Ma taktovani nejakej vliv na nafouknuti kondenzatoru na Abitu?
Uz jsem to jednou reklamoval. Jedna se o SH6, slot1, i815
Printable View
Ma taktovani nejakej vliv na nafouknuti kondenzatoru na Abitu?
Uz jsem to jednou reklamoval. Jedna se o SH6, slot1, i815
jo nektery veci tak pak nefungujou, je to nestabilni
ja sem mel BX133-Raid s nafouknutyma kondama a celeron 466 tam chodil v pohode, ale P3-750 ne, to se vzdycky seklo pri bootavni a tak. po vymene kondiku vsechno funguje :-)
Ak su tie kondenzatory chybne, skor ci neskor sa nafuknu. S rychlejsim procesorom (teda aj s pretaktovanym) sa to prejavi skor, lebo su viac zatazovane. Ked mas uz dosku vymenenu/opravenu, je pravdepodobne ze uz ma dobre kondenzatory, ktore sa nafukovat nebudu.
No rainbow to zhrul v podstate spravne tie kondy su tam na udrzanie stabilneho napetia za kazdych okolnosti teda hlavne pri prudovych narazoch ak zdochnu tak naraz moze sposobit take rozkolisanie napetia ze sa to sekne z toho vyplyva cim rychlejsi proc tym vecsi odber a vecsie narazy, teda vecsie zatazenie kondikov (laicky a velmi zhruba povedane ;D )
Nekde jsem cetl ,ze kondenzatory na MB ABIT apod., ktere se nafukovaly byly plneny nevhodnym elektrolytem.
Tak nejako - a vyskytuju sa obcas aj na inych doskach (QDI, MSI), ale Abit jednoznacne vedie.
A nepomohlo by lepšie vetranie skrine? Pri pretaktovaní sa nehreje len procesor ale aj ostatné súčiastky(napr. tie kondíky)
Ne, problem je v elektrolytu.
Proste pri vyrobe kondy naplnily spatnym elektrolytem.
Vyměnit!!! Vzít mikropájku a opatrně vyměnit. A nekupovat sračky Kondíky. KVALITA KVALITA (Jak u Wjetnamců)