Mám SCSI disk zapojenej k ISA SCSI řadiči, existuje nějakej způsob, jak ho ztišit??? Hitachi feature tool mi scanuje pouze IDE řadič, je něco co si najde SCSI disk na přídavném řadiči ???
Printable View
Mám SCSI disk zapojenej k ISA SCSI řadiči, existuje nějakej způsob, jak ho ztišit??? Hitachi feature tool mi scanuje pouze IDE řadič, je něco co si najde SCSI disk na přídavném řadiči ???
mě scanuje feature tool i SCSI ???
EDIT:
1) :oops: :oops: sem si to spletl s Drive Fitness Test.... :roll:
2) imho tyhle disky nemaj žádnej AAM už z toho důvodu, že to je disk podle "SCSI specifikace" ne "ATA-6 specifikace" :wink:
No já si to myslím taky, doufal jsem že to nějak jde. A nějaká HW záležitost by nebyla ??? Celkem píská a chroptí, celej pc jsem zabalil do deky a valně to nepomohlo...Citace:
Původně odeslal Kukla Kuklovič
HW ??? pořádně připevnit ke case, nebo třeba něčim vypodložit... :?Citace:
Původně odeslal Rhapsody
Tady zřejmě nějaký řešení nenajdeš, všechny SCSI jsou výrazně hlučnější, než IDE disky.
No že jsou všecky hlučnější vim, ta mrcha je dost slyšet, jak se točí - píská to...
Krom toho taky topí jako ďábel, snesou scsi disky víc než ide ??? Mám na sebe napláclý ide wd (850MB) a tu IBM scsi (4,5GB). IBM dosti topí a zahřívají se navzájem s wd, je to dle odhadu dost přez 50°C, fakt horký :-(
SCSI disky topěj nejvíc ze všech, takže částečně jsou na to zvyklý, ale pokud můžeš, tak je dej dál od sebe...člověk nikdy neví - obzvláště když už je to takovej stařík :wink:
jo a to ještě nemáš w Case zabudowaný můj Seagate o welikosti 2x5,25" s asi 30W tepelným rozptylem a pořádným hukotem ;DCitace:
nemáš fotku ??? to bych chtěl někdy vidět... ;DCitace:
Původně odeslal Airwolf
hmmm...to bych musel wědět kde jsou fotky z LANParties...tam to bylo focený když byl wenku...ale neboj...za chwíli je (snad) další LANka a tam to wyfocený bude ;DCitace:
tak to ani nebudeš muset fotit, páč jestli bude další OC.cz LANParty, tak tam určitě budu taky... :DCitace:
Původně odeslal Airwolf
Tak ty disky dej od sebe - ten co víc topí bych dal do 5.25 poziceCitace:
Původně odeslal Rhapsody
Bych musel mět redukci, udělám to jinak, mám doma takovou celkem supr stavebnici, která se na to šikne, přidělám to o něco níž....Citace:
Původně odeslal msedlin
je to sice dost o drzku, ale videl jsem v nejakym casaku HDD v igelitaku potopenej do nadoby s vodou. Izoluje hluk a trochu to chladi. Ja osobne bych na to ale nervy nemel ;-)Citace:
Původně odeslal Rhapsody
:-o :eek: uff, tak to je na mě taky moc :-)Citace:
Původně odeslal Decase
mno ale pokial sa podari zabezpecit nevodivost tak neni problem .. alebo sa mylim? zeby to vadilo tej diere co byva na hdd (neviem ci este stale) pri ktorej bolo do not cover? :)Citace:
Původně odeslal Rhapsody
MadCap
No tak to fakt nevim, jestli disk potřebuje "dejchat" ??? IMHO ne...
imho jo. vyrovnava to tlak uvnitr disku a ty dirky tam nebyly pro nic za nic. starych SCSI jsem mel tuny a nejhorsi bylo to jejich sileny pisteni. Muzes si na to poridit nejakej box ala silentmaxx, jenze za tu cenu uz mas novejsi, relativne tichy 18GB/10K SCSI i s U160 radicem.
Skoro 4 roky stary thread ;D
To moh nechat na ctvrty vyroci :lol: