Chtel bych vedet jestli muzu se svym HW DMA prenosy zapnout??win mi driv hlasil ze to muze poskodit HW tak se na to chci zeptat dik
Printable View
Chtel bych vedet jestli muzu se svym HW DMA prenosy zapnout??win mi driv hlasil ze to muze poskodit HW tak se na to chci zeptat dik
no uplne z kludom duse to zapni, pretoze to umoznuje priamy zapis do pamete (direct memory access) a tym padom odbremenuje procak a take srandicky .. proste nutnost :)Citace:
Původně odeslal Dr.Xander
MadCap
A pls. kde se to zapina??? v XP
Vlastnosti systému (Win klávesa + Pause) - Hardware - Správce zařízení - Řadiče IDE... - Primár/Sekundár kanál - Upřesnit nastavení.Citace:
Kua ja to tam nemam....!!!!!!!!nemeli byste nekdo screenshot kde to mate ?? :(
Ani to hledat nemusíš, protože na 99% to máš zaplý, ještě jsem neviděl, aby si to XP neaktivovaly samy. I když je pravda, že na inteláckejch čipsetech s tím občas byly problémy, ale asi bys sám poznal, že ti disk nejede jak má, že je všechno příšernš pomalý a procesor je hnusně vytíženej, hlavně při koopírování.
no ono to zvecsa vyzaduje instalaciu driverov ... teda ja ich instalujem vzdy ... specificky intel aplication accelerator kde to DMAcko vidis (defautl je ale samozrejme zapnute :) )
MadCap
co konkrétně nemůžeš najít ???Citace:
No to je mozny...ja tam jeste musim neco doinstalovat,ted sem doinstaloval win,tak to pak jeste zkusim...
Nemuzu tam nejit zadny policko s tim DMA... :(
pokud jsi našel primary/secondary kanál, tak pravý tlačítko - vlastnosti - karta upřesnit a tam musí být 2 políčka pro master a slave a musí tam být DMA if availiable (nebo česky DMA je-li k dispozici...) :idea:Citace:
No to bude asi ten problem...ja tam nemam tu kartu upresnit :((
Já to mám tady (Intel BX440, standardní ovladače M$), ale jiné ovladače to mohou mít jinde.
http://www.sweb.cz/dahrec/dma.gif
Ja zkusim jeste neco nainstalovat... ale rikam tohle tam nemam!
Ked nainstalujes Application Accelerator (IDE drivery od Intelu), tak to odtial zmizne. Je k tomu aj progam, v ktorom si mozes pozriet, ze to mas zapnute.