-
Re: [OLD] . : : [N]evíte jaký zdroj? : : .
Tak moje zkusenosti s pasivnim Fortron FSP300-60GNF.
Mel jsem ho pujceny jen na par hodin, nicmene pracoval bezproblemove, vse zvladnul.
Teplota zdroje byla hodne ok, byla zhruba stejna jako u meho tagana easycon 480W. Vzhledem k tomu, ze je to zdroj snad s nejvetsi efektivitou me to zase tak moc neprekvapilo.
Mohly by byt delsi kabely, ale i tak mi v caseteku stacily. Napeti drzi perfektne.
Takze si ho asi koupim a otestuji dukladneji, ale dojmy jsou super.
Jen co jsem cetl diskuze tak mu moc nevoni nforce4.
Jinak v jedne review na nem jeli Prescott na 4GHz a X850XT bez problemu.
-
Idem si kupit tagan easycon, na moju zostavu by mi bohate stacila 480w (aj ak by som chcel upgradovat). Nasetril som si 5k a tak chcem vediet ci to ma nejaky zmysel kupovat si 580w od taganu alebo ani nie?? Kazdy tu odporuca kupit 480w ale o vyssich (520w,580w) ani slovo. Horsie na tom asi nebudu, aspon si myslim. Maju vsetky modely taku nizku ucinnost?? http://www.pcmoddingmy.com/e107_plug...?content.342.5
to je asi jedine minus tohto zdroja ze drzi nizke hodnoty napetia na 12v vetve:( Inac si myslim ze je to celkom super zdroj. Len sa neviem rozhodnut kolko watovy;)
-
Citace:
Původně odeslal UnderT
Idem si kupit tagan easycon, na moju zostavu by mi bohate stacila 480w (aj ak by som chcel upgradovat). Nasetril som si 5k a tak chcem vediet ci to ma nejaky zmysel kupovat si 580w od taganu alebo ani nie?? Kazdy tu odporuca kupit 480w ale o vyssich (520w,580w) ani slovo. Horsie na tom asi nebudu, aspon si myslim. Maju vsetky modely taku nizku ucinnost??
http://www.pcmoddingmy.com/e107_plug...?content.342.5
to je asi jedine minus tohto zdroja ze drzi nizke hodnoty napetia na 12v vetve:( Inac si myslim ze je to celkom super zdroj. Len sa neviem rozhodnut kolko watovy;)
S ucinnosti jsou na tom vsechny stejne. Ta 480W verze ma dle specifikaci vyrobce nejnizsi otacky fanu v zavislosti na odberu.
Ale bohuzel se ten fan netoci dle specifikaci. (otacky jsou vyssi)
-
Vsimol som si ze Pindourecek ma 480w tagana a taku zostavu, ze som si uvedomil, ze mi 480w bude iste stacit, ak staci jemu s jeho a64 3500+,nVidia 7800,3 sata disky,etc. To ja nebudem mat ani najblizsie dva roky:) takze 480w mi bude uplne stacit:)) A ak som to spravne pochopil tak 480w je aj najtichsia,coz je len dobre aspon sa nemusim rozhodovat ci prihodim 350Sk na 520w, alebo sa to oplati??
-
Citace:
Původně odeslal UnderT
Vsimol som si ze Pindourecek ma 480w tagana a taku zostavu, ze som si uvedomil, ze mi 480w bude iste stacit, ak staci jemu s jeho a64 3500+,nVidia 7800,3 sata disky,etc. To ja nebudem mat ani najblizsie dva roky:) takze 480w mi bude uplne stacit:)) A ak som to spravne pochopil tak 480w je aj najtichsia,coz je len dobre aspon sa nemusim rozhodovat ci prihodim 350Sk na 520w, alebo sa to oplati??
Jasne, ze to bude stacit a jeste hodne dlouho. Prijde mi strasna manie za honbou W u zdroje. Pritom, kdyz si spocitas odber pc, tak pokud nemas SLI tak se snad nikdy nedostanes pres 250W.
-
uvažuju o zdroji..
AKASA zdroj 460W ATX http://pc.itek.cz/k_350-Skrine-Akasa...zdroj-460W-ATX
nebo
AKASA zdroj 400W ATX
oba v pohodě utáhnou mou sestavu.. o to nejde.. jde mi o tichost.. a tak mě zaimá jestli, když vezmu ten výkonejší a budu z něj procetuálně brát míň W jestli se to projeví na jeho nišší teplotě oproti tomu 400W a větráčeek se tak bude točit pomaleji.. je to tak nebo je to blbost?
-
Citace:
Původně odeslal Tomahawk
uvažuju o zdroji..
AKASA zdroj 460W ATX
http://pc.itek.cz/k_350-Skrine-Akasa...zdroj-460W-ATX
nebo
AKASA zdroj 400W ATX
oba v pohodě utáhnou mou sestavu.. o to nejde.. jde mi o tichost.. a tak mě zaimá jestli, když vezmu ten výkonejší a budu z něj procetuálně brát míň W jestli se to projeví na jeho nišší teplotě oproti tomu 400W a větráčeek se tak bude točit pomaleji.. je to tak nebo je to blbost?
radeji chieftec 410W... je tichsi a lepsi... cena bez dane tusim 980
-
Citace:
Původně odeslal macher
radeji chieftec 410W... je tichsi a lepsi... cena bez dane tusim 980
Raději Liberty...
-
noo to je od Vás milé.. ale mě spíš šlo o ten rozdíl .. když se otáčky regulují podle teploty...
je pak lepší mít silnější zdroj nebo slabší zdroj - na stejnou sestavu..
příklad..
sestva spotřebuje při běžné přáci třeba 250W (udaj pro příklad nevim kolik je to doopravdy)
takže
ze 410W je 250W - cca 61%
ze 460W je 250W - cca 54%
takže ten 460 se asi při takové zátěži zahreje mín jak ten 410W ne?.. nebo to bude stejný?
proto je asi teda lepší kupovat silnější zdroje.. kdybych pak teoreticky vzal třeba 660W tak z něj vezmu už jen 38% toho co umí.. je to tak že čim mín % výkonu odeberu tim mín se zahřeje???
EDIT: neni někde přehled na kterých zdrojích jsou blomby? (kvuli výměně (upravě) větráku a záruce)
-
Citace:
Původně odeslal Perfect_
Raději Liberty...
Liberty je lepsi, ale zase 3k...
-
Citace:
Původně odeslal macher
Liberty je lepsi, ale zase 3k...
400W verze je za 2k,-...
-
Citace:
Původně odeslal Tomahawk
noo to je od Vás milé.. ale mě spíš šlo o ten rozdíl .. když se otáčky regulují podle teploty...
je pak lepší mít silnější zdroj nebo slabší zdroj - na stejnou sestavu..
příklad..
sestva spotřebuje při běžné přáci třeba 250W (udaj pro příklad nevim kolik je to doopravdy)
takže
ze 410W je 250W - cca 61%
ze 460W je 250W - cca 54%
takže ten 460 se asi při takové zátěži zahreje mín jak ten 410W ne?.. nebo to bude stejný?
proto je asi teda lepší kupovat silnější zdroje.. kdybych pak teoreticky vzal třeba 660W tak z něj vezmu už jen 38% toho co umí.. je to tak že čim mín % výkonu odeberu tim mín se zahřeje???
EDIT: neni někde přehled na kterých zdrojích jsou blomby? (kvuli výměně (upravě) větráku a záruce)
nj, jenze neuvazujes efektivitu zdroje. a ta je pri ruzne zatezi ruzna...takze v extremnim pripade muze zdroj pri dvou ruznych odberech Wattu topit uplne stejne :(
to perfect a macher: to jste mu teda pomohli :rolleyes:
-
Citace:
Původně odeslal MaWa
to perfect a macher: to jste mu teda pomohli :rolleyes:
Mým příspěvkem jsem reagoval jen na toho Chiefteca. V Tomahawkově konkrétním problému jsem nepomohl, protože jsem nevěděl jak to přesně je...
