chci zvetsit parttition pro linuch..
Snad je to ve spravny sekci..
Kód:
[ktk@kktnk ktk]$ df
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/hde6 2.5G 2.0G 437M 82% /
/dev/hde1 19G 18G 1.3G 94% /mnt/win_c
/dev/hde5 17G 14G 2.8G 83% /mnt/win_d
vzniklo to tak, ze jsem prvne rozdelil 40GB na 2 pulky fdiskem, obe fat32, pak jsem z woken PQmagicem ukrojil kus disku D, a na nem vytvoril ext. chtel bych tu linuxi part. zvetsit aspon o giga, samo na ukor windowsiho Dcka, to uz asi jinak nepujde, a vyhovuje mi to. Otazka: riskuju tim hodne, ze ztratim data, kdyz to budu delat z PQmagicu? Rozjede se vubec pak linux? Kdyz bude mit zacatek partition uplne jinde?
Re: chci zvetsit parttition pro linuch..
Citace:
Původně odeslal KtK
Snad je to ve spravny sekci..
Kód:
[ktk@kktnk ktk]$ df
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/hde6 2.5G 2.0G 437M 82% /
/dev/hde1 19G 18G 1.3G 94% /mnt/win_c
/dev/hde5 17G 14G 2.8G 83% /mnt/win_d
vzniklo to tak, ze jsem prvne rozdelil 40GB na 2 pulky fdiskem, obe fat32, pak jsem z woken PQmagicem ukrojil kus disku D, a na nem vytvoril ext. chtel bych tu linuxi part. zvetsit aspon o giga, samo na ukor windowsiho Dcka, to uz asi jinak nepujde, a vyhovuje mi to. Otazka: riskuju tim hodne, ze ztratim data, kdyz to budu delat z PQmagicu? Rozjede se vubec pak linux? Kdyz bude mit zacatek partition uplne jinde?
Vzpomel sem si, ze na ROOTu sem videl v SOFTWAROVE SKLIZNI program pro tucnaka na zvetsovani a spravu oddilu - neco jako partition magic pro winka, dokonce v grafickym rozhrani. Jen si nepamatuju nazev. Staci projit soft. sklizen zhurba pred pul rokem (rad bych dal link, ale muj modem nema rad dlouhe hledani :evil: