo ? U C2D .. na notesu to vyuzivam porad, ale nevim, jestli muzu jen tak podtaktovat z 3.36GHz na 1.86 treba ;) a snizit voltaz (Upozornuju, ze EIST mam vypnuty, stejne to nema vyznam, pac 480x7 nebo 480x6 , to uz si moc nepomuzu, zejo)
Dík za vysvetlení
no ja si myslim ze by to jit melo, ne?
ja to sam nepouzivam, protoze fakt nema vyznam na desktopu snizovat napeti
ja kdyz jsem zapl EIST, tak me snizoval i napeti, nejenom nasobic
nebo se pletu?
-
U DS4 rev 3.3 mam vsechny ty inteli ficurky v biosu vypnuty i EIST a RM clock beha jak vino....akorat EIST zapnes v RM clocku..akorat nechapu k cemu vam to bude kdyz mate nasobic 7x...jooo to my s 9x jsme v klidu :D..akorat bych uvital jeste nasobic 5x ci 4X..skoda..s X2 3800+ to byla pohoda...mel jsem lehky oc na 10x250 ale jel jsem skoro furt pres RM a 4x250=1Ghz lahudka...
-
Citace:
Původně odeslal
nex
U DS4 rev 3.3 mam vsechny ty inteli ficurky v biosu vypnuty i EIST a RM clock beha jak vino....akorat EIST zapnes v RM clocku..akorat nechapu k cemu vam to bude kdyz mate nasobic 7x...jooo to my s 9x jsme v klidu :D..akorat bych uvital jeste nasobic 5x ci 4X..skoda..s X2 3800+ to byla pohoda...mel jsem lehky oc na 10x250 ale jel jsem skoro furt pres RM a 4x250=1Ghz lahudka...
na NB chapu ze to setri spotrebu=>delsi vydrz, ale u stolniho PC??
s cemu to vubec je dobry?
myslite, ze se to tak razantne projevi na spotrebe elektriky?
ja o tom nejsem presvedcen
-
3 obecné roviny
1. šetříš mírně životnost cpu, když to pořád nejede na pevno 8×400
2. šetříš energii - i málo ušetřené energie je v dnešní době chvályhodné
3. šetříš peněženku - sice málo ale myslím že za rok se nějaká ta stovka naskládá
já osobně jedu e4300 s dynamickym overclockem (M.I.B.), ve vidlích mám 1.2G a když už něco pustím náročnejšího tak jede 2.1G maximalne s tim MIB to jde 2.4G a jsem spokojený
-
S prihlednutim k ucinosti tveho Eurocase 350W zdroje bych to tak ruzove nevidel :p
-
tak to ber jako návod pro 400 a víc vaťáky :smoke: :)
-
Já mám už připravený E4300 , večer snad buud mít desku . Násobič má 9x takz snad neco málo aspon pujde dolu. Kolik je teda min násobič ? 7x ?
-
6je nejnižší 6 - 9 E4300 1.2 až 1.8G
-
Citace:
Původně odeslal
jenicek321
6je nejnižší 6 - 9 E4300 1.2 až 1.8G
Diky, předpoklám že budu taktovat na cca 3Ghz což je 333fsb. Tak by se mi to mělo přepínat s 3Ghz na 2Ghz, sice to neni tak vymakaný jako u AMD ale aspon neco.
-
Citace:
Původně odeslal
aless
Diky, předpoklám že budu taktovat na cca 3Ghz což je 333fsb. Tak by se mi to mělo přepínat s 3Ghz na 2Ghz, sice to neni tak vymakaný jako u AMD ale aspon neco.
Presne tak to mam ja...9x334 na def..ale mam RM tedy 6x334...4x334 by se me libilo vic :) Nechapu proc mit 3,5Ghz a pritom koukat na net :) myslim ze rozdil spotreby 1,8 a 3,5 je dosti znacny :)
-
Měl bych dotaz ohledně teploty c2d E4300. Na defaultu mám teplotu v idlu kolem 45 °C a při zatížení obou jader to vyleze až k 70 °C (během pár s). Po přetaktu na 2,7G to dělá 55/85 °C. Zdá se mi to hodně i v defaultu, mám box chladič. Kontroloval jsem dosednutí chladiče i pastu a všechno se zdá být ok. Nciméně po zatížení procesoru teplota strašně rychle skočí na těch 70°C (roste to cca 15°C/s), stejně tak rychle i spadne na původní teplotu při vypnutí benchmarku. Přijde mi, že opravdu nedosedá chladič, ale kontroloval jsem to a neshledal jsem nic nekalého. Poradíte někdo co s tím? Jo a měřím to pomocí TAT.
