Mam starsi desku Gigabite Ga-6bx7 a chtel jsem se zeptat mozna blba otazka ale jde regulovat otacky u vetraku na procaku ?
Printable View
Mam starsi desku Gigabite Ga-6bx7 a chtel jsem se zeptat mozna blba otazka ale jde regulovat otacky u vetraku na procaku ?
No zkus jestli SpeedFan najde nějaký regulovatelný výstupy, stáhni si ho, a zkoušej.. http://www.almico.com/speedfan.php
jo diky jdu to zkusit
Jinak na webu SpeedFanu je seznam podporovaných desek :wink:
Tet se koukam na desku normalne jsem to nevidel musel jsem odelat zdroj ale mam tam 2 vystupy na vetrak.
Tet ho mam primo do zdroje ale kdyz jsou tam 2 vystupy tak nevim kam mam dat ten vetrak ja bych to asi dal do CPU Fan toho vrchiho na desce toho v pravo je to dobre?
http://www.sluzba.wz.cz/!win_nemazat/vetrak_01.jpg
http://www.sluzba.wz.cz/!win_nemazat/vetrak_02.jpg
Fungovat by to mělo v obou ale raději to zapoj do toho CPU FANu protože ten by měl mít ochranu proti zastavení větráčku na chladiči CPU.
Este takova malickost kdyz na Celeronu konkretne na ty mu 466 se zastavi nebo vypne vetrak tak se nic nestane.
Celerony maj ochranu takze se vypne procak ze.
jo diky jdu to zkusitCitace:
Původně odeslal Adrenix
Jak jsem už psal dřive pokud zapomeneš zapojit větrák od CPU a zapneš PC tak pokud má tvá deska ochranu (ne tu gumovou :-) ) tak by se mělo PC samo hned vypnout. A pokud by se ti náhodou zastavil při běhu PC tak se tvému CPU taky nic nestane, akorát ti zmrzne PC ale CPU bude OK.Citace:
Původně odeslal Martyr-M
Diky
Pichul jsem vetrak na tu desku a jede to ok.
Jo jeste koukam se na teplotu v Biosu bylo okolo 40C
Vtom Spedfanu my to taky ukazuje nejaky teploty ale nejsou oznaceny
je tam jen
Temp1
Temp3
Temp
Temp2
Temp
Jaka je teplota na prociku?
Nejjednoduseji to zjistis tak, ze pustis treba Prime95 nebo CPUBurn nebo jakykoliv soft, ktery zpusobi 100% vytizeni procesoru. No a ta teplota, ktera pri tom rapidne stoupne, je teplota procesoru... :wink:Citace:
Původně odeslal Martyr-M
Jo souhlasím se Zillou. Ty ostatní teploty si musíš odvodit podle nějakého jiného programu ve kterém jsou u příslušných teplot i názvy senzorů.
Nevite nahodou ö nejakym jinym programu kde jsou i nazvy senzoru ???
Ve vetsine (jestli vubec v nejakem) nebudou, jak ma chudak programator vedet, ktery senzor je kde umisteny?Citace:
Původně odeslal Martyr-M
Jedina moznost je pouzit merici program od vyrobce tvoji zakladni desky, pokud nejaky takovy nabizi. Zkus se podivat na jeho stranky (vyrobce), pokud neni tvoje deska uplny shit, mel bys najit co hledas.
Podobne programu na mereni ruznych teplot v kompu a otacek vetraku maji urcite Asus, Abit, Epox, MSI a Soltek. U ostatnich si nejsem jisty...
dobrej program na mereni teplot a otacek je mainboard monitor....ale ten, myslim, neumi regulovat otacky...
Kámoš provozuje celerona 350 s mrňávím pasivkem (možná tak na paměti GK :lol: ) , ale jede mu to úplně v pho. Ikdyby se ti větrák na proc. zastavil tak by se na 99% nic nedělo :-)Citace:
Původně odeslal Martyr-M
Třeba SiSoftware Sandra 2003 :idea:Citace:
Původně odeslal Martyr-M
EasyTune od gigabytu. da sa najst aj na ich stranke www.giga-byte.comCitace:
Původně odeslal Martyr-M
Tak jsem to zkusel zpustil jsem photoshopa a zrovna se zazek (nikdy to neudelal ale zrovna tet kdyz se mne to hodilo super) CPU Usage 100% a 2 teploty se zvedli asi o 5C tak uz vim jaky jsou na procaku.
Ale je jich tam celkem 5 teplomeru co vlastne delej ti ostatni kdy vsude byvaji teplomery ???