-
Citace:
Původně odeslal MaWa
nj, jenze neuvazujes efektivitu zdroje. a ta je pri ruzne zatezi ruzna...takze v extremnim pripade muze zdroj pri dvou ruznych odberech Wattu topit uplne stejne :(
hm.. a jak vypadá křivka efektivity?.. mám si představit něco lineárního, kde při středním odběru je efektivita nejlepší.. zatímco při malém nebo maximálním je nejhorší?
s dost znalosma kolem toho bych si mohl vybrat zdroj, kterej bude ideální na mé podmínky a při nich bude chaldnej = tichej = nejdelší životnost
-
Citace:
Původně odeslal Tomahawk
hm.. a jak vypadá křivka efektivity?.. mám si představit něco lineárního, kde při středním odběru je efektivita nejlepší.. zatímco při malém nebo maximálním je nejhorší?
s dost znalosma kolem toho bych si mohl vybrat zdroj, kterej bude ideální na mé podmínky a při nich bude chaldnej = tichej = nejdelší životnost
zkus google....napr. prvni odkaz http://www.silentpcreview.com/article227-page3.html
dotaz zde http://www.google.com/search?ie=UTF-...psu+efficiency
-
Nejvyssi ucinnost co jsem videl dre krivek z testu byva mezi 50-80% wattaze zdroje. Osobne jsem si koupil Fortron Green Power 400W protoze silnejsi skoro jiste potrebovat nebudu a i s zravym X1900 se neprehoupnu pres 300W.Navic pekne drzi napeti, ma 85% ucinnost a zatim se mi nestalo, ze by mi fortron odesel(pls no flame) Stal 1700 + 300 za nexus, tzn za 2k mam skvely tichy zdroj a nemusim kupovat predrazeny enermax, seasonic a podobnej srot :)
-
neviete kde by som nasiel nejake informacie o novych modeloch od taganu na ich stranke bola uputavka ale nic viac a uz tam je len na seriu turbojet dik
-
Citace:
Původně odeslal Rhapsody
A co
TOHLE?
Je to novej 400W Fortron s 12cm vetronem a aktivnim PFC, mate ho nekdo ? ?? Zajima me hlavne hlucnost...
Uz dva roky asi pouzivam tento tichulinky zdroj
A presne tak, ako sa vravelo, este viac mi vadi samoregulacia otacok, cize to, ze raz huci viac a za chvilu zase menej. Manualna regulacia je asi to, kvoli comu som sa pred dvoma rokmi rozhodol kupit prave TENTO zdrojik..
-
Trochu nechápu proč řešíte drahé zdroje za 5K, když Fortron 500W (ATX12V 2.0) v bulk verzi stojí do 1900,-. Je tichý, efektivní, spolehlivý (je stavěný na 100 000 hodin provozu) a utáhne téměř jakoukoliv sestavu.
-
Citace:
Původně odeslal Mac Manar
Trochu nechápu proč řešíte drahé zdroje za 5K, když Fortron 500W (ATX12V 2.0) v bulk verzi stojí do 1900,-. Je tichý, efektivní, spolehlivý (je stavěný na 100 000 hodin provozu) a utáhne téměř jakoukoliv sestavu.
vacssiu sprostost som este nepocul "utáhne téměř jakoukoliv sestavu" co je toto za nezmysel sa zobud z toho sna a ked tebe vyhovuje ten lacny zdroj tak prosim a laskavo taketo hlupe posty tu nepis lebo su totalne zbytocne!!!!!!!!!!!!!!
-
Citace:
Původně odeslal matooo
vacssiu sprostost som este nepocul "utáhne téměř jakoukoliv sestavu" co je toto za nezmysel sa zobud z toho sna a ked tebe vyhovuje ten lacny zdroj tak prosim a laskavo taketo hlupe posty tu nepis lebo su totalne zbytocne!!!!!!!!!!!!!!
Můžeš mi laskavě říct, v čem je ten post tak hloupej, nesmyslnej a zbytečnej? Ty přívlastky se totiž tisíckrát víc hodí k tvému příspevku, ne k příspěvku Mac Manar.
-
Citace:
Jj, ale někdo dbá i na vzhled, na odpojitelný kabely a taky na větší tichot. Jinak víc než 3k,- za zdroj je asi zbytečný no.
-
Citace:
Původně odeslal Perfect_
Jj, ale někdo dbá i na vzhled, na odpojitelný kabely a taky na větší tichot. Jinak víc než 3k,- za zdroj je asi zbytečný no.
Souhlas, na odpojitelný kabely jsem nemyslel. (ikdyž málokdo je má v požadavku). Chtěl jsem jen ukázat na nejlepší zdroj cena/výkon/ticho.
Jasně ten vzhled beru, to je stránka (ikdyž pro rozumné lidi naprosto nepodstatná), kde fortron zaostává, protože nesvítí, nebliká a není barevnej.
2matoo: Ke tvému příspěvku se nebudu vyjadřovat, ikdyž mě docela pobavil. :)
-
troufam si tvrdit, ze crossfire sestavu ze dvou jen trochu vice nenazranych grafik by neutahl...a s odpovidajicim zbytkem sestavy. kdyz jsem pred x mesici delal nejake testy, tak to NEJHORSI a NEJLEVNEJSI co smysluplne a bez nejakych extra problemu takovou sestavu utahlo (i kdyz take v podstate jen tak tak...) byl enermax liberty 500W za nejake 3k...
takze vzdy je to o tom, CO se bude napajet...
-
Citace:
Původně odeslal MaWa
troufam si tvrdit, ze crossfire sestavu ze dvou jen trochu vice nenazranych grafik by neutahl...a s odpovidajicim zbytkem sestavy. kdyz jsem pred x mesici delal nejake testy, tak to NEJHORSI a NEJLEVNEJSI co smysluplne a bez nejakych extra problemu takovou sestavu utahlo (i kdyz take v podstate jen tak tak...) byl enermax liberty 500W za nejake 3k...
takze vzdy je to o tom, CO se bude napajet...
No crossfire (žádný zákazník o něm zatím ani neuvažoval) jsem nezkoušel , ale 2x 7900GTX utáhl celkem v pohodě (2xHDD,1xDVDRW,A643700@FX57,2GB ram). Jinak souhlasím, že Enermax liberty 500W utáhne ještě o píď více, nicméně fortron je za bezkonkurenční cenu. Navíc kolik z těch, co hledají kvalitní, silný a tichý zdroj uvažuje o crossfire řešení 2x X1900XTX.
-
Citace:
No crossfire (žádný zákazník o něm zatím ani neuvažoval) jsem nezkoušel , ale 2x 7900GTX utáhl celkem v pohodě (2xHDD,1xDVDRW,A643700@FX57,2GB ram). Jinak souhlasím, že Enermax liberty 500W utáhne ještě o píď více, nicméně fortron je za bezkonkurenční cenu. Navíc kolik z těch, co hledají kvalitní, silný a tichý zdroj uvažuje o crossfire řešení 2x X1900XTX.
nase testovaci sestava byla 2x7800GTX, DFI SLI_DR expert, dual core tusim 4400+ nejak pretaktovan, nevim uz na kolik to slo, 4x disk, 1x mechanika, sb x-fi. vic nevim. jen vim, ze i levnejsi zdroje se tvarily ok, i napeti ve speedfanu treba mely ok, ale proste pri zatezi (a jen v nekterych hrach) to delalo artefakty v obraze nebo rovnou zatuhy/restarty :(
-
v com bol ten post nezmyselny a hlupy v tvrdeni ze ten zdroj utiahne akukolvek zostavu!!! no a ja tvrdim ze neutiahne a este dodam ze aj ked sa len tvari ze hej tak ho nechaj bezat pol roka a az potom sa uvidi ze ci ano alebo nie
-
Citace:
Původně odeslal matooo
v com bol ten post nezmyselny a hlupy v tvrdeni ze ten zdroj utiahne akukolvek zostavu!!! no a ja tvrdim ze neutiahne a este dodam ze aj ked sa len tvari ze hej tak ho nechaj bezat pol roka a az potom sa uvidi ze ci ano alebo nie
Nauč se číst, psalo se tam "téměř jakoukoliv sestavu".