-
Citace:
Původně odeslal
brazilterrorist
Měl bych dotaz ohledně teploty c2d E4300. Na defaultu mám teplotu v idlu kolem 45 °C a při zatížení obou jader to vyleze až k 70 °C (během pár s). Po přetaktu na 2,7G to dělá 55/85 °C. Zdá se mi to hodně i v defaultu, mám box chladič. Kontroloval jsem dosednutí chladiče i pastu a všechno se zdá být ok. Nciméně po zatížení procesoru teplota strašně rychle skočí na těch 70°C (roste to cca 15°C/s), stejně tak rychle i spadne na původní teplotu při vypnutí benchmarku. Přijde mi, že opravdu nedosedá chladič, ale kontroloval jsem to a neshledal jsem nic nekalého. Poradíte někdo co s tím? Jo a měřím to pomocí TAT.
ja to vidim na nedostatecny chlazeni, mas asi malej/nedostatecnej pruvan v case
jinak na box chladici asi provozovat jen na default, jinak C2D po pretoceni pekne topi, ale zase o dost min nez D930;)
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
ja to vidim na nedostatecny chlazeni, mas asi malej/nedostatecnej pruvan v case
jinak na box chladici asi provozovat jen na default, jinak C2D po pretoceni pekne topi, ale zase o dost min nez D930;)
No v casu je vcelku chladno, heatsink je vlažný, průvan jakž takž je. Spíš se divím, že ta teplota se mění tak rychle. Jako kdyby neměl chladič žádnou tepelnou kapacitu nebo špatně doléhal. Ale zase se to i rychle ochlazuje.???
-
Citace:
Původně odeslal
brazilterrorist
No v casu je vcelku chladno, heatsink je vlažný, průvan jakž takž je. Spíš se divím, že ta teplota se mění tak rychle. Jako kdyby neměl chladič žádnou tepelnou kapacitu nebo špatně doléhal. Ale zase se to i rychle ochlazuje.???
to je u dvou jader normalni, teplota fakt vyleti dost rychle
ja mam sice vodnika, ale teplota me vyleti z 33 na 42°C behem 3sekund orthose
takze to se nemusis bat, je to fakt normalni
ale v tvym pripade bych urcite zapracoval na chlazeni, proste lepsi chladic nez box
me osobne vic jak 55°C na CPU dost irituje
ale jsem vodnikar, mam trosku jiny naroky na chlazeni;)
-
Citace:
Původně odeslal
brazilterrorist
...při zatížení obou jader to vyleze až k 70 °C (během pár s). Po přetaktu na 2,7G to dělá 55/85 °C...
70C rozhodne neni normalni teplota a 85C uz vubec ne. Konkretne tech 85C je u C2D TJunction, takze to je mezni hodnota na provoz(predpokladam ze pouzivas CoreTemp nebo novy SpeedFan). Za vsech okolnosti by ses mel snazit drzet teplotu i po nekolikahodinove zatezi do 60-70C, ktere by to nemelo prekrocit. Rozhodne zkontroluj pastu, chladic, voltaz atd...
-
taky mám BOX, mne ukazuje v idle TAT 45 C , coretemp 43 C, na 2.4Ghz pri zatezi 65 C, na 3Ghz az 75 C - 80 C, pokud nechces investovat do vetraku tak to chce kvalitní pastu a jet na zhruba 2.5Ghz pokud nezapnes BOX na plny vykon (zni to zhruba jak kango :) ), jinak u E4300 a mozna par dalsich modelu to pise v coretempu Tjunction 100 C
-
Už mám nový železo E4300 a Asus P5N-E SLI s nforce 650i .
Zapnul jsme EIST a funguje to přehodilo mi to na 6x nasobič :) .
V core temp s boxem 38 a 36°C . Tjunktion 100°C . Co to znemá tohle ? neak jsem podobraz :( . To je maximální teplota jádra povolená ?
