plugin versioninfo http://addons.miranda-im.org/details...iewfile&id=278
Printable View
plugin versioninfo http://addons.miranda-im.org/details...iewfile&id=278
Po dlouhem pouzivani PSI jabber klientu, jak presel na Mac a pouzivam multiplatformni Adium a jsem z nej taky uplne vyprskly ... :-) Bozi.
ICQ sucks.
To prave neni moc kompletni, protoze z toho zaprve docela blbe udelas vypis pouzitelny dal (screenshot) a dal z toho neni videt treba verze OS, Mirandy, adresar jejiho umisteni atd., coz jsou taky udaje, ktere casto pomuzou pri reseni problem ;)
Vypis je jednoduchy, pujcim si svuj postup z FAQ Miranda.cz fora :)
Citace:
C) VÝPIS VÁMI POUŽITÝCH PLUGINŮ. K výpisu použijte plugin VersionInfo (rozbalíte soubor .dll do adresáře Plugins v Mirandě, restartujete Mirandu a z hlavního menu potom vyberete položku Informace o verzi). Z tohoto výpisu NIC NEMAŽTE! Pokud používáte nějaký pack, neopomeňte to uvést.
Jj, už jsem to taky našel, jen jsem se teď nedostal ke compu. Další otázky budou následovat :D
Tak první dotaz.
Když najedu v kontakt listu na kontakt, tak chci aby mi vyskočily další informace.
Vím, že na to je tipper a mtooltip, nebo tak nějak.
Mně jde ale o to, aby se mi v tom okně co vyskočí zobrazoval i xstatus a xstatus zpráva. Nějak se mi to pořád nedaří.
Také bych chtěl vedět, jaký z těchto pluginů je lepší.
Teď jsem přešel na mToolTip Připadá mi takový více variabilní a asi lépe funguje s MetaProtocolem
doporučuji použít mToolTipDesign, který ti pomůže nastavit většinu proměnných
a doplnit o
http://www.google.cz/search?q=mtoolt...ient=firefox-a
Edit:
Tipper doporučuji doplnit o
http://addons.miranda-im.org/details...ewfile&id=3597
ted už asi má uvnitř x-status defaultně
Já právě používám metacontact, tak zkusím ten mtooltip.
Ještě jsem něco chtěl.
Ještě by mě zajímalo, jak je to s historií (mám History ++), resp. kam se ukládá. Do souboru kecinzer.dat?
snad všechno je uloženo v user.dat nastaveni,historie... pluginy to z toho jenom čtou...
ještě něco málo je uloženo v Mirandaboot.ini ale to je spíš proto aby miranda věděla jakého uživatele použít apod.
Taky jsem si vzpoměl, proč spíš používám ten tipper, protože umí to okno vyskočit i na záložce při chatování s lidmi.
Muj mToolTip, vcetne xStatusu:
Kód:%sicon%photo
%%<b>ID:</b>%tab%tab%id|%%%%|
%%<b>Mobil:</b>%tab%tab%cell|%%%%|
%#<b>Narozeniny:</b>%tab%bday|%%??%%.|%bmonth|%%??%%|.%byear|%%????%%|%dtb|, do dalších: <b>%%%%</b>|
%%%iuser||%inetwork||%ilog||%line%
%%<b>ICQ uživatel:</b>%tab%iuser|%%%%|
%%<b>ICQ síť:</b>%tab%inetwork|%%%%|%icount| (<b>%%%%</b> user(s))|
%%<b>Mód kanálu:</b>%tab%imode|%%%%|
%%<b>Záznam:</b>%tab%ilog|%%%%|
%%%ihost||%line%
%%%ihost||<b>Maska:</b>
%%%ihost|%%%%|
%%%itopic||%line%
%%%itopic||<b>Téma kanálu:</b>
%%%itopic|%%%%|
%#%logondate||%logontime||%idledate||%idletime||%mver||%line%
%%<b>LastSeen:</b>%tab%lsday|%%%%|.%lsmonth|%%%%|.%lsyear|%%%%|, %lsHours|%%%%|:%lsminutes|%%%%|:%lsseconds|%%%%| (%lsstatus|%%%%|)
%%<b>Nečinný od:</b>%tab%idledate|%%%%|, %idletime|%%%%|
%#<b>Externí IP:</b>%tab%ip|%%%% |
%#<b>Interní IP:</b>%tab%realip|%%%%|
%%<b>Klient:</b>%tab%tab%mver|%%%%|
%#%lastmsg||%lastmsgdate||%lastmsgtime||%line%
%#<b>Poslední zpráva</b> (%lastmsgdate|%%%%| @ %lastmsgtime|%%%%|):%lastmsg||
%#%lastmsg|%%%%|%lastmsgdate||%lastmsgtime||
%%%user_ICQXStatusName||%line%
%%%user_ICQXStatusName|<b>xStatus:%tab</b>%%%%|
%%%user_ICQXStatusMsg|<b>xMessage:</b>%tab%%%%|
%%%smsg||%line%
%%<b>Zpráva stavu:</b>%smsg||
%%%smsg|%%%%|
Tak jsem zkusil nahodit, ale ty Xstatusy to prostě neukazuje, tak nevím kde je chyba :(
musis neco doplnit do mtooltip.ini ;)
[xstatus]
DBSet=XStatusName
DBTrans=1
[xstatusmsg]
DBSet=XStatusMsg
pardon pro to co sem poslal WereWiking (bez záruky):
[ICQXStatusName]
DBSet=XStatusName
DBTrans=1
[ICQXStatusMsg]
DBSet=XStatusMsg
cele to bylo popsane v tomto foru ;)
http://www.miranda.cz/forum/viewtopi...736cbf8730266b
EDIT: Ještě něco.
