Ptá se kámoš protože se mu zdá že se jeho server (pentium 150MHz) nějak hřeje ,, tak by ho zajímalo kolik stupňů je normál díky :wink:
Printable View
Ptá se kámoš protože se mu zdá že se jeho server (pentium 150MHz) nějak hřeje ,, tak by ho zajímalo kolik stupňů je normál díky :wink:
Neviem, ale musi tam byt chladic s (funkcnym) ventilatorom.
Nízká ;DKód:Jaká je normální teplota Intel Pentia na 150MHz ?
Nebo si muze pohrat a napasovat tam velkej pasiv z P II Slot 1...Citace:
Původně odeslal Rainbow
JJ díky za rady,,, Jde mi spíš o teplotu která je považována za kritickou a která by přímo ohrožovala chod Procesoru :wink:
Ked sa chytis chladica a spalis si ruku, tak to je uz vela ;D
Mno, mysli ze jednickovy pentia vcetne MMX by se daly uchladit pasivem - mam to tak na tom mym FTP serveru a bezi to v poho... Jinak se podivej, jestli mas nastaveny dobre Vcore, kdyz je totiz vic, tak se procak PEKNE prehriva...
P55C 200@300 delolo max asi 27oC, opusteno par 3dmarku, nejaka ta sandra..
No mam tu jedno P100, ktore hrozne pecie - dokonca mi to aj kvoli teplote padalo, tak som musel vymenit cely chladic. Teraz tam mam namiesto toho P133 a tiez to dost pecie. Ked mas dosku s podporou ACPI a mas to aj zapnute, tak vo Windowsoch sa to pekne ochladzuje a ked to nezatazujes, da sa na tom udrzat ruka aj ked tam nie je ziadny chladic :-)
no kdyz uz jmse u tech "vyssich" modelu :-) napr. moje P54C 75 melo jen pasivak....a kdyz ho mel pote kamos taktnuty na 100 uz musel mit docela peknej vetracek... no jo - to byly casy...
Dle mých osobních zkušeností na Pentium 100 stačí celkem malej passiv, 133 topí trošku víc, ale mmx jsou dost chladný - na 166@233MMX stačí větší pasiv a jede to v pohodě, chladič je na omak o něco teplejší než ruka, je sice fakt, že je ten pasiv velkej (podstava tak 4x6cm, hustý žebra vysoký tak 3cm :roll: ). JInak v serveru HP NetServer 5/100 LC bylo Pentium 100 jen s malinkatým pasivem bez pasty a dost chatrně přidělaný takovou spono-pružinkou (malej přítlak). Tyhle CPU vydrželi kliďo 90°C provozní teplotu... ;D Kde jsou ty časy :|
No já mám starou desku Biostar s Cyrixem 6x86 P166+, což je sice taky dobrej přímotop, ale zdaleka nejvíc hřejou napěťový regulátory nebo co to je (okolo socketu s pasivním chladičem). Ruku na tom pasívu (bez popálenin) neudržím. Zajímavý je, že na stabilitu to nemá žádný vliv.
Jsou součástky co vidrží kliďo 130°C, možná i víc - je to jejich běžná provozní teplota. U prociků je to nereálný, protože ty malinkatý přechody (130 nebo 90nm u těch novějších) by se "vypařily" :wink:
Jinak já mám v 1 PC IBM CYRIX PR200 a zezačátku jsem na chladiči (BOX z cumine) předělal větrák z 12 na 5V a ta svi.ně hřála tak, že to začalo zasmrádat (na pasivu se nedal udržet prst dýl jak 2s), taxem to musel dát na 12V...
Já mám router s P54C na 75MHz (default) a je chlazenej pasivem z PPro, má tak 65 a v klidu. A to je ještě uzavřenej v šuplíku :) a peče mu tam k tomu pasivně chlazenej zdroj... :D
Do routeru som dal radsej 486ku (P100 mam na testy a Cyrix PR166+ treba poriadne chladit). i486DX/33 uplne bez chladica - sice sa na tom neda prst udrzat ani chvilu ale ide to stabilne (az na to, ze obcas pada driver na wifi kvoli slabemu signalu). Zdroj (stary EMKO) ma automaticku regulaciu otacok a je uplne tichy :o
Vidíš, taky mám jeden starej EMKO, taky s regulací a taky pěkně tichej :)Citace:
Původně odeslal Rainbow
A pentium mám proto, že jsem chtěl dát do routeru PCI síťovku a nemám žádnou funkční PCI 486 desku :(
Keby som nepotreboval PCI slot, tak tam dam 386SX/25 :-)
Dosku mam peknu malu (nazval by som to format MicroAT), s dobastlenou cache (128KB). Trochu bol problem s tou wifi kartou, ale vyriesil som to inym BIOSom.
obycajne pentium by do 60'C malo slapat bez problemov videl som aj take co slapaly taktovediac rozpalene do biela (hadam 80-90, tak na smazene vajicka) a tiez to islo ale to nemusi byt pravidlo ak to nemas takktnute tak by to tych 60 malo zniest ale na jadre nie na konceku chladica, ze :D
Ve svym MP3 playeru mam ted P166. Profil chladice je docela velkej, ale pasivne se to neuchladi, je to navic zavreny v maly bedne. Vetrak sem ale srazil vodporem na asi 7V, takze neni vubec slyset a jeto v poho.
Tak tomu rikam nenazranej MP3 player.Citace:
Původně odeslal RayeR
Jak dlouho Ti vydrzi na baterky ? ;D
Myslim ten stolni prehravac co mam na webu. 48W je myslim celkem pohoda...
Ted jsem si prohlid a musim uznat, ze je vazne docela dost v pohode. :!:Citace:
Původně odeslal RayeR
Prece Ti ho nebudu nepokryte chvalit :idea: ;D
Doporucoval byc hsehnat si Pentium I v note verzi s napajenim 3,1 nebo 2,9 ( ja ho mam ze sveho Acer Note Light :) Ten pece na 40 stupnu zavreny pod klavesnici :) a bezi mi tam uz dobrych 6 let :) Jinak jsem ted experimentoval s cyrix MX PR166 a ono to jede na napajeni 3,3 bez dual core !! A pritom to ma mit v jadre jenom 2,9 !! To vite stary Triton II :)
No mě tady běhalo donedávna P90@120 bez úprav chlazení odhadem tak 75°C. Běhalo takhle asi 2 roky no problem:-)
Pro tenhle procak vyhovuje jakakoliv teplota pri ktere to nevytuhne :-)Citace:
Původně odeslal Unz
Na pasivu 150@200 a pek jako krava (cca 75°C) ale fpohode.
Jinak Intel uvadi 90°C kriticka.