-
Citace:
Původně odeslal
aless
Už mám nový železo E4300 a Asus P5N-E SLI s nforce 650i .
Zapnul jsme EIST a funguje to přehodilo mi to na 6x nasobič :) .
V core temp s boxem 38 a 36°C . Tjunktion 100°C . Co to znemá tohle ? neak jsem podobraz :( . To je maximální teplota jádra povolená ?
ano to je max povolena hodnota
ale je zajimavy, ze mas 100°C, ja co jsem zatim videl, tak bylo vetsinou 85°C
coz mam i na svym E6300
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
ano to je max povolena hodnota
ale je zajimavy, ze mas 100°C, ja co jsem zatim videl, tak bylo vetsinou 85°C
coz mam i na svym E6300
Já mám u E4300 taky 100°C.
-
Citace:
Původně odeslal
brazilterrorist
Já mám u E4300 taky 100°C.
A na kolik ti jede ?
100C je doufám pozitivní hodnota pro lepší OC jak 85C :)
-
Citace:
Původně odeslal
aless
A na kolik ti jede ?
100C je doufám pozitivní hodnota pro lepší OC jak 85C :)
no tak to u Intelu urcite neni
ja si spis myslim, ze tech 100°C je tam kvuli tomu, ze ten coretemp ten CPU poradne nezna
radsi bych na to moc nevsazel a bral jako limitni hodnotu 85°C
-
Citace:
Původně odeslal
aless
A na kolik ti jede ?
Nezkoušel jsem;)
Jen jsem ho zkusil dát na 2,7G, ale s boxem mi to nějak moc topí. Výkon je zatím plně dostačující i na default a prioritou je pro mě ticho a spotřeba. Ale časem koupím lepší chladič a trochu ho poškádlím (v mezích desky Gigabyte 965P-S3)
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
no tak to u Intelu urcite neni
ja si spis myslim, ze tech 100°C je tam kvuli tomu, ze ten coretemp ten CPU poradne nezna
radsi bych na to moc nevsazel a bral jako limitni hodnotu 85°C
Tak vpodstatě je mi jedno kolik ten cpu má limit, stejně to budu chladit vodou takze se přes 50-60 nedostanu.
A to myslíš vážně že těch 100C je horší hodnota jak 85 ? Podle mě je to cpu na nižší frekvenci tak si může dovolit vyšší tu teplotu. Tudíš stejný model s vyšší Tjunction by měl být kvalitnější a vydžet víc a tím i OC ? nebo ne ?
-
Citace:
Původně odeslal
aless
Tak vpodstatě je mi jedno kolik ten cpu má limit, stejně to budu chladit vodou takze se přes 50-60 nedostanu.
A to myslíš vážně že těch 100C je horší hodnota jak 85 ? Podle mě je to cpu na nižší frekvenci tak si může dovolit vyšší tu teplotu. Tudíš stejný model s vyšší Tjunction by měl být kvalitnější a vydžet víc a tím i OC ? nebo ne ?
nemas pravdu
sam uvidis, ze budes rad za 3.1Ghz, nekteri jedou sotva 3Ghz na E4400
a E6xxx se dostava bezne na >3.3Ghz
u AMD platilo, ze cim vetsi Tmax tim lepsi OC
intel je neco jinyho
-
Já snad dostanu srdeční záchvat. Zatim mám jen box chladič tak jsem začal zkoušet taktovat jen zběrnici abych se dostal na nakych fsb 1350Mhz ale uz mi to nenaběhne ani na 1100 , zkoušim všechno možný a prostě nic. Na tý desce , mam ji od známího tak běžel E6700 při fsb 1750Mhz.
Je možný že bych měl tak mega tragickej kousek? Který by nedal řeknemě 2.5Ghz ? ramky mám Geil pc2-6400 cl5 . Ramkama by to být nemělo protože jsem je nastavoval všemožně a to na nižších děličkách.
Skusim tam ještě dát nejnovější bios .
EDIT: Tak k mému překvapení stále 1100Mhz nejde ale nasral sem se na nacpal tam rovnou 1200 a to naběhlo :D , bohužel ted s novým biosem nejde snižovat nasobic tak to frčí furt na 9x takze 2.7Ghz a to s boxem dělá v primu zatim 73C :)
-
musíš zkoušet, mně taky nejde každá kombinace FSB a násobiče i když je to hodně pod maximem..