-
Citace:
Původně odeslal matooo
...a este dodam ze aj ked sa len tvari ze hej tak ho nechaj bezat pol roka a az potom sa uvidi ze ci ano alebo nie
velmi dobry postreh... ;) :idea:
-
Citace:
Původně odeslal frelichl
Nauč se číst, psalo se tam "téměř jakoukoliv sestavu".
jasne ze takmer ale nemozte to takto brat pretoze zdroje v pc musia bezat nejaku dobu a neviem ci kazdy pol rok by si ludia boli ochotny menit zdroj pretoze uz prestane zvladat danu zostavu alebo to nevydrzi a odide a pritom este zoberie zo sebou nejaky HW cize do zdroja sa oplati investovat na zaciatku aj ked mas zostavu menej narocnu ale ked neskor upgradnes tak uz netreba riesti ci mi to zvladne zdroj a ta investicia sa urcite vyplati!!!
-
Citace:
Původně odeslal matooo
jasne ze takmer ale nemozte to takto brat pretoze zdroje v pc musia bezat nejaku dobu a neviem ci kazdy pol rok by si ludia boli ochotny menit zdroj pretoze uz prestane zvladat danu zostavu alebo to nevydrzi a odide a pritom este zoberie zo sebou nejaky HW cize do zdroja sa oplati investovat na zaciatku aj ked mas zostavu menej narocnu ale ked neskor upgradnes tak uz netreba riesti ci mi to zvladne zdroj a ta investicia sa urcite vyplati!!!
Nezlob se na mě, ale vidím, že téhle problematice vůbec nerozumíš, pouze střílíš od boku a kvalitu zdroje posuzuješ podle jeho ceny... to je ale tvůj problém a já tě nehodlám přesvědčovat.
4ostatní: Opravdu si myslíte, že zdroje Fortron vydrží méně než např. Enermax nebo Tagan ? Vězte , že životnost je stejná , pouze někteří vytváří mýtus , že dražší musí vydržet déle. Z hlediska dlouhodobé výdrže a reklamací jsou Fortrony přímo pověstné svou spolehlivostí. Někteří lidé jak vidím, tuto značku hází do druhé ligy, což je nesmysl. (opakuji, že jejich produkty nejsou dělané pro krásu ale pro účelovost, proto ta nižší cena)
-
Citace:
Nezlob se na mě, ale vidím, že téhle problematice vůbec nerozumíš, pouze střílíš od boku a kvalitu zdroje posuzuješ podle jeho ceny... to je ale tvůj problém a já tě nehodlám přesvědčovat.
4ostatní: Opravdu si myslíte, že zdroje Fortron vydrží méně než např. Enermax nebo Tagan ? Vězte , že životnost je stejná , pouze někteří vytváří mýtus , že dražší musí vydržet déle. Z hlediska dlouhodobé výdrže a reklamací jsou Fortrony přímo pověstné svou spolehlivostí. Někteří lidé jak vidím, tuto značku hází do druhé ligy, což je nesmysl. (opakuji, že jejich produkty nejsou dělané pro krásu ale pro účelovost, proto ta nižší cena)
ano ja tomu vobec nerozumiem hlavne ze ty tomu rozumies a podla teba fortron 500W a enermax liberty 500W su rovnake zdroje len eneramx je drahsi cize si ho nekupujte su to vyhodene peniaze fsak?
jak keby suciastky pouzite v zdrojoch (rezistory a kondenzatory, cievky ...!) existoval len jeden typ z kazdeho
nehovorim ze fortron su nekvalitne zdroje ale podla mna kvalita zdrojov ako je enermax a tagan je opodstatnena cene a kvalite ktora je vyssia ako u fortronu
-
Citace:
Původně odeslal matooo
ano ja tomu vobec nerozumiem hlavne ze ty tomu rozumies a podla teba fortron 500W a enermax liberty 500W su rovnake zdroje len eneramx je drahsi cize si ho nekupujte su to vyhodene peniaze fsak?
jak keby suciastky pouzite v zdrojoch (rezistory a kondenzatory, cievky ...!) existoval len jeden typ z kazdeho
nehovorim ze fortron su nekvalitne zdroje ale podla mna kvalita zdrojov ako je enermax a tagan je opodstatnena cene a kvalite ktora je vyssia ako u fortronu
Český jazyk je ti zřejmě natolik vzdálený, že si nedokážeš přelouskat, co píšu.
Kde jsem psal, že Enermax liberty 500W je stejný zdroj jako Fortron 500W ?
Naopak zhlediska výkonu je natom Enermax liberty 500W o něco líp. (ale podstatně dražší)
Psal jsem , že spolehlivost u obou zdrojů je na stejné úrovni a nemám jediný důvod své stanovisko měnit.(enermax naši dodavatelé nevedou, takže vycházím jen z osvědčené statistiky reklamací zdrojů fortron , která mluví jednoznačně)... Enermax má navíc podle specifikace stejnou životnost jako fortron, tak nevidím důvod dělat mezi nimi z hlediska spolehlivosti rozdíl.
-
Nevíte jaký zdroj? Cenové rozpětí zdrojů od 1.000,- Kč do 2.500,- Kč
Srovnávací test 14 zdrojů - 1.část
http://www.svethardware.cz/art_doc-4...F006EB97E.html
Srovnávací test 14 zdrojů - 2.část
http://www.svethardware.cz/art_doc-1...20067D4BC.html
-
Škoda, že se tam neobjevili new zdroje od Chieftecu :(. Každopádně díky za linky ;).
-
Který LC POWER ?
Zdravim všechny. Jsem tady novej, tak prosím omluvte případný boty. Chci vyměnit stávající noname zdroj 300W (11.55V na 12V větvi) za novej. Mám omezenej rozpočet, nepotřebuju bůhvíco. Jde mi především o zlepšení chlazení systému, stabilní OC mýho Bartíka XP 2500 alespoň na 3200, přiměřenou hlučnost, účinnost. Má volba padla na zdroje LC POWER a jejich novou SILENT GIANT GREEN POWER SERIES: http://www.lc-power.com/
. Konkrétně: http://www.jscomputers.cz/product_in...ducts_id=13578 nebo jeho silnějšího brášku: http://www.jscomputers.cz/product_in...ducts_id=13579 těch 80 Kč navrch už mě nepo. Bohužel jediná recenze, kterou jsem našel: http://www.dirkvader.de/frame.php?si...r%2Findex.html je v němčině a tu neovládám. Nicméně z grafů se mi nepozdávaj hodnoty na 12V větvích (12.56 resp 12.50) se mi zdá příliš. Vím, že norma je 12.6, ale netušim, jestli tyhle hodnoty nejsou přecejenom moc, poraďte. Taky jsem v tý recenzi nenašel měření účinnosti. Výrobce udává až 85% a to se mi zdá taky dost, jakej je váš názor?. Uvítám každý postřeh, nejlíp vlastní zkušenosti, děkuju
-
Re: Který LC POWER ?