XstatusMessage přes Metecontacts asi neprotlačíš. Je to ale dáno vlastnostmi MetaContacts
Díky moc, konečně tomu začínám trochu rozumět :)
Tak včera vyšla Miranda v0.7.2 . Všechny pluginy mi na ní zatím fungují.
Uz je aj 0.7.3 , to je zbytocne sem davat , ked to zacne vychadzat ako na pase ;)
Marně sháním Mirandy pro plugin nConvers smaliky z icq5 ve formátu *.xep.
Měl jsem je, ale omylm smazal ... nemáte je pls někdo ?
Používám PSI pro jabber. Jabber rulez, ICQ je zlo :D:D:D
Videl jsem u kamose na Applu nejakej ICQ messanger, a mel tam ceskou kontrolu pravopisu, nevite jestli neco takoveho jde do Mirandy? Bohuzel jsem nic nenasel (a doufam ze jsem hledal spatne).
Nehaluzilo nekomu vcera ICQ - konkretne miranda? Nekolik lidi jsem mel permanentne offline, ikdyz byli online. :confused:
Blbo to vcera jak v mirande tak i daktorym na icq5.
A blbne to i dnes, už dlouho jsem neviděl celý contact list off. :-)
Nebude, od vcerejska mam taky cely kontaktlist ICQ offline. Me prvni predsevzeti - od noveho roku bez ICQ.
Ajs - ne, celou dobu jsem online (pokud jsem u PC), podelalo mi to nejspis pitome povoleni serverlistu v Mirande, do te doby to chodilo bez problemu, bohuzel jako reseni vsichni uvadi prave jeho povoleni.
ty moje linky ste necetli?
četli, ale právě ani jeden nenabízí řešení...
Offline se totiž zobrazují i oboustranně (a pro zkoušku i čerstvě) AUTORIZOVANÉ kontakty...
jo tak ... ja ten problem mel a cerstve autorizovany se pridavaj v pohode ... samozrejme musim u nich mit odkliknuto "grant authorization", kdyz mi poslou svoji ... jinak nevim no :(
Tak castecne reseni - ne oni vas, ale vy musite autorizovat vase kontakty, ktere si o to musi zazadat... Alespon tohle zabralo u me...
Nefungovalo mi vse, co bylo autorizovano v ICQ 2002 a v Mirande. Pokud nekdo pouzival ICQ 5.1, zrejme mu tehdy vytvorene kontakty budou fungovat...
tak mě ostatní vidí jako online, ale já mám všechny jako offline. dneska se mi tohle zase po dlouhý době stalo. někdo mi třeba napíše, ale je furt "offline", ale psát si spolu můžem. minule když sem mi tohle stalo, tak se to další den vyřešilo samo od sebe.
AOL odstrihava stary protokoly/klienty. Musis mit zapnutej server-side contactlist a oboustrannou autorizaci, pak se uvidite online.
Osobně používám Mirandu a nedám na ní dopustit.... Je to supr program. :)
Nevíte o nějakém pluginu do Mirandy, co by uměl nahrazovat řetězce v textu?
Např. abych si mohl nastavit pro určité kontakty odstranění diakritiky po odeslání. Ale celkově možnost nahrazovat slova.
