Ma cenu upgrade PIII933 copermine na tulene 1,1?
A je vubec takovyto upgrade proveditelny na desce abit SH6 (i815)?
Zajima me hlavne v cem se lisi procesory tualitan a copermine, a jakou bych potreboval redukci?
Printable View
Ma cenu upgrade PIII933 copermine na tulene 1,1?
A je vubec takovyto upgrade proveditelny na desce abit SH6 (i815)?
Zajima me hlavne v cem se lisi procesory tualitan a copermine, a jakou bych potreboval redukci?
Tualatin je vyrobený 0,13u technologií, má nižší napájecí napětí (1,45 proti 1,65-1,70V u Coppermine), hodně se prodával s 512kB L2, výborný výkonný kousek, který se i dobře taktoval. Jestli ti to pojede na tom Abitu nevím, neznám tu desku, ale určitě se zde najde někdo, kdo to vědět bude.
Pokuď to správně chápu, ty myslíš celerona 1.1GHz? Jestli jo, tak šli dobře taktovat 133fsb a výš. Měli 256kb l2. Pokuď to správně chámu ty máš coppermina 933MHz, čili fsb133 a 256kb l2. Jestli tu 1.1 můžeš něgde levně koupit a todle výhodně prodat, tak bych šel do tohoCitace:
Původně odeslal Pawel
Z jeho otázky bych spíš chápal, že přemýšlí přejít z PIII copp na PIII tual, i když PIII tual měl frekvenci 1,13GHz.Citace:
Původně odeslal Mil17
Jo pochopil jsi spravne.
Toho tualitana 1,1 mam ve druhem kompu(chipset nejakej VIA s int grafikou), tak premyslim ze bych to prohodil. Jen jsem se do ted domnival ze to nejde, nez jsem zjistil ze existuji nejake redukce. Ale stale nevim jakou tu redukci pouzit.
Jeste pro upresneni: mam PIII933 copermine, a premyslim o upgrade na celeron 1,1 tualitan.
Ten Abit má slot 1 nebo soc 370? Nechce se mi to hledat :wink:Citace:
Původně odeslal Pawel
Ten Abit ma slot1, ale toho PIII mam v redukci.
Tualatin v tom Abite pojde, ale musis upravit CPU alebo redukciu (alebo kupit PowerLeap). Navod na upravu sa povaluje niekde okolo.
co treba tady http://www.overclocking.cz/4um/viewt...er=asc&start=0
No ja daval Coppermine na Tualatin a je to znat dost takze doporucuji :wink:
Zde jsem redukci poridil byla na ni zrovna akce http://www.sweb.cz/plcomp
Samozrejme lze upravit desku ale na to jsem si netroufnul 8-)