Citace:
Původně odeslal brut
Zdravim všechny. Jsem tady novej, tak prosím omluvte případný boty. Chci vyměnit stávající noname zdroj 300W (11.55V na 12V větvi) za novej. Mám omezenej rozpočet, nepotřebuju bůhvíco. Jde mi především o zlepšení chlazení systému, stabilní OC mýho Bartíka XP 2500 alespoň na 3200, přiměřenou hlučnost, účinnost. Má volba padla na zdroje LC POWER a jejich novou SILENT GIANT GREEN POWER SERIES:
http://www.lc-power.com/
. Konkrétně:
http://www.jscomputers.cz/product_in...ducts_id=13578 nebo jeho silnějšího brášku:
http://www.jscomputers.cz/product_in...ducts_id=13579 těch 80 Kč navrch už mě nepo. Bohužel jediná recenze, kterou jsem našel:
http://www.dirkvader.de/frame.php?si...r%2Findex.html je v němčině a tu neovládám. Nicméně z grafů se mi nepozdávaj hodnoty na 12V větvích (12.56 resp 12.50) se mi zdá příliš. Vím, že norma je 12.6, ale netušim, jestli tyhle hodnoty nejsou přecejenom moc, poraďte. Taky jsem v tý recenzi nenašel měření účinnosti. Výrobce udává až 85% a to se mi zdá taky dost, jakej je váš názor?. Uvítám každý postřeh, nejlíp vlastní zkušenosti, děkuju
pokud umis treba anglicky, tak na babelfish.altavista.com si muzes ten clanek prelozit do anglictiny nebo do jinych jazyku.
co se tyka 12V vetve, vsimni si, ze vsechny zdroje co tam testovali, davaji pres 12V a nekdy i hodne pres 12V (viz treba enermax liberty 400W co tam byl v testu - ten ma jeste vyssi hodnoty nez ten lc power).
co se tyka spolehlivosti lc poweru, zkusenosti mame dobre, z 250ks prodanych jen 2 reklamace...a tu ucinnost nevim, ten zdroj je jeste novinka, takze to jeste nikde nemerili :(
-
Re: Který LC POWER ?
Dík za tip s překladem, angl je jiný kafe, du na to. Všiml jsem si, že ty ostatní zdroje jsou na tom s napětim podobně, byť tenhle měl hodnoty téměř nejvyšší. Pár dní ještě počkám, ale po zkouškovym do něj nejspíš vletim. Diky za rychlou reakci
-
Už více než půl roku se mi tu a tam restartuje samovolně PC. Stále jsem nevěděl kde je chyba.. myslel jsem zvukovka.. druhá operační paměť nebo přehřátá graf. karta.. nebo mě ještě napadnul asi před měsícem zdroj(mám 250 Wattovej). No včera jsem zjistil, že mám odběr při plným zatížení více než 280 W(dost mě překvapilo, že když běží nad svým jmenovitým výkonem, že si krásně drží napětí.. zdaleka se ani nepřiblížil limitům - je to 4 roky starej Maxpower)
Rozhoduju se mezi těmahle zdrojema:
LC Power LC6560T-v2.0 560W
LC Power Green LC6550GP v2.0
500W Fortron FX500-A
650W ATRIX
Asus A-45GA 450W
Q-TEC PSU ATX 650W Triple Fan 24-pin L.Noise
Zájímal by mě váš názor na to, který je lepší nebo jestli víte o nějakém lepším do těch 16 stovek.
Jo a ještě bych se chtěl zeptat: když si dejmetomu pořídím základní desku s podporou SLI a budu potřebovat extra napájení, tak se to dá provést pomocí redukce nebo je na to třeba speciální vývod ze zdroje?
Ještě by mě právě zajímalo.. jestli jsou ty ostaní výkonnější(LC, Q-Tec, MOREX) zdroje o tolik horší, že se i přes to vyplatí koupit dražší a méně výkonnější zdroj (třeba Fortron).
Nejradši bych asi ten ATRIX, pak případně ten LC a ani ten o Q-Tecu by nebyl na škodu, akorát se u něj bojím mlé účinnosti(že tam je tolik větráků - 3)..
Předem díky
-
Z těhle bych bral určitě ten Fortron...
-
Citace:
Původně odeslal Perfect_
Z těhle bych bral určitě ten Fortron...
A proč zrovna ten Fortron(vím, že hu tu všichni chálej, ale.. by mě právě asi nejvíc zajímalo, jestli má cenu si připlatit za menší výkon a za značku a proč..)? Proč ne třeba ten ATRIX nebo ten Q-tecu?
-
Právěže se vyplatí připlatit za větší výkon :). Fortron je kvalitní značka a tam ty mě připadaj spíše jako lowend. Přečti si nějakej test. Btw jestli poznáváš výkon podle W, tak seš celkem vedle.
-
Citace:
Původně odeslal Perfect_
Právěže se vyplatí připlatit za větší výkon :). Fortron je kvalitní značka a tam ty mě připadaj spíše jako lowend. Přečti si nějakej test. Btw jestli poznáváš výkon podle W, tak seš celkem vedle.
Ja bych se mozna jeste zamyslel nad Chieftec 410W... tichy, dobry, cena kolem 1k... nebo pak primo enermax za 2k a vic.
-
Citace:
Původně odeslal Perfect_
Btw jestli poznáváš výkon podle W, tak seš celkem vedle.
Mno, já to beru tak, že ty, co maj 650 musej bejt nejméně tak výkonný jako ten Fortron.. se mi nezdá, že skutečně zvládali o 150 W méně než mají uveden svůj jmenovitý výkon.
-
Citace:
Původně odeslal YFCZ
Mno, já to beru tak, že ty, co maj 650 musej bejt nejméně tak výkonný jako ten Fortron.. se mi nezdá, že skutečně zvládali o 150 W méně než mají uveden svůj jmenovitý výkon.
U zdrojů jde hlavně o kvalitu a ta je u Fortronu zajištěna, což u jiných zdrojů neplatí. Honit se za co největším výkonem je blbost...
Nepsal jsi, jakej máš počítač, ale celkem by mě zajímalo, jak jsi měřil jeho výkon.
-
Citace:
Původně odeslal frelichl
U zdrojů jde hlavně o kvalitu a ta je u Fortronu zajištěna, což u jiných zdrojů neplatí. Honit se za co největším výkonem je blbost...
Nepsal jsi, jakej máš počítač, ale celkem by mě zajímalo, jak jsi měřil jeho výkon.
No, kdysi dávno jsem ho měřil wattmetrem (příkon), což bylo 90 W, ale potom naslédovly upgrady - původní zůstala jen zákládní deska. Výkon současný sestavy jsem neměřil (wattmetr jsem nesehnal), nýbrž vypočítal.
BTW: moje PC: Duron 1,8 GHz @ Duron XP 2600+;
In-no 3D Ge-Force Fx 5600 275, 325, 500 DDR @ 400, 400, 500 DDR, 256 MB DDR;
1 GB V-Data 280 MHz DDR, 256 MB Elixir 280 MHz DDR;
základní deska - MS-6390 s čipsetem VIA KM266;
CD-ROM Sony CDU-5227, DVD-RAM LG bla bla, FDD Sony;
HDD Baracuda 120 GB SATA, 40 GB PATA;
zdroj Maxpower 250 W;
klávesnice Samsung, myš Razer DiamonBack;
řadič PCI RAID SATA Kouwell bla bla;
integrovaná zvukovka RealTek AC97, modem a grafika S3 Savage 8 DDR Pro;
větráky Arctic Cooling a Cyamoon;
monitor Samatron 76E
BTW2: asi se půjdu dnes zeptat do kamenýho obchodu, pač mi nikdo nikde nedokázal dostatečně odpovědět na mé dotazy ohledně zdrojů(ty, co jsem napsal sem do fóra). =o]
BTW3: a ktererj z těhel je lepší?
LC Power LC6560T-v2.0 560W
LC Power Green LC6550GP v2.0
-
Citace:
Původně odeslal YFCZ
BTW2: asi se půjdu dnes zeptat do kamenýho obchodu, pač mi nikdo nikde nedokázal dostatečně odpovědět na mé dotazy ohledně zdrojů(ty, co jsem napsal sem do fóra). =o]
vsechno jiz tady nekde bylo odpovezeno... staci projit forum.
ad2, nema cenu brat "papirove" zdroje... radeji si vem neco kolem 400-500W, ale s realnym vykonem, poradnym ucinnikem a pod.
-
Citace:
Původně odeslal YFCZ
Běž. (Pak napiš co ti poradili.)