Nějak jsem nic moc nenašel.
QIP Plugin Winamp, používáte ho?Byl jsem s ním nadmíru spokojený ale na strankach kde jsem ho stáhnul už není k dispozici, nevíte kde bych ho mohl stahnout?:rolleyes:
Skus sa pozret sem.
Mam tu problem s Mirandou 0.7.3 unicode, zacal jsem se ted vrtat v historii a od nekterych lidi mi to spatne koduje znaky. Normalne s nimi pisu v pohode, pak otevru historii, a tam jsou misto diakritiky klikihaky a jiny balast. Updatoval jsem plugin history viewer, pak nahradil history++ ale bohuzel to problem nevyresilo.
Nevite nekdo jak to vyresit?
Diky
Prekonvertovals .dat soubor pred prechodem na 0.7 na kodovani utf-8 ?
Ještě jeden problém. Mám dva záhadné kontakty, co mají ICQ6 a nemůžu se jim dopsat. Píše mi to timeout error, v okně ani v historii se má zpráva nezobrazí, ale příjemci dojde. XY-krát jsme se smazali, přidali, autorizovali. Prostě si to nerozumí... Nevíte jak na to?
vyskusaj nahodit originalne icq a tam si ich zmazat pridat, niekedy to pomaha
A hele, tema se objevilo ve sledovanych, tak ja jen doplnim, ze jsem presel primarne na Bitlbee ( http://www.bitlbee.org/ ), coz je v podstate irc gateway do icq/jabber/aim atd. :) Funkcnost velmi skvela, ve spojeni s irssi, bezicim ve screenu je to ultimatni "klient" :)
Ma nekdo zkusenost s prevodem historie ICQ 5.1 do Mirandy? Pokud ano, ozvete se mi prosim! ;)
Pro toho kdo pouziva qip a nechce se mu prihlasit, tak vysla nova verze, stranky qip.ru jsou bohuzel pretizene, takze...
rapidshare.com/files/126371552/qip8070.exe
Patch na ICQ 5.1 proti aktualizaci:
http://www.murb.com/index.php?page_id=498
5.1 frčí dál.. odzkoušeno :)
Chtěl jsem přejít na QIP.
Pokud jsem zkoušel převod 5.1 na QIP tak se to nepovede. Zhruba v 1/2 to začne házet chyby.
Existuje něco na převod ICQ 6 na QIP ? Zkusil bych to z této verze.
http://www.zive.sk/Bleskovky/ICQ-uz-...1/default.aspx
Len reku, nech tu zase neni debata, mne to nejde atd ;)
Pro uzivatele ICQ6,chci se ze zvědavosti zeptat,disponuje tato verze režimem "Invis - neviditelny pro všechny" (Tak jako u QIP) nebo něčím podobným...Díky;)
Tak jsem předevčírem zapnul PC a ICQ mi hlásí při načítání "nesprávné heslo nebo účet ICQ" tak jsem myslel že je třeba špatně napsané heslo, nebo něco, ale to být nemohlo protože se přihalušuju automaticky a vše naběhne samo bez vyplnění údajů, tak jsem vše několikrát kontroloval a po 10 pokusu mi to přišlo už trochu divný, tak jsem to zkoušel i na jinejch PC + třeba na QIPu apod, ale furt stejný. Zkoušel jsem požádat o zaslání hesla na email, ale jaksi to už nezná ani můj email. Tedy se ptám - je možné že by mi někdo hacknul ICQ a změnil přihlašovací údaje? Co mám v tomto případě dělat? Ptám se protože už jsem v koncích a přemýšlím o založení nového ICQ - což se mi 2×nechce, protože jsem tam měl hromadu kontaktů... :-(
Budu rád za každou radu...díky
Kdyz jsou poradne tak ne .. + privatnost ... :-)
Hele ja mam taky 99 procent lidi v ICQ .. oni to proste pouzivaji, protoze to pouzivali vzdy .. :-)
Jasný...
Takže myslíte, že mám zkusit počkat než se jim to třeba "nahodí/obnoví"?
Klidně bych používal něco jinýho, ale jak psal svaca byli by jsme tam samy...nikdo to nepoužívá...naprostá většina má ICQ :-(
Ještě mě napadlo jestli se nedá napsat na nějakou jejich podporu...ale stejně to asi nebude v ČR, takže je to bezpředmětný :-( ...
