Nevim proc sem vsude cetl navody jak dratovat piny na procesoru, kdyz mnohem jednoduzsi a efektivnejsi je dratovat diry v socketu. Staci vam uplne obyc medeny drat kterej vytahete z nejakyho kabelu. Dratovani mi zabralo asi 2 min.....
Printable View
Nevim proc sem vsude cetl navody jak dratovat piny na procesoru, kdyz mnohem jednoduzsi a efektivnejsi je dratovat diry v socketu. Staci vam uplne obyc medeny drat kterej vytahete z nejakyho kabelu. Dratovani mi zabralo asi 2 min.....
hlavní rozdíl je v tom, že kdo drátuje procesor tak nemusí demontovat celej počítač, aby se dostal zespoda na desku, jinak je všeobecně známo že drátovat procák je náročnější než patice....
jj, presne (pokud to myslis jako ja ;D)Citace:
Původně odeslal Koblas
ehm, nemusis rozdelat celej komp, aby ses dostal zespodu na desku, staci ten medenej dratek "vlozit" do prislusnych direk od pinu do patice (tak aby byly samozrejme vodive spojeny). Pak je to uplne primitivni zalezitost :wink:Citace:
Původně odeslal eraser
jenze ne vsude mas socket tak dobre pristupnej (mala case), takze treba ja bych musel rozdelat celej comp...Citace:
Původně odeslal LookAS
Kdo chce taktovat a chladit musi mit prostornej case. Howgh. :wink:Citace:
Původně odeslal mraky
Presne tak. Ak ma niekto malu bednu, nech ani nezacne pretaktovavat. Ved mala bedna = zle chladenie. Tu asi plati: CIM VACSI TYM LEPSI ;D - no myslim na bednu. 8-)
viděl jsem pár lidí co mají menší bednu než já a přesto mají lepší úspěchy než já, Důvod ---->>> prostý --- vosní chlazení nevyžaduje moc velkou case (radiatoj je out)Citace:
Původně odeslal vmb
neni pravda...mam full ATX case a muzu taktovat jak se mi chce...akorat mam horsi pristup k procikuCitace:
Původně odeslal Dawe
Proste medenej dratek a pin se do dirky v socektu vejdou naprosto bez problemu. Mno pokud mate case kde je obtizny se dostat nejak k socketu tak si proste vyndate desku. stejne je to lepsi nez dratovat piny. to je desnej vopruz..
Teda chlape Ty jsi objevil Ameriku ! ;D :roll: ;DCitace:
Původně odeslal Koblas
teda panove, prave jsem to zkousel a nechapu jak se tohle nekomu muze povest... obdivuju kazdyho kdo dokazal nastrkat ty dratky do slotu nebo dokonce zdratovat procesor... :?
btw: kolik si berete za 2 min. prace?! ;D
Citace:
Původně odeslal slonus
Ty musis bejt hodne levej... :eek: :wink:
Nerikej, ze nezvladnes ohnout dratek a pomoci pinzety ho vpravit do soketu...
Nebo si kup nejakou poradnou desku, kde to delat nemusis. ;D ;D
ty vole ty se smejes, ale ja jsem asi fakt levej... :? at jsem se snazil jakkoliv tak se mi ten dratek vzdycky nekam ztratil ;D
nejspis byl moc tenkej... rozebral jsem starej FDD kabel a tam jich je v te jedne zile docela dost :wink:
aenbo sehnat overclockersky bios...Citace:
Původně odeslal Dawe
No tak to se nedivim ! :!:Citace:
Původně odeslal slonus
Sezen si alespon 1x tlustsi a uvidis.
To sis přečetl tady? http://www.overclocking.cz/4um/viewt...9685&start=140Citace:
Původně odeslal Koblas
Ne nigde sem nic neprecetl nigde sem nic neukrad. Kua proste sem to tu napsal - esli to kazdej vi a zna tak sry... :roll:
Tak jo. Alespoň je vidět, že dobrý nápad nezapadne, když je kde ho uplatnit. Ale štve mě, že si někde něco přečtu tak měsíc po tom, co bych to potřeboval aktuálně, pak si trhám vlasy. Holt to chce víc číst.
Je to mozne dratovat i na palominu? Rad bych aspon to moje nepretaktovatelne palomino odemknul a dal mu tak 200*8,5... Ale s lakem po vcerejsi zkusenosti se mi moc nechce a stejne by me na 100% padla moje krasna 3leta zaruka...
Nope...Citace:
Původně odeslal malda
Neda. Palomino je silne overclocking unfriendly... :wink:
Musis lakem anebo jedine FSB. Jinak to bohuzel nejde.
Mnooo... Palomino nebolo az tak OC-unfriendly. FSB166 spapalo v pohode a z 1600+ sa dala urobit taka 2200+, aspon pri mojom kusku co som mal (zelena AGOIA). Inak to lakovanie je naozaj brut, lakoval som dva kusy - jeden isiel na prvy sup a s druhym som sa celkom potrapil. Skratka treba odviest 100% pracicku.
Podle mne bylo Palomino ve srovnani s predchozimi i pozdejsimi AMD procesory dost nevhodne na oc. Samozrejme, pretocit se da vsechno - i Palomina nekdy az neuveritelne - staci se podivat na rekordy. Ale to neni moc pro normalni lidi.... :wink:Citace:
Původně odeslal stanley
Naprosto souhlasim. Musi to byt 100%.Citace:
Původně odeslal stanley
juchuuu to dratkovani fakt funguje ;D vzal jsem dratek ze staryho luftaku 8-) a fakt mam ted 2100 mhz asi by sel i vic, ale to uz bych si snad musel koupit novej chladic ;D