-
Citace:
Původně odeslal YFCZ
BTW: moje PC: Duron 1,8 GHz @ Duron XP 2600+;
In-no 3D Ge-Force Fx 5600 275, 325, 500 DDR @ 400, 400, 500 DDR, 256 MB DDR;
1 GB V-Data 280 MHz DDR, 256 MB Elixir 280 MHz DDR;
základní deska - MS-6390 s čipsetem VIA KM266;
CD-ROM Sony CDU-5227, DVD-RAM LG bla bla, FDD Sony;
HDD Baracuda 120 GB SATA, 40 GB PATA;
zdroj Maxpower 250 W;
klávesnice Samsung, myš Razer DiamonBack;
řadič PCI RAID SATA Kouwell bla bla;
integrovaná zvukovka RealTek AC97, modem a grafika S3 Savage 8 DDR Pro;
větráky Arctic Cooling a Cyamoon;
monitor Samatron 76E
Ty napájíš monitor ze zdroje? Pokud ne, tak ten počítač nemůže mít spotřebu 280W ani omylem.
-
V nejblizsi dobe se chystam vymenit zdroj.
Nakonec jsem vybral 600W Fortron Epsilon za 3k.
Chci se ale zeptat, da se za podobnou cenu sehnat neco lepsiho? (+-500)
A opovazte se nekdo napsat Epsilon 700W, ktery je o 400Kc drazsi ;D
-
Citace:
Původně odeslal Masster
V nejblizsi dobe se chystam vymenit zdroj.
Nakonec jsem vybral 600W Fortron Epsilon za 3k.
Chci se ale zeptat, da se za podobnou cenu sehnat neco lepsiho? (+-500)
A opovazte se nekdo napsat Epsilon 700W, ktery je o 400Kc drazsi ;D
Myslim ze s Enermax Liberty 500W neprehanam. Dokonca stoji menej ako 3k.
-
Citace:
Původně odeslal AjsTi
Myslim ze s Enermax Liberty 500W neprehanam. Dokonca stoji menej ako 3k.
nj ale ten enermax neni lepsi,ten forton ma 4 +12V vetve ten enermax se na nej nechyta
-
Citace:
Původně odeslal OCZ
nj ale ten enermax neni lepsi,ten forton ma 4 +12V vetve ten enermax se na nej nechyta
Je to tak, ten Fortron ma podle specifikaci 4x15A na 12V a to jsem jeste nekde cetl, ze to je podhodnocene a jedna se doopravdy o 4x18A.
Pro moje budouci potreby je 500W sice dostacujici, ale nechci zase v nejblizsi dobe investovat do dalsiho zdroje, takze cokoliv kvalitniho s vice nez 500W vitam.
-
Citace:
Původně odeslal Masster
Je to tak, ten Fortron ma podle specifikaci 4x15A na 12V a to jsem jeste nekde cetl, ze to je podhodnocene a jedna se doopravdy o 4x18A.
Pro moje budouci potreby je 500W sice dostacujici, ale nechci zase v nejblizsi dobe investovat do dalsiho zdroje, takze cokoliv kvalitniho s vice nez 500W vitam.
Potom Ti mozem este doporucit Seasonic 500W ale pokial Ti ide o 4x12V tak potom ten fortron , ak stale ostavame v cenovej kategorii.
/ot , podla novej specifikacie bude podmienka az 5x12V /ot
-
Citace:
Původně odeslal Masster
epsilon je imho mega super, mame ho tu a utiahol uplne hocico :) jedina chyba je hlucnost, teda vetrak je nastaveny tak, ze sa toci fakt dost, takze pre tichy pocitac to chce modifikaciu :) inak je to proste najlepsi pomer cena/vykon imho
-
No jeste bych bral mozna v uvahu jeden z techto:
Silverstone SST-ST56F-GM Strider-Series 560W
Tagan TG500-U25 - Dual Engine Series 500W
Aerocool Zerodba 600W - ten je nesehnatelny a mozna se ani nedela verze pouzitelna u nas
OCZ GameXStream 600W - ten jsem u nas nasel, ale za smesnou cenu, kdyz se ma podle vseho jednat o prevleceny Fortron Epsilon
Ale i tak mi z toho zatim vychazi jednoznacne Fortron.
EDIT: Hm, hlucny...kdyz uz bych ho objednaval, tak pro jistotu pres web :)
-
Coolermaster iGreen power 500W...
-
Citace:
Původně odeslal MaWa
Coolermaster iGreen power 500W...
Hmm, podle recenzi vypada dobre. Koukat po Coolermasteru by me vubec nenapadlo.
Takze v primem srovnani 600W Epsilon vs 600W iGreen bys volil iGreen jednoznacne?
-
Citace:
Původně odeslal Masster
Hmm, podle recenzi vypada dobre. Koukat po Coolermasteru by me vubec nenapadlo.
Takze v primem srovnani 600W Epsilon vs 600W iGreen bys volil iGreen jednoznacne?
urcite, kvalita minimalne stejna, vykon v zatezi stejny, tichost vyssi, znacka lepsi...
-
ten igreen nevyzera zle, ale imho znacka to imho neni lepsia, pretoze to je proste rovnako zvucne (aj ked mozno nie pre uplne lamaz). Obecne mam aj coolermaster zdroje rad (realpower 550W dlhodobo pouzivam na testing a velmi dobre skusenosti) a ked je fakt tichsi tak by to asi stalo ze to nemusiet modit fortrona :)
-
tak potrebujem poradit, zdroj uz vyberam nejaku dobu ale stale niesom na 100% rozhodnuty tak mi poradte bol som rozhodnuty pre ENERMAX LIBERTY 500W ale ked som nad tym tak uvazoval rozhodol som sa ze uz by asi bolo dobre zobrat nieco vykonejsie cize verziu 620W co ma zaujima ci stoji zato si priplatit tie cca 2200sk???
pozadujem tichu prevadzku, odpojitelne kable (flexovane) uvitam
tak a este otazka ci nezobrat zdroj od ineho vyrobcu napr: seasonic, tagan ... cenova relacia je do 6200sk +...
-
Citace:
Původně odeslal matooo
tak potrebujem poradit, zdroj uz vyberam nejaku dobu ale stale niesom na 100% rozhodnuty tak mi poradte bol som rozhodnuty pre ENERMAX LIBERTY 500W ale ked som nad tym tak uvazoval rozhodol som sa ze uz by asi bolo dobre zobrat nieco vykonejsie cize verziu 620W co ma zaujima ci stoji zato si priplatit tie cca 2200sk???
pozadujem tichu prevadzku, odpojitelne kable (flexovane) uvitam
tak a este otazka ci nezobrat zdroj od ineho vyrobcu napr: seasonic, tagan ... cenova relacia je do 6200sk +...
tagan nebrat, seasonic je fajn ale obcas trochu poruchovy, enermax je dobry ale hlucnejsi nez seasonic a mene vykonejsi...ten coolermaster iGreen power neni spatny, zatim vypada velmi podobne seasonicu, poruchovost ukaze az cas...
vysledek - neexistuje idealni zdroj :confused:
-
dik moc za rychlu odpoved, ten coolermaster iGreen power som si teraz pozeral a vyzera velmi dobre aj cena je lakava ale cas ukaze asi to nebudem skusat na vlastnej kozi :)
inak este k zdrojom co maju 4x 12V (napr.: fortron epsilon) v com je to lepsie oproti zdrojom s 2mi
tak asi to vidim ze pojdem do enermaxu
-
Citace:
Původně odeslal MaWa
tagan nebrat, seasonic je fajn ale obcas trochu poruchovy, enermax je dobry ale hlucnejsi nez seasonic a mene vykonejsi...ten coolermaster iGreen power neni spatny, zatim vypada velmi podobne seasonicu, poruchovost ukaze az cas...
vysledek - neexistuje idealni zdroj :confused:
Mawo, co je s Taganem? Nejake problemy, kdyz nepocitam nizsi ucinnost?
