-
WDMAudio ve WinME
Hmm tak presne s timhle smejdem mam mensi problem a to presneji s casti SBEMUL.SYS, ktera by mela jaksi byt zodpovedna za emulaci SB na ruznych zvukovkach pro V86 aplikace. Jenze uz me pekne zaclo stavt, ze emuluje SBPro (DSP 3.2), kdyz mam SB16 (DSP 4.1) s tim, ze aplikacim to dava fmax=22kHz
a kdyz sem prohlizel soubor toho driveru vydel sem tam, ze nastavuje BLASTER env. promennou s T4, ale ma tam pripraveno i T6 - tj SB16
v registrech jsem nenasel nic co by mi pohlo ten driver presvedci, aby se tvaril jako SB16, nastaveni bapevno BLASTER=A220 I5 D1 H5 T6
jenom po pusteni V86 audia poskodi nastaveni zvuku ve Win (prehravane audio je zhruba 4x pomalejsi - coz se da odstranit restartovanim aplikace).
bohuzel rozdil 44.1 vs 22 kHz je v tech aplikacich docela poznat
takze by mne zajimalo jakekoliv reseni...
-
BTW VxD drivery bezi good i pod V86, ale maji dost omezeni napr. :
Neumi sdilet zvukovku - tj bud jde zvuk pro Win neb jen pro V86
Neposkytujou swmidi
Docela se mi spomalil system...
takze se vracim k WDM, ale ten SBEMUL me sere
-
Ta emulacia je uplne na h***o a myslim, ze s nou nejde nic urobit :roll:
Napr. v DOOMe mi vobec nesla hudba a zvuky boli hnusne a sekane. Dal som tam VXD drivery od Creative. SW MIDI mi nechyba, kedze AWE-64 ma HW WaveTable. Ze sa nemixuju zvuky, to mi tiez nevadi - ked pocuvam MP3, tak do toho nechcem zvuky OS.
-
toz to me to funguje uplne vsude - Doom (velmi pekne), Dn3d, Blood, rise of the triad,.....proste vsechno...ale jen jako SbPro..
imho WaveTable hudba ve starejch hrach je docela impresive
njn - ale me ty Vxd prasej system...vsechno se zacalo hrozne sekat, okynka skakala pomalu atd atd i kdyz se mi zdalo, ze to hralo daleko cistejc...
-
Zaujimave - mne robila ta emulacia blbosti a VXD drivery chodia uplne bez problemov :?: Ake drivery si tam dal? Uz si presne nepamatam, ako som to instaloval, ale myslim ze najprv som zmazal windowsacky INF, kde bol AWE-64, potom som nainstaloval nejake drivery pre Windows 98 (asi z CDcka) a updatoval na posledne (subor sa vola sbw9xup.exe - je to niekde na stranke Creative).
BTW.: WaveTable na AWE-64 (value) nie je ziadny zazrak, niektore sample v ROMke su dost hnusne (hlavne bicie - fuj) - ale mozes si nahrat do 512KB pamate vlastne. Ta zvukovka, co mam v 2. PC, ma WaveTable uplne super, nemozes sice pouzivat nic vlastne, ale to co je v ROMke, hra naozaj dobre.