-
Citace:
Původně odeslal
aless
EDIT: Tak k mému překvapení stále 1100Mhz nejde ale nasral sem se na nacpal tam rovnou 1200 a to naběhlo :D , bohužel ted s novým biosem nejde snižovat nasobic tak to frčí furt na 9x takze 2.7Ghz a to s boxem dělá v primu zatim 73C :)
Vitaj do klubu prekvapenych. Sme uz minimalne dvaja :)
Viz takto to fungovalo u mna...
Mozno sa budes musiet hrat aj s nasobitelmi ( aj s FSB aj RAM delickami ) ...
A ber to radsej ako CHALLENGE :)
Tych 73C mas pri zatazi pomocou TAT (Thermal Analyse Tool) ale pri prime/orthos a spol? (predpokladam tu 2 moznost)
-
Zdravim,
mam cpu C2D 6320 na desce GB 965-DS3 a jak coretemp tak intel TAT mi ukazuje teplotu v idle okolo 25-29°C coz asi neni správně, nevíte který program použít, pro zobrazení opravdové teploty z jádra? díky
-
Citace:
Původně odeslal
tomcat
Zdravim,
mam cpu C2D 6320 na desce GB 965-DS3 a jak coretemp tak intel TAT mi ukazuje teplotu v idle okolo 25-29°C coz asi neni správně, nevíte který program použít, pro zobrazení opravdové teploty z jádra? díky
A aky mas chladic , vetranie bedne, bednu a teploty v miestnosti?
PS : nebolo by odveci vyplnit si podpis ;-)
-
Ma tu niekto z vas C2D na viac ako 3800 mhz ???
Ja mam problem uchladit to ... <:(
Mne sa to pri orthose na 3800 1.55 po chvili vysplha az k 69-71 :-(
Vynim za to nedostatocne chladenie vody ... uz mam na ceste dve MCR-320 tak sa to snad spravi a nebudu to vyhodene prachy do luftu :???:
Ake mate teploty VY :eek:
-
Citace:
Původně odeslal
Sharker
Vynim za to nedostatocne chladenie vody ... uz mam na ceste dve MCR-320 tak sa to snad spravi a nebudu to vyhodene prachy do luftu :???:
A aku mas skutocnu teplotu vody???
PS : Ja som mal kedisy vodnika na AXP a max som dostal vodu k nejakym 33C...toto asi nebude Tvoj pripad, co?
-
Chci se zeptat, jestli je v pohode teplota 75°C pri zatezi obou jader na 100% v Intel TAT - chladic Ninja na 700RPM, E2160@2.88G/1.34V.
-
Citace:
Původně odeslal
Janikbanik
A aky mas chladic , vetranie bedne, bednu a teploty v miestnosti?
PS : nebolo by odveci vyplnit si podpis ;-)
I kdyby to mel v lednicce tak nemuze mit 25°C.
Ja mam pri zatezi taky pres 70°C, chladic je vlazny (zkousel jsem Scythe Mine, ted Noctua). Idle 40-45°C.
Mereno v TAT, Everest ukazuje cca o 15°C mene.
-
Citace:
Původně odeslal
comm
I kdyby to mel v lednicce tak nemuze mit 25°C.
.
jasne, ja som len cakal, ci nenapise, ze ma nejake turbo chladenie v chladenej miestnosti :-D
Ale teraz vazne : 25C je mimo...ok to moze byt tak este par okamihov po nabehu systemu...
Mam podobne teploty na idle, klasicky load (non TAT load) mam zvycajne okolo 65C, max 70C.
TAT load je tak 8-10C+ oproti klasickemu loadu (orthos, games)
(pisem o teplotach zobrazenych v TAT)
Nejde mi vsak do hlavy, preco mu to ukazuje takto "nizko" TAT.
-
to Janikbanik:
to mi prave taky nejde do hlavy :-)
teplota v mistnosti je standard cca 25, chladič mam Scythe mine SCMN-1100
-
Citace:
Původně odeslal
Sharker
Me osobne to na 1.48V a 3.6GHz po nekolikahodinovem burnu 2x Prime95 + 3Dmark nepreleze 68C. A to mam samozrejme vzduch s vetrackem na 800ot.