-
By mě taky zajímalo, za celou dobu co ho mám (cca 3/4 roku) jsem nezaznamenal žádnej problemo
-
Citace:
Původně odeslal Krimi 2000
Mawo, co je s Taganem? Nejake problemy, kdyz nepocitam nizsi ucinnost?
kdyz porovnam tagan 430W se seasonicem 430W a enerem 400W, tak ten tagan je jednoznacne nejmene vykonny. take je poruchovejsi, z techto 3 je nejmene poruchovy enermax (pokud se bavime o liberty).
kdyz porovnam tagan 580W vs ener 600W vs seasonic 600W, tak je jednoznacne nejlepsi seasonic. tagan je nejslabsi, nektere kusy maji problem utahnout decentne pretaktovanou high-end sestavu, coz mi u 580W prijde docela trapny. ener je v pohode, ale seasonic je jednoznacne nejvykonnejsi. tam, kde taganu klesala 12V vetev na 11.2V a eneru na 11.7V ji mel seasonic na 12.02V...zkouseno vice kusu, i kdyz vim, ze by to chtelo testovat mnohem vice kusu pro nejake zcela objektivni vysledky.
ted je jeste otazka, jak timto zamicha ten iGreen, ten jsem jeste detailne netestoval...ale na prvni pohled vypada velmi velmi dobre.
-
co sa tyka taganu tak ja som uvazoval ale iba nad novymi modelmi dual engine TGx00-U25 (500W, 600W) a tiez len koli tomu ze ma 4x 12V vetvu a toto by ma aj zaujimalo v com je to vyhodnejsie, ma to aj fortron epsilon ako som uz vysie spominal cize ked mi nietko moze toto objasnit trosku budem vdacny
ale teraz mam na vyber z 3: LIBERTY 620(500), seasonic 600(500), alebo ten coolermaster iGreen power 600W
po financnej stranke su natom +- rovnako jedine igreen stoji 4950sk
-
Citace:
Původně odeslal matooo
co sa tyka taganu tak ja som uvazoval ale iba nad novymi modelmi dual engine TGx00-U25 (500W, 600W) a tiez len koli tomu ze ma 4x 12V vetvu a toto by ma aj zaujimalo v com je to vyhodnejsie, ma to aj fortron epsilon ako som uz vysie spominal cize ked mi nietko moze toto objasnit trosku budem vdacny
ale teraz mam na vyber z 3: LIBERTY 620(500), seasonic 600(500), alebo ten coolermaster iGreen power 600W
po financnej stranke su natom +- rovnako jedine igreen stoji 4950sk
cim vice napajecich vetvi, tim stabilnejsi (v podstate). faktem je, ze 4 vetve uz jsou docela luxus, a asi i zbytecny, protoze to vypada, ze minimalne vyrobci CPU se docela umoudrili a nebude dal rychle rust spotreba novych CPU...
pokud uz bys chtel neco se 4x 12V, spis bych vzal nejaky ten Silverstone apod, ale mozna je to subjektivni nazor...
urcite bych vzal ten coolermaster, obzvlast, kdyz je o dost levnejsi. ale jsou to vsechny 3 dost podobne zdroje, rozdily jsou v podstate v malickostech.
-
tak co sa tyka ceny tak 6200sk (max6500) som ochotny investovat cize do tejto ceny mozem vyberat uvidim pre ktory sa rozhodnem u toho igreena by ma zaujimala hlucnost ...
este som si pozrel fortron epsilon a cena ma dost prekvapila pretoze 4550sk za 700W (600W 4070sk) je dost dobra cena ale ako to bude s kvalitou ... hlucnost ta je vraj znacna kto chce ticho musi to upravit :(
zatial sa priklanam k enermaxu uvidime
-
Citace:
Původně odeslal matooo
zatial sa priklanam k enermaxu uvidime
Enermax taky rozhodne posledni dobou nepatri mezi nejtissi.
Ja nakonec asi objednam 700W Epsilon. Za stejnou cenu jako iGreen dostanu 100W navic, 4 12V vetve s 60A a to, ze si s nim budu muset trosku pohrat, pokud bude opravdu o neco hlucnejsi, to me opravdu nezabije. Tech plusu je proste vic.
-
Citace:
Původně odeslal Masster
Enermax taky rozhodne posledni dobou nepatri mezi nejtissi.
Ja nakonec asi objednam 700W Epsilon. Za stejnou cenu jako iGreen dostanu 100W navic, 4 12V vetve s 60A a to, ze si s nim budu muset trosku pohrat, pokud bude opravdu o neco hlucnejsi, to me opravdu nezabije. Tech plusu je proste vic.
Mno mam doma a neviem ze ho mam. Default ma 900rpm , pri zatazeni skace 1100-1200 rpm. To moj stary enermax 353W pocujem skor.
-
Citace:
Původně odeslal AjsTi
Mno mam doma a neviem ze ho mam. Default ma 900rpm , pri zatazeni skace 1100-1200 rpm. To moj stary enermax 353W pocujem skor.
Nemyslel jsem to tak, ze jsou primo hlucne, ale ze se daji sehnat tissi a stejne kvalitni zdroje.
Doba, kdy Enermax byl jednoznacne nejlepsi uz je pryc, dnesni konkurence je opravdu neuprosna.
-
Citace:
Původně odeslal Masster
Nemyslel jsem to tak, ze jsou primo hlucne, ale ze se daji sehnat tissi a stejne kvalitni zdroje.
Doba, kdy Enermax byl jednoznacne nejlepsi uz je pryc, dnesni konkurence je opravdu neuprosna.
To nepopieram a suhlasim. Vid Seasonic , su tichsie i ked nemam osobnu skusenost.
-
Jediný co sem já pozoroval na Taganu 480W U15 tak snizeni v zatezi na 12V z 11,8 na 11,6 a tj v mezich(5%), to kolisani pri 11,6 je naprosto v pohode, nejsou vyrazne odchylky (mereno speedfanem - tak me naukamenujte).
Jinak me to pripada jak nedavna minulost, to byly nej enermaxy o nicem jinym se neuvazovalo jako o solidnim zdroji, pak zacala jaksi jejich kvalita upadat a nastoupil tagan, seasonic a jim podobí, nyni zase tagan fuj a enermag good. Jsme zvedav co bude tak za 1/2 roku
-
Panove prosim nekamentuje me at si prolezu celou poradnu na zdroje. Dlouho sem se PC ted nevenoval, nedavno sem poridil XP-M. Se vzduchem ho mam na 2400MHz nicmene koukam ze muj 300W Fortron brutal nestiha, dokonce FXo uz mi misty hlasi insuficient power...5V vetev je na 4,6V a 12V leze nad 12,45V...nezda se mi ze bych si 350W Fortronem prilis polepsil. Napadl me Enermax 400W liberty nebo nejaky 400W Fortron. Ptam se bude to na moji sestavu dle vaseho odborneho odhadu stacit 400W? Mam v planu zase zapojit vodnika a pozenu procak jeste vys co to pujde. Nerad bych vyhodil 2000 za zdroj a zjistil ze je to malo. Diky predem za radu...Nak
-
Citace:
Původně odeslal Nakadah Al Jaffa
Panove prosim nekamentuje me at si prolezu celou poradnu na zdroje. Dlouho sem se PC ted nevenoval, nedavno sem poridil XP-M. Se vzduchem ho mam na 2400MHz nicmene koukam ze muj 300W Fortron brutal nestiha, dokonce FXo uz mi misty hlasi insuficient power...5V vetev je na 4,6V a 12V leze nad 12,45V...nezda se mi ze bych si 350W Fortronem prilis polepsil. Napadl me Enermax 400W liberty nebo nejaky 400W Fortron. Ptam se bude to na moji sestavu dle vaseho odborneho odhadu stacit 400W? Mam v planu zase zapojit vodnika a pozenu procak jeste vys co to pujde. Nerad bych vyhodil 2000 za zdroj a zjistil ze je to malo. Diky predem za radu...Nak
To je nějaký divný, na tuhle sestavu by imho měl stačit 300W zdroj. Řada fx 5900 byla sice nenažraná jak hrom, ale 150W snad žrát nemůže. Koupil bych 350 nebo 400w Fortrona, na takovej počítač mi Enermax Liberty připadá jako zbytečnej luxus.
