Vedel by mi niekto poradit ako sa da spravit www ale aby na nu maly pristup len ludia ktory vedia heslo???
Cize ako sa da spravit heslovany pristup na www. ???
Printable View
Vedel by mi niekto poradit ako sa da spravit www ale aby na nu maly pristup len ludia ktory vedia heslo???
Cize ako sa da spravit heslovany pristup na www. ???
to jde hafo zpusoby:
nejhorsi varianta je asi nejaky javascipt, pak to muzes udelat pres nejaky server side scripty (PHP, Perl, ...) a nebo primo na serveru pomoci .htaccess
Good luck :wink:
trochu podrobnejsi navod by si nevedel???
Ja som stoh uplne vedla.
staci ti prakticky uplne zacatky PHP ... podle toho na co to xces a kde to xces mit ??? Mas k tomu serveru, kde ti bude pristup?Citace:
Původně odeslal cd-mann
Ja chcem urobit stranku trebars na webpriestore.
Ale potrebujem tam urobit to aby tam maly pristup len registrovany pouzivatelia.
ktory budu mat kazdy svoje heslo.
Vobec netusim ako sa to da spravit.
umis PHP?
ne :wink:Citace:
Původně odeslal KtK
kdo se te ptal? :-)Citace:
Původně odeslal Mikhaill
Nie vobec netusim ako to funguje.
aj ja sa pytamCitace:
Původně odeslal KtK
V tom pripade to pujde velmi tezko, pochybuju,m ze tu najdes dobrou dusi, ktera ti to napise.. a na free-webovym prostoru stejne s .htacces manipulovat nemuzes..Citace:
Původně odeslal cd-mann
cd-mann: Není to tak těžký, ale potřebuješ alespoň základní znalost PHP a MySQL. Pro začátek doporučuji knížku o PHP od Koska. Já jsem s ní taky začínal a je fakt dobrá.
jak uz sem tu nekde rikal - na Koska kasli. Je to uz zastarala, jsou v ni chyby a obsahove uz moc nesplnuje. Doporucuji PHP + MySQL: rozvoj webovych aplikaci od Softpressu.Citace:
Původně odeslal Dawn
co se tyce tveho problemu, tak bude asi lepsi se neco o tom PHP, etc. naucit, nez nekde stahnout hotovou vec - budes to asi dal chtit spravovat, apod.
pro zacatek je jedno jestli kosek nebo jine. a obsahove nesplnuje co? :)
No tak treba je tam php3, co kdyby si chudak z nevedomosti zacal neco s PHPlib? :-)Citace:
Původně odeslal Glottis
Jak jsem už psal výše, Kosek je podle mě výborná knížka pro začátečníky. Je ale pravda, že některé partie jsou tam udělány letem světem, třeba konkrétně sessions. Kromě toho si myslím, že když už člověk umí základy, tak nejlepším zdrojem informací je jednoduše manuál k PHP. Obzvláště se mi osvědčila on-line verze „function reference“ a zejména „user contributed notes“.Citace:
Původně odeslal Glottis
btw na wz.cz si klidne muzes davat .htaccess a .htpasswd kam chces
pristup na stranky na "heslo" jde delat vicero zpusoby :
1) heslo=nazev stranky (primitivni, k nicemu)
2) HTTP autorizace
3) sessions a overovani autorizace z SQL
4) dtto jako 3 a 2 s tim, ze to bude klientovy posilat nejaky PHPcko
na wz.cz chcem tu stranku.
Vedel by si mi poradit ako to tam urobim??
Jaky ma syntax .htacces, to by me taky zajimalo, takze kdo to vite, tak povidejte..
takze asi nieco takehoto:Citace:
Původně odeslal KtK
a .htpasswd ma format:Kód:AuthName "Chranena oblast www.domena.com"
AuthType Basic
AuthUserFile /var/www/htdocs/.htpasswd
require valid-user
Kód:username:crypt_pwd
jj
jeste by mohlo pomoct http://www.lukasoft.wz.cz/dkm/htpasswd.exe pro generovani .htpasswd
a btw tu cestu k .htpasswd si najdes tak, ze udelas PHP s nejakou chybou, umistis do adresare kde bude .htpasswd a pustis ..
melo by to vypsat neco jako
errorr on lne blabla in cesta
a na ty ceste to mas :-)
(zrejme to bude neco jako /3w/wz.cz/pocatecni pismeno nazvu/nazev/adresarova cesta/.htpasswd)
Na unixech je na to nakej podobnej nastroj? Krome vytvoreni usera a zkopirovani to z /etc/shadow , ci kde to je schovany? nebo je to obyc. MD5ka? -myslim to sifrovany heslo.
v Linuxe je na to cuduj sa svete prikaz htpasswd :idea:Citace:
Původně odeslal KtK
thx, to vis, sem newbie..Citace:
Původně odeslal Lopo