Nazdar . Mam novy procak Athlon XP 2400+ a nejako sa mi nezda jeho teplota ktora dosahuje okolo 53° . Poradte je to normalne ??? Chcel by som ho totiz pretaktovat. :wink:
Printable View
Nazdar . Mam novy procak Athlon XP 2400+ a nejako sa mi nezda jeho teplota ktora dosahuje okolo 53° . Poradte je to normalne ??? Chcel by som ho totiz pretaktovat. :wink:
Pro přetaktování by si najisto potřeboval nový chladič! Nejspis mas TB a 50C je už trošku víc ale když to šlape :wink: Hodně záleží i na tom jak máš větranou skříň atd.Citace:
Původně odeslal Vesto
BTW: Seš tu nováček ale v pravo nahože je tlačítko hledat! Takovéhle dotazy jsou tu 2x za den :wink: :roll:
Podívej se do nejčastěji kladených dotazů, nejspíš tam najdeš spoustu užitečných informací. Ale pokud máš tbreda, tak se odvažuju tvrdit, že to moc nenataktuješ ;)
Ano je to tberd :-) Myslite ze keby som kupil lepsi chladic ze by sa to dalo pretaktovat aspon na 2600+ ??? Aky chladic by ste mi doporucili :wink:Citace:
Původně odeslal Marty
No to co tam máš, to je taková mizérie, tak řekněme Arctic Cooling Slim Silent PRO TC, tichej, výkonnej. :wink:
:D :D A ten mechanik mi tvrdil ze je tam super chladic a ze tato teplota je u 2400+ normalna :-) :wink:Citace:
Původně odeslal Marty
Fakt by sa to nedalo pretaktovat aspon o zopar Mhz na Titane D5TB/TC ???
Zkusit to můžeš, ale dávej bacha ať ti teplota při Prime95 nejde přes 65°C... stejně to nedáš na víc než 2,1G tipuju. Zkus a uvidíš, ale dávej pozor na teplotu.
Teraz som nasiel list od compu a je tam napisany ten chladic a vola sa Titan TTC-D5TB a je pre AMD Duron/T-Bird,Athlon XP do 2800+,FCPGA do 2Ghz,80x80x65, 5mm, 3000ot/min ??? Je to naozaj zly chladic :?:
On má hlavně nic moc pasiv, moc daleko od sebe žebra, takže má malou celkovou plochu..
A pokud dobře nevíš co děláš, tak to dělej velmi opatrně, protože by se ti mohla stát nehoda, jako nedávno mě. Taktil jsem XP 2400, FSB jenom o 5 MHz a už jsem se nerozjel. No tak jsem pátral, co se stalo a zjistil jsem, že se mi poškodil BIOS a ke všemu se zničil procesor. BIOS jsem flashnul za tepla, to by bylo v pohodě, ale procík šel na reklamaci - úspěšně.
Tak to bych spíš řekl že jsi zvednul napětí o 5V, ale když zvedneš frekvenci o 5MHz, tak se ti zničit procesor dost dobře nemůže... jasně, BIOS, to je věc jiná. tam se může stát leccos...Citace:
Původně odeslal Kema
Jo, tak až zvedneš napětí na procu o 5V, tak se zastav a ukaž mě ten zázrak, jo? :-o Ten proc šel bohužel do kytek i po takovém "OC" :-(Citace:
Původně odeslal Marty
No o 5V možná při nějaké Vcore modu jo ! ;D
Aky chladic by som mal pouzit aby som sa dostal na XP 2800+ ???
Mam totiz v tych chladicoch zmetok. Neviem ktory je najlepsi aby teplota neprekrocila tych 56°C pri zatazi alebo tak nejak. ;D
No vodny , alebo N2 :wink:
Kamos ma stejny procesor. Na tom ma chladic Falcon Rock II a bez pretaktovani ma teplotu kolem 35°C. Problem u tebe tudiz muze byt jen v chladici, anebo spatnem nanosu pasty...Citace:
Původně odeslal Vesto
A kamos to cele pc ma v pivnici ze jo :lol:Citace:
Původně odeslal mutant2
Ne v pivnici ho nema, ale proste ma jen takovou teplotu, taky jsem tomu neveril, dokud jsem to nevidel a nesahl si na chladic....
A som si spomenul , isto ma inu dosku a kazda teplota je inac merana , moze byt.Citace:
Původně odeslal mutant2
Jo desku ma urcite jinou :wink: predtim tam mel XP 1700+ a to mu topilo cca 45... takze bych to videl, ze mu to ukazuje vcelku dobre... :idea:
Uz mam asi vybraty chladic bud Cooler Master XDream HSC-V83 SE alebo vodnika AquaCool Professional Set :wink: Poradte co je lepsie ???