-
taky si myslim ze na sestavu co mas je zbytecny enermax liberty 400W,
ovsem zalezi taky zda neplanujes treba do roka upgrade, pak bys ho urcite uzil na zravejsi sestavu.
Pokud ne asi bych vybral jednoznacne todle:
http://www.casemodding.cz/index.php?...fd4f1bf5960c31
-
Ještě jsem se dočetl na jedné diskuzi, že dnešní zdroje nejsou pro starší počítače často vhodné, protože dnes se protěžuje spíš +12V větev, zatímco dřív +3,3V a +5V. Něco na tom možná bude, víc by mohl vědět třeba Eagle.
-
Citace:
Původně odeslal frelichl
Ještě jsem se dočetl na jedné diskuzi, že dnešní zdroje nejsou pro starší počítače často vhodné, protože dnes se protěžuje spíš +12V větev, zatímco dřív +3,3V a +5V. Něco na tom možná bude, víc by mohl vědět třeba Eagle.
Jj, taky si myslim, ze na tom neco je.. navic kdyz 2x12V je 12V pro cpu (P4 konektor) a 12V pro mechaniky a desku. Jenze Nakova deska nema P4 12V konektor..tak by mozna byl vhodnejsi nejaky zdroj se silnou 5V vetvi :?: treba nejaky LCPower.
2frelichl: Mel jsem kdysi taky 300W fofrona a nestihal ani s XP1700+@2.2GHz a GF4Ti - teda ne nejak extra, ale pc nebyl stabilni..se silnejsim zdrojem vse ok. Takze verim, ze nakuv komp uz je na ten zdroj moc.
-
2Nakadah Al Jaffa: tak ja by som uvazoval radsej nad nejakym enermaxom, seasonicom, pripadne ako uz aj mne doporucovali par postov vyssie tak coolermaster iGreen power vyzera tiez velmi dobre, co sa tyka W tak 400W by ti malo bez problemov stacit ale ked mozes tak si priplat a zober vykonejssi potom ked spravis nejaky upgrade tak nebudes musiet riesit problem zo zdrojom znova ...
-
S touhle teorií jsem se již do křížku dostal. Několikrát se mi stalo, že nějaký poměrně slušný a značkový zdroj (naposledy z Foxcon Case) na nějaké desce (kupodivu to byl vždy Intel chipset) nechodil a na mé starší Abit NF7 ano. Dodnes nechápu, jak je to možné. Objednávka vítěze testu Seasonic S12 taky dopadla špatně, můj Abit vůbec nerozchodil, s Enermaxem Liberty na 500W však šlape jako hodinky. Jinak právě ten je můj tip na supertichý zdroj. Jeho 12cm odfukování je to nejtižší, co jsem doma zatím ze všech 12cm napodobenin měl. Až mě to šokovalo. Seasonic S12 tak tichý nebyl, přestože recenze hovoří spíše opačně. je to sice balík, cca 2800,- ale nelituji toho. Mám vystaráno na hodně dlouho. Cable managment systém je mňamka. To se musí prostě zkusit, aby se vědělo.
-
tak potrebujem uplne surne poradit pretoze moj sucasny zdroj uz prestal stihat takze zajtra by som rad mal uz new zdroj doma takze mi poradte s vyberom napajat budem zostavu v podpise ale planujem upgrade dost radikalny len neviem kedy ho zrealizujem...uz je to biedna zostava (CPU dualcore, VGA min7800GT ale chcem nech mi ten zdroj utiahne aj 2x7950GX2 pretoze zdroj nemienim menit hodne dlhu dobu preto 600W a viac kedze do toho som ochotny investovat 6200sk!)
1. ENERMAX LIBERTY 620W - tento splna asi setko co by som od zdroja ocakaval vykonny tichy odpajatelne kable ...
2. seasonic 600W - tu trosku vaham je vraj tichsi od enermaxu aj vykon je trosku lepsi ...
3. OCZ GameXStream (600W) 700W - tak tento ma zaujal totalne na XS 4e je popisany a vyzera uplne brutalne jedina chyba nema odpajatelne kable a malo konektorov to sa mi asi len zda ale predsa 6 molex a sata (enermax ich ma 10+10) ale 4x12V vetvy, komplet flexovanie nadhera len cena za 700W model je uz vyssia :(
dik za rady poprosim co najskor aby som uz dnes bol rozhodnuty je to surne
-
OCZ nebrat. poruchovost jaxvina :(
ostatni 2 - ani s jednim chybu neudelas. neda se rict ktery je lepsi. vol dle sympatii... ;)
-
To OCZ je prevleceny Fortron Epsilon, takze tam poruchovost takova asi nebude ;)
-
Citace:
Původně odeslal Masster
To OCZ je prevleceny Fortron Epsilon, takze tam poruchovost takova asi nebude ;)
ruzne serie (rady) OCZ zdroju jsou prevlecene ruzne znacky zdroju (jezis to je veta) a vsechny OCZka byly nadprumerne poruchovy, vic nez ten samy zdroj od puvodniho vyrobce. nechapu proc ale je to tak, mozna smula, ale kusu bylo dost, takze nevim. z tohoto duvodu byl OCZ preventivne vynechal.
-
tak ja asi zoberiem ten enermax 620W dufam ze to nebudem lutovat lebo nieje najlacnejsi :)
-
Chci koupit nový case Chieftec vč. zdroje. Zdroje jsou buď 400W nebo 410W. Dle specifikace je 400W zdroj s aktivním PFC a udavná hlučnost je ~ 27 dB, 410W zdroj je s pasivním PFC a udávaná hlučnost je 23 dB. Je v provozu znatelný rozdíl v hlučnosti mezi těmito zdroji?
-
narust hlucnosti o 3dB znamena dvojnasobny hluk (tj. bude "rvat" 2x tolik:))
-
Citace:
Původně odeslal Pearce
Chci koupit nový case Chieftec vč. zdroje. Zdroje jsou buď 400W nebo 410W. Dle specifikace je 400W zdroj s aktivním PFC a udavná hlučnost je ~ 27 dB, 410W zdroj je s pasivním PFC a udávaná hlučnost je 23 dB. Je v provozu znatelný rozdíl v hlučnosti mezi těmito zdroji?
Přinejhorším ten fan dáš na 5V...
-
Citace:
Původně odeslal LM
narust hlucnosti o 3dB znamena dvojnasobny hluk (tj. bude "rvat" 2x tolik:))
Nechci rýpat, ale tím si nejsem tak jistej. V akustice (u hudby) to tedy neplatí vůbec. Rozptyl 2-3dB je na hranici rozpoznatelnosti, vyzkoušej si doma "volume" přidat o 2-3dB, v určité hlasitosti je to nerozpoznatelné vůbec, při jiné nepatrně, ale rozhodně ne dvojnásobně. Nehledě na chybovosti v měření a údajích výrobců, takže je normálně zcela běžné, že fan X s 20dB je v praxi hlučnější, než fan Y s 22dB a td ..... to jen na okraj, žádný flamoš, kapišto -)
All - pokud máte zájem o tichý zdroj, jděte do Enermax Liberty, budete překvapeni stejně jako já.
-
Citace:
Původně odeslal Aliencz
All - pokud máte zájem o tichý zdroj, jděte do Enermax Liberty, budete překvapeni stejně jako já.
Seasonic zdroje by měli být ještě tišší...