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
Me osobne to na 1.48V a 3.6GHz po nekolikahodinovem burnu 2x Prime95 + 3Dmark nepreleze 68C. A to mam samozrejme vzduch s vetrackem na 800ot.
Mne na 3600 1.41 nepreleze 50 stupnov(2 vetraciky na kadetoch mam na 5V) .. no od tych 3700 mu uz musim poriadne podkurit cim vznika brutalne odpadove teplo .. ako nahle pri Orthose a Small FFTs ak necham vetraciky na tych 5V a preleze to cez 73 tak sa komp vypne :cry:
-
Citace:
Původně odeslal
Sharker
Mne na 3600 1.41 nepreleze 50 stupnov(2 vetraciky na kadetoch mam na 5V) .. no od tych 3700 mu uz musim poriadne podkurit cim vznika brutalne odpadove teplo .. ako nahle pri Orthose a Small FFTs ak necham vetraciky na tych 5V a preleze to cez 73 tak sa komp vypne :cry:
No 73C s vodnikem mi prijde sileny extrem. S vodou by ses nemel dostat pres 50-60 max.
-
Se Scythe Mine jsem mel i 78°C a jelo to v pohode :)
-
Sharker - a aku ams teplotu ked pustis tie ventilatory na radiatore na 12V ? Alebo si to ani len neskusal? Viem, ze to nie je je ticho, tiez mam na stolnom kompe ventilatory na vodnikovi stiahnute, ale vyskusat kvoli teplotam by si mohol.
-
Citace:
Původně odeslal
Tanya
Sharker - a aku ams teplotu ked pustis tie ventilatory na radiatore na 12V ? Alebo si to ani len neskusal? Viem, ze to nie je je ticho, tiez mam na stolnom kompe ventilatory na vodnikovi stiahnute, ale vyskusat kvoli teplotam by si mohol.
Tie kadety to jednoducho nezvladaju :D
-
A voda ma kolko stupnov, ked je na procaku tych 50-60?
-
Citace:
Původně odeslal
mortician
A voda ma kolko stupnov, ked je na procaku tych 50-60?
Velaaaaa ;) Cakam na Dva kusy Swiftech Mcr320 :rolleyes: Snad ta investicia bude k niecomu dobra :idea:
-
Tak moje první pokusy s Intelem:
Asus P5B deluxe (C1/1101)
E6300 L630A569 + Ninja
Corsail 2×1GB DDR2 800MHz
Zatím co se mi nejvíc povedlo bylo 480×7 = 3360MHz v Biosu 1,3875 ...v zátěži real 1,34V
foto: http://www.ukazto.com/img_small/E6300336GHz-itn1.jpg
Teploty v max. zátěži rostly až k 72-73st. tak musím zkusit lepší chlazení abych se dostal dál... pomůžu si s Noctuou 12?
Taky mam ještě guláš v serii...fyzicky na cpu je L630A569...tak jsem myslel že je to A revize a CPU-Z hlásí B2...
Kam se až s tímhle CPU mohu dostat?
-
Citace:
Původně odeslal
Boin
Tak moje první pokusy s Intelem:
Asus P5B deluxe (C1/1101)
E6300 L630A569 + Ninja
Corsail 2×1GB DDR2 800MHz
Zatím co se mi nejvíc povedlo bylo 480×7 = 3360MHz v Biosu 1,3875 ...v zátěži real 1,34V
foto:
http://www.ukazto.com/img_small/E6300336GHz-itn1.jpg
Teploty v max. zátěži rostly až k 72-73st. tak musím zkusit lepší chlazení abych se dostal dál... pomůžu si s Noctuou 12?
Taky mam ještě guláš v serii...fyzicky na cpu je L630A569...tak jsem myslel že je to A revize a CPU-Z hlásí B2...
Kam se až s tímhle CPU mohu dostat?
Ja mam Noctuu a oproti boxu prakticky stejne teploty, akorat muzu vypnout vetrak, je skoro jedno jestli jede nebo ne, ven to bere 120mm NEXUS na 5V.
-
Na E6300 solidni vysledek...tou noctuou si moc nepomuzes, kdyz uz tak nejaky Thermalright...ale zda se mi to nejak moc i s Ninjou...
