V extrapointu ho maj za 5500 s DPH,tak o něm uvažuji.Ale prej jsou 9500Pro lepší,může mi to někdo vysvětlit,nebo vyvrátit???Já se v ATI nějak suprově nevyznám,ale vím ,že nVidii nechcu :evil:
Printable View
V extrapointu ho maj za 5500 s DPH,tak o něm uvažuji.Ale prej jsou 9500Pro lepší,může mi to někdo vysvětlit,nebo vyvrátit???Já se v ATI nějak suprově nevyznám,ale vím ,že nVidii nechcu :evil:
Koukam, ze jsi jeden z poslednich vernych 3DFXkaru ;D . R9500PRO je urcite o neco lepsi a rozdil je v hw. Ati se ale vyroba R9500pro asi az tak nevyplaci a tak je nahrazuje R9600pro.Citace:
Původně odeslal Tempest
Jo hlavni rozdíli jsou v HW!!
Ale bacha na Manli,nikdo sice ma nejaky dobry kousek ale jinak S H I T ! :)
R9600pro me mene pipelines nez R9500pro. Ale myslim,ze nejaky zavratny rozdil tam stejne nebude. Ad Manli>je tady dost lidi,co jsou s manlinama spokojeni,takze to uz asi neni takovy des jako kdysi.
No jo! Nové Manliny (r9500 a višie) sú podla mna už fajn podobne ako u ostatných vírobcov, ale staršie karty ako R8500 vraj niesú boch vie aké :? Ale ešte som snimi nemal problémi (v respektíve kamoši) :-)Citace:
Původně odeslal Hombre-CZ-
Kdybych se ted rozhodoval mezi 9500Pro a 9600Pro, tak bych si vybral 9500Pro.Citace:
Původně odeslal Tempest
I kdyz je jadro vyrobene starsi technologii, tak jde taktovat vestsinou pres 350 MHz, takze tam problem neni.
Pameti jsou u obou karet podobne, 128bit sbernice, zalezi na tom cim je to osazeny. Ja mam na 9500Pro 3ns Infineony, ktery jdou na 333. Videl jsem specialni edice 9600Pro taky s dobrymi pametmi. - takze tady rozdil neni.
Zadne vyznamne feature se u 9600Pro nekonaji.
9500Pro ma pak trumf v podobe texturovacich pipeline. To 9600Pro netrumfne ani taktem. Pretaktovana 9500Pro je stale vykonejsi nez pretaktovana 9600Pro.
Pokud jsou za stejnou cenu, tak neni o cem premyslet... 9500Pro, brzo tyhle karty nebudou k sehnani.
Jedine v cem by mohla mit 9600Pro vyhodu je spotreba. Na beznou sestavu s Athlonem a 9500Pro je dobry 300W zdroj jen tak tak.
Hmm podle vyrobce na R9500/9700 dobry 300W staci ne ??? Btw ja si ted chci kupovat 300W Fortrona economy a doufam,ze neni nejak odupany oproti normal verzim. Chtel jsem puvodne 350W,ale momentalne jsem svorc..a to jeste brachovi dluzim 3tacy za Radka :roll:
Ted se v extrapointu objevil Saphire 9600pro za 4600 bez DPH,to je míň než značkový 9500 pro,ale jestli narazím na 9500pro za míň,tak radši asi tu 9500pro :?:
Kratkym mrknutim jsem zjistil, ze v 100meze maj 9500pro za 4990 bez DPH... To snad uz neni takovej rozdil, ne ?Citace:
Původně odeslal Tempest
Hledej, urcite najdesjeste lip... Ja bych do 9600 opravdu nesel...
Tak pozor delala hrozny shity,ale tedka jsem jich par montoval a docela jsem cumel.Ostrej obraz dobrej overclock (ale museji se odemknout :evil: )Tu R9600 PRo jsem montoval tento tyden jadro jede 400MHz ;D a pameti 275 :? ale kdyz se moc snazis jedou i 310 8-) Jsou to Samsungy 3,3ns :-)Citace:
Původně odeslal Dr.Xander
Zeby byly Samsungy 3,6 horsi nez Hynixy 3,6 co montujou na R9700nepro? Ty totiz jdou tak na tech 330.Citace:
Původně odeslal Lukas Volek
Spatne ctes jsou tam 3,3ns!!!Ale casovani je jedna vec a moznosti karty je vec druha :wink:Citace:
Původně odeslal Hombre-CZ-
No nechtel bych nijak shazovat taktovaci schopnosti 9500pro, ale co se overclockingu tyka, tak je 9600pro na mile daleko pred 9500pro.
GPU jde bez problemu na 550 :-o a RAMky na 750 :eek:
Mam teda pocit, ze to je strasny maso. Ale pokud clovek netakti, tak 9500pro je urcite lepsi. I kdyz starsi technologie.
No 8 pipilin je 8 pipelin.To se ti nejvic projevi v hrani mega narocnejch her.Ale vysoky frekvence taky neni k zahozeni :-) Videl bych to na plichtu co rikate 8-)Citace:
Původně odeslal kooler
Ty ramky 750 :o ??? Se mi nezda ja na ty manli dal nejvic jadro na 500Mhz a pamet na 650Mhz :? Ale 750 urcite ne :!:Citace:
Původně odeslal kooler
Jo jo, mam pocit, ze presne by to melo byt nejakejch 766 nebo tak nejak. Nevim, jestli na tom Manlina nejak setri, ale u "znackovejsich" vyrobcu by pameti meli bejt Samsungy. A ty pres tech 750 zarucene das.
¨A to jako chladis vzduchem pri 750???? Bez artefaktu i po hodine hrani?Citace:
Původně odeslal kooler
No jasne ze vzduchem. Vodnika nemam. Na RAMkach jsou klasicky hlinikovy chladice. Bez artefaktu i po dvou hodinach hrani. Ale case mam dobre odvetravanej.
Davat ramky vice nez nejakych 660 uz bych mel strach. Mozna tak jeste na 3dmark,ale na dlouhodobejsi hrani bych to stejne neriskoval.Citace:
Původně odeslal kooler
Promin,ale ja ti to proste neverim.Co bys tam na ty karte musel mit za pameti :?: Nejaky 2,8ns a ty by to stezi ustaly 766MHz ;D ;D ;D Manli ma 3,3ns Samsung :wink:Citace:
Původně odeslal kooler