-
Citace:
Původně odeslal Aliencz
Nechci rýpat, ale tím si nejsem tak jistej. V akustice (u hudby) to tedy neplatí vůbec. Rozptyl 2-3dB je na hranici rozpoznatelnosti, vyzkoušej si doma "volume" přidat o 2-3dB, v určité hlasitosti je to nerozpoznatelné vůbec, při jiné nepatrně, ale rozhodně ne dvojnásobně. Nehledě na chybovosti v měření a údajích výrobců, takže je normálně zcela běžné, že fan X s 20dB je v praxi hlučnější, než fan Y s 22dB a td ..... to jen na okraj, žádný flamoš, kapišto -)
Imho nemáte pravdu ani jeden.
Rozdíl 3 dB znamená opravdu dvojnásobné zvětšení akutického výkonu (neznamená ale dvojnásobný hluk). Hluk je totiž silně subjektivně vnímán (a nelze ho objektivně změřit), rozdíl mezi 5 dB a 8 dB je pochopitelně zanedbatelný. Ale rozdíl mezi 100 dB a 103 dB poznáte.
Dále je nutné při posuzování hluku vzít v úvahu frekvenci daného zvuku.
EDIT: pokud vás zajímá hlučnost zdroje, podívejte se na recenze na silentpcreview.com, jsou tam i nahrávky vydávaného hluku při různých zátěžích, zjistíte, že 27 dB je opravdu rozpoznatelně míň než 30 dB (ale jako 2x hlučnější se vám to určitě nebude zdát), také ale zjistíte, že záleží na hloubce vydáného hluku atd. (prostě nejlepší je poslecnout si to).
-
Citace:
Původně odeslal Perfect_
Seasonic zdroje by měli být ještě tišší...
Měli, ale nejsou. Objednal jsem si Seasonic S-12 domů, tak tichý, jako Liberty 500 tedy rozhodně není. Vím, co píšou v recenzích a testech (v jedné), ale já to prostě slyším doma jinak. S-12ku jsem vrátil.
-
Sice je to total OT, ale jako dvojnasobnou hladinu hluku budeme vnimat zvyseni urovne o 6 dB Takze zdroj s udavanou hlucnosti 23 dB a zdroj 29dB - ten 29 dB bude vniman jako 2x hlucnejsi.
-
Citace:
Původně odeslal frelichl
Imho nemáte pravdu ani jeden.
Rozdíl 3 dB znamená opravdu dvojnásobné zvětšení akutického výkonu (neznamená ale dvojnásobný hluk). H.......
Jistě a to je přece v přímém rozporu s tím, co napsal LH, že to bude řvát 2x tolik. Nebude. Nic jiného jsem zdělit nechtěl. Je třeba vědět, že dB není normální jednotka hlasitosti, nebo hluku i když se v těhto jednotkách často uvádí.
-
Citace:
Původně odeslal Halen
Sice je to total OT, ale jako dvojnasobnou hladinu hluku budeme vnimat zvyseni urovne o 6 dB Takze zdroj s udavanou hlucnosti 23 dB a zdroj 29dB - ten 29 dB bude vniman jako 2x hlucnejsi.
Tak si to zlogaritmuj a uvidíš, že rozdíl je 3 dB.
Citace:
Původně odeslal Aliencz
Jistě a to je přece v přímém rozporu s tím, co napsal LH, že to bude řvát 2x tolik. Nebude. Nic jiného jsem zdělit nechtěl. Je třeba vědět, že dB není normální jednotka hlasitosti, nebo hluku i když se v těhto jednotkách často uvádí.
Jasně, ale napsal jsi to tak, že vždycky není subjektivně v hlučnosti rozdíl, pokud je akustický výkon o 3 dB větší. Jde to říct, tak jak jsi to napsal, ale s dodatkem "pro poměrně malé hodnoty".
-
2 Frelichl - neco jineho je matematika, logaritmy a podobne veci a neco jinyho je lidsky UCHO. Zabyval jsem se kdysi mimo jine i vykonovym ozvucovanim a proto znam zakladni poucku - aby to hralo 2x hlasiteji, musis zvednout prikon 4x a vysledna hladina zvuku se zvedne na dvojnasobek. To jen pro objasneni pojmu "dvojnasobny hluk". Lidske ucho vnima jako dvojnasobny hluk rozdil 6dB. Googluj, treba se o tom neco dozvis navic. Takze hluk vetraku zdroje 29dB bude subjektivne clovekem vniman jako 2x hlasitejsi nez vetrak s 23dB za predpokladu, ze oba zdroje maji stejne spektrum hluku (upresneni fraze "spektrum hluku" - ze jeden nebude hucet v jinem frekvencnim spektru nez ten druhy).
Pak je tu dalsi problem a tim je metodika mereni hluku u ruznych vyrobcu. Pokud by to bylo mereno spravne, pak bude vyrobce merit zdroje v celem slysitelnem spektru (20Hz-20KHz), v bezdozvukovy akusticky ohlucneny komore s okolnim rusivuym hlukem 0dB a merici zarizeni bude umisteno 1 metr od testovaneho objektu.
A k tematu - poridil jsem do svoji sestavy Fortrona Blue Storm 400W a s prehledem postacuje. Napeti ve vetvich pri zatezi Prime95+RTHDribl 3,3 - 3,31V 5 - 5,01V 12 - 11,92V
-
Citace:
Původně odeslal Halen
2 Frelichl - neco jineho je matematika, logaritmy a podobne veci a neco jinyho je lidsky UCHO. Zabyval jsem se kdysi mimo jine i vykonovym ozvucovanim a proto znam zakladni poucku - aby to hralo 2x hlasiteji, musis zvednout prikon 4x a vysledna hladina zvuku se zvedne na dvojnasobek. To jen pro objasneni pojmu "dvojnasobny hluk". Lidske ucho vnima jako dvojnasobny hluk rozdil 6dB. Googluj, treba se o tom neco dozvis navic. Takze hluk vetraku zdroje 29dB bude subjektivne clovekem vniman jako 2x hlasitejsi nez vetrak s 23dB za predpokladu, ze oba zdroje maji stejne spektrum hluku (upresneni fraze "spektrum hluku" - ze jeden nebude hucet v jinem frekvencnim spektru nez ten druhy).
Takhle řečeno beru a jsem rád za takovou informaci. Jen je třeba zdůraznit, že to už nejsou teoretické předpoklady, ale výsledek určitých praktických zkušeností (které ale různí lidé můžou pociťovat trochu jinak). Rozdhodně bych ještě zdůraznil, že nezáleží jenom na decibelech, ale i na tom "spektru hluku" - lidsky řečeno, některej hluk je snesitelnější (a tím pádem míň obtěžuje, i když má třeba "víc dB") než jinej. A právě proto jsou cenné recenze ze silentpcreview.com - ty nahrávky hlučnosti jsou k nezaplacení.
-
400-500W, 600-700W PSU shoot-outs
Citace:
A couple of days' ago we dropped the shootout bomb on a set of PSUs in the 400W to 500W range. Aimed at the user with a healthy PC spec. and one eye on future upgrades, Steve's analysis of units in that range showed that there's still the odd stinker in amongst a myriad of different, competent supplies, and that from those good PSUs you largely choose based on cable runs, price and output power. That's just how it should be.
Today sees our analysis move up the scale to PSUs in the 600W to 700W range, be that an on-the-box number or otherwise. PSUs with that kind of true output power ability are for the very high-end power user, and definitely one with dual graphics cards, probably overclocked along with their CPU and memory (and lots of it), and with a storage array probably approaching or topping the terabyte mark.
Test 400-500W zdroju zde
Test 600-700W zdroju zde - tenhle je o dost zajimavejsi ;)
-
Koupit
Fortron FSP400-60THN-P 400W
nebo
ENERMAX LIBERTY cablemanagement 400 W
?
Cena je dvojnasobna, nevim jestli se to vyplati, jde mi o ticho. Rozhodnout se budu muset nakonec sam, ale zajimaly by me vase nazory. Bude to zivit sestavu v popisu (jen to nebude ve skrini). Diky.