-
comm: To se nemůžeš divit, že je to stejný jak BOX když to máš skoro pasivně...zkus na to pustit 1200ot. a uvidíš...
falcon: Právě se mi to zdá taky nějak moc a to tam mam ještě další 120FAN na nasávání z boku...tak chci zkusit tu Noctuu...nad ní toho už moc neni ze vzchucháčů....snad jen mě napadají tyto: Thermalright - šílená cena a ještě bez FANu, Gemin II - 15 stovek s 2×120FAN, Zalman CNPS9700, Titan Armada...ale tyhle chladiče jsou cenově zas jinde, jinak co jsem koukal na testy tak vycházela docela dobře...chtěl bych jí osadil 2×120FANem...to taky trochu pomůže. Navíc mě u Ninji irituje to uchycení FANu...strašnej systém.
BTW: nevíte někdo jak je to s tou revizí? To CPU bylo kupovaný 10.11.06 v Alze...
-
Citace:
Původně odeslal
Boin
comm: To se nemůžeš divit, že je to stejný jak BOX když to máš skoro pasivně...zkus na to pustit 1200ot. a uvidíš...
falcon: Právě se mi to zdá taky nějak moc a to tam mam ještě další 120FAN na nasávání z boku...tak chci zkusit tu Noctuu...nad ní toho už moc neni ze vzchucháčů....snad jen mě napadají tyto: Thermalright - šílená cena a ještě bez FANu, Gemin II - 15 stovek s 2×120FAN, Zalman CNPS9700, Titan Armada...ale tyhle chladiče jsou cenově zas jinde, jinak co jsem koukal na testy tak vycházela docela dobře...chtěl bych jí osadil 2×120FANem...to taky trochu pomůže. Navíc mě u Ninji irituje to uchycení FANu...strašnej systém.
BTW: nevíte někdo jak je to s tou revizí? To CPU bylo kupovaný 10.11.06 v Alze...
Vzdyt jsem psal, ze je jedno jestli vetrak bezi nebo ne, rozdil mezi pasivne chlazenym a 1200ot. je minimalni. Pasiv je porad vlazny.
-
Tak bych potřeboval trochu poradit...
Pokouším se stabilně přetaktovat E6300+desce P5B deluxe+Corsair DDR2 800MHz na frekvenci 3,36GHz ale třeba po 2h Prime/Orthos když začnu pracovat v systém (RAR/filmy...) tak to hodí tohle
http://www.ukazto.com/img_small/P1010037-p581.jpg
a vytuhne to :-(
Třeba když nechám Prime 6h tak to jede...ale pak začnu něco dělat a znenadání hups... potřeboval bych vědět na co se mam zaměřit - jestli tu chybu někdo nezná...
Mam se zaměřit na časování RAM? celkovou frekcenci? V?
Zkoušel jsem různý možnosti od 1,375-1,425 v Biosu, pak časování 5 5 5 15, 5 5 5 18, 6 6 6 18, 5 5 5 12...
Teploty jsou taky do 70st...
-
Citace:
Původně odeslal
Boin
Tak bych potřeboval trochu poradit...
Pokouším se stabilně přetaktovat E6300+desce P5B deluxe+Corsair DDR2 800MHz na frekvenci 3,36GHz ale třeba po 2h Prime/Orthos když začnu pracovat v systém (RAR/filmy...) tak to hodí tohle
http://www.ukazto.com/img_small/P1010037-p581.jpg
a vytuhne to :-(
Třeba když nechám Prime 6h tak to jede...ale pak začnu něco dělat a znenadání hups... potřeboval bych vědět na co se mam zaměřit - jestli tu chybu někdo nezná...
Mam se zaměřit na časování RAM? celkovou frekcenci? V?
Zkoušel jsem různý možnosti od 1,375-1,425 v Biosu, pak časování 5 5 5 15, 5 5 5 18, 6 6 6 18, 5 5 5 12...
Teploty jsou taky do 70st...
Proste to nestiha ... :-) Prime 6 hodin je malo.
Dej pametem 2.3V a procesoru 1.4V kdyz to nepomuze, musis proste snizit frekvenci ...
Co je to presne za pameti a jakou jedou frekvenci ? Casovani pro zacatek nech 5-5-5-15