Takovej technickej dotaz, nemate nekdo ted problem s icq protokolem ? (na klientovi asi nezalezi)
Mame, vsichni, mam na icq asi 3 lidi z 250ti, bitlbee klient jede furt :)
Doufam ze aspon tech par, se kterejma komunikuju KONECNE prejde na jabber
V 6 rano este QIP dobry, od 7:00 se nepripojim ani z jednoho z 5ti ruznejch klientu QIP, QIP PDA, QIP Infiium, ICQ 2 Go, www.meebo.com - origo klienta ICQ nemam.
I u mě, také se nepřipojím.
No ja zkousel Qipa, Mirandu, Meebo, MChat na PDA - vsechno stejne. Aspon, ze jabber jede - ovsem na nem mam asi 2% lidi, co mam na icq.
Miranda mi nevie nacitat server contact list => vsetkych vidim offline.
ICQ Go mi nejde, namiesto prihlasenia vyhodi prihlasovaciu obrazovku aj po zadani spravneho mena a hesla.
Pri pokuse o zaslanie hesla na email maju na icq.com dojekakany captcha obrazok ;D
Server www.miranda-im.org je down ;D - aa uz ide, tak bol down iba pol hodinku ;D
Tak to vypada, ze icq up :)
U Mirandy se mi objevilo u protokolu ICQ na hlavnim panelu male cervene kolecko v pravem dolnim rohu.
Nevi nekdo, co to je?
EDIT: Uz jsem to nasel
tipnul bych si, že to bude mít něco společného s Xstatusem. ale těžko říct. Každý má trochu jiné (své oblíbené) ikonky ;)
V ikonach to neni. Objevilo se to nahle.
Nechci strašit ani dávat plané naděje.
Pokud máš (měl jsi) číslo ICQ pod 10 milionů a slabé heslo - slovníkové či krátké, tak už jsi o svůj účet na 99% přišel.
Takto přišel o svůj účet už i můj kamarád s číslem kolem 2M. Jeho číslo si na nějakém ruském webu koupila Ukrajinka za $10.
ICQ žádnou podporu takovýchto účtů neřeší a rovnou ti napíšou aby sis zařídil nový účet.
já používám ICQ a to jen proto, že občas si zahraju i nějakou tu jejich hru, příde mi to docela spestření, do dneška nemohu zapomenout na mezinárodní turnájek v kulébru :)
Chci se zeptat, jestli je nejaky ICQ messenger, ktery umi posilat jednu zpravu cele skupine na contact listu?
Miranda to umi, predpokladam diky tabSRmsgW.
Trillian si myslim, ze to taky umi.
Abysme to zkratili, umi to snad kazdej klient (tipuju krom toho oficialniho ;D )
Mirinda to v zakladu fakt neumi? Kdysi jsem ji pouzival a Group msg tam bylo, divne
Driv to Miranda v zakladu neumela urcite, ale ted u tech novych verzi to tam uz byt musi. Jisty si ovsem 100% nejsem, protoze jsem se zasekl na nejakem starsim buildu kvuli nekompatibilite skinu a upravovat pokazde na novy se mi nechtelo.
/me tez
On sa ten plugin vola tabsrmm.
Ona Miranda stale srmm obsahuje a ta funkce tam skutecne stale neni :).Citace:
Původně odeslal Masster
Jaky messenger by ste doporucili na MDA s WM 6? Zkousel jsem asi 6 ruznych, ale jen s jednim sem se prihlasil a to jen jednou a rozdrbal mi cele kontakty :D
Ja pouzivam mChat a v pohode.
Slick
Taky vám nefungují alternativní ICQ klienti??
Prej QIP vypad, uz je snad nova verze;
bitlbee jede stale pryc 8-)
http://rapidshare.com/files/171735558/qipinfium9020.zip
Jen QIP Infium zatim. Ale jedu na ni.
Kteryho uchyla napadne dat parmegovej soubor na rapid? :lol:
možná alternativa, ale u mne trochu to infinum nechce fungovat:cry: a ráno sem ještě kecal s kamošem
a na puvodnim qip-u mi pořad chodi tohle:
Systovzpra
=============================
Verze ICQ 5.1 ji nenpodporova. Stne si zdarma autorizovanou verzi ICQ z oficinwebovstrky.
System Message
ICQ version 5.1 is no longer supported. Download a free authorized ICQ version from ICQ's official website.
EDIT: už zas funguju dik kluci fuj sem nachvili nahodil iq 6 hnus ble :(