Mamkoupit 64MB nebo 128MB?? Jsem koukal, ze ty 128MB Gainward jsou taktovany na nizsi frekvenci nez 64mb. Je to tak u vsech vyrobcu?? Co myslite? 64 nebo 128
Printable View
Mamkoupit 64MB nebo 128MB?? Jsem koukal, ze ty 128MB Gainward jsou taktovany na nizsi frekvenci nez 64mb. Je to tak u vsech vyrobcu?? Co myslite? 64 nebo 128
na tvoj procesor, sa ani moc 128 megova verzia neoplati.Citace:
Původně odeslal matej!MASSER!kotel
Procesor bude tak do mesice novej!
tak to by som potom radsej bral tu 128 megovu verziu, hlavne ak chces hrat vo vyssich rozliseniachCitace:
1280*1024 MAX. Ve vyssim uz to monitor jede pod 85, takze vyssi rozlis. nepouzivam. Nejradsi bych koupil tu 64, ale bojim se abych toho pak nelitoval(do ty 128 se mi nak nechce-bojim se toho nizsiho taktu pameti=nizsi vykon pri nizsim rozliseni). Stejne mam nejradsi 1024 768*100hz.
Jo dyztak mi sem napis, kde maj v Praze naky dobry gef4ti4200skladem, jestli vis.-nechce se mi cekat
Jednoznacne 128mb! Do buducnosti lepsia vizia. MSI co mam ja maju trocha hlucnejsi chladic ale inak pohoda. :wink:
už se tady tahle otázka probírá asi po 151. Každej je línej si projít starší thready....jen mně to utvrzuje v tom, že se můžou klidně smazat. Odpověd po 151. zní ....verzi se 128MB :idea:
Jednoznacne 128 MB. Ked budes mat hry co vyuziju nad 64 MB tak ti budu trochu rychlejsie pamate malo napomocne ked bude karta stale behat do systemovej pamate po dalsie data.
Je tu ale otazka, ze ked budu take hry, co vyuziju naplono nad 64 MB (alebo uz nejake bezne do toho rozlisenia 1280*1024 su?) tak zase ci bude gf4 dost rychla... Ak su nejake take hry tak by ich niekto mohol spomenut nech viem.
Plus este su tu moznosti kompresie textur ale to dost casto prinasa horsiu kvalitu.
Niekde som cital, ze vacsina vyrobcov dava do 128 MB verzii s AGP8x take iste pamate ako do 64 MB verzii. Ale to neviem na isto. Viem len, ze original gf4 ti4200 128 MB mala pamate na 444 MHz a moja (vid sig) ma default (bez pretaktovania) 513 MHz.
Suhlas aj ked moze byt nato aj iny pohlad. Ked najden nejaky thread stary niekolko mesiacov tak sa mohlo toho dost zmenit. Napr. ak niekto zisti, ze gf4ti4200 je hry, ktore potrebuju do 128 MB pomala takze je uplne zbytocne brat verziu s 128 MB tak by som mohol napisat napr. aj taky nazor/skusenost a odpurucit napr. 64 MB verziu alebo potom rovno nieco ako 5600-ku. Pred tymi par mesiacmi to ale nikto nemohol zarucene vediet lebo 5600 neboli na trhu.Citace:
Původně odeslal Over
Tiez si myslim ze staci 64MB GF4Ti4200 a neskor trebars FX5600, alebo este lepsie :arrow: Radeon 9500/9700 (podstatne tichší a výkonnejší ;D )Citace:
Původně odeslal ace
jestli chceš taktovat tak rozhodně 64 Mb
ja myslim ze ta rada rozhodne neni uplne jednoznacna a jednoducha.. pokud je prioritou vykon tak nemuzes volit jinak nez 64MB verzi, proste proto ze ma vyssi takt i rychleji pameti s vyssim potencialem k overclocku.. pokud chces hrat hry v obrovskem rozliseni, ktere vyuziji 128MB na textury (znate nekdo nejakou?) tak si vyber 128MB.. docela by me zajimalo neni tady nekde thread na srovnani vysledku 3Dmarku 2001? kdyz koukam na testy na pctuningu tak nemuzu uverit ze se s ATI Radeonem 9700 Pro nedostanou pres 14000, pravdepodobne testuji na slabem pc a nedokazou potencial karty poradne vyuzit.. ja si o sve karte nic zvlastniho nemyslim, je to z nouze ctnost ale 14000 udela.. (MSI GF4 Ti4200 64MB 300/600, cpu AMD 1700+@12x200)
koukni a muzes porovnavat
http://www6.tomshardware.com/graphic...s/image030.gif
ted jsem si vsiml ze ta tabulka s testem neni obcas videt a misto ni je jen logo. za to ale nemuzu to jim nejak blbne server. odkaz je dobre ;D
jinak cely test je na
http://www6.tomshardware.com/graphic...120/index.html
je tam plno dalsich testu tak se jukni' skoda jen ze tam neni i GF4 Ti 4200 64MB s AGP8x ale to je asi uplne stejny jako 4x
GF4 Ti4200 64MB a GF4 Ti4200-8x 128MB sa dodavaju s takymi istymi pamatami.
Je to vidno aj na poslednom prilozenom teste, kde GF4 Ti4200 64MB a GF4 Ti4200-8x 128MB maju takmer rovnake skore (128MB trochu vyssie) a povodna GF4 Ti4200 128MB ma skore nizsie. Ale ten test nie je samozrejme postacujuci na cely obraz ale videl som to aj na inych strankach kym som kupoval GF4 Ti4200-8x 128 MB :idea:
Za tych par korun tych dalsich 64 MB stoji ale fakt by tu uz mohol niekto napisat, ktora hra pri akom nastaveni potrebuje az do 128 MB na VGA.
podle me 64 MB staci stejne az bude Doom 3 ji pujdes vymenit protoze prece to nebudes hrat na minimum ;D
Coze Doom3 na minimum. Kdy ma vyjit? To je snad nocni mura, tahle karta mi musi aspon tak 1,5 roku vydrzet, do ty doby nic nekupuju.
Nj,ale nezapomen,ze NV25 uz neco pamatuje.........Citace:
Verzi se 128Mb je jen o malo drazsi do budoucna lespi a takt pameti je u dnenich typu stejnej
Ak kupis 64MB usetris, ale ak ti karta vydrzi nejaku dobu budes lutovat ...., preco si bol tak yskrob a nekupil tu 128mb. Tak isto, ale aj mozno budes spokojny nikdy nic nezistis a za nejaky cas ju vymenís.
Proste to zalezi od uzivatela jeho standardu a narocnosti. 128MB neni nutnost...ani pre Doom3 nebude nutnost. (to co tu niektorý vravia su bludy)
Len je to dnes uz v podstate jedno co zobers.....
grafika ti 1.5 roku vydrzi ale na max detaily to takovou dobu 100% nebude. jinak doom 3 je myslim ohlasenej na vanoce ale 30 zari ma vyjit Half life 2 a podle toho co o nem psaly a taky podle videa kde se to pri jizde na bugate docela sekalo a to urcite nehraly na nejaky GF 2 mx 200 ;D ten doom 3 to urcite na minimum nebude ale na max uz taky ne.Citace:
Ja mam MSI a 128Mb verziu a nezda sa ze by bol hlucnejsi , alebo vobec zeby niako rusel klud . ???Citace:
Původně odeslal Jan
NEviem de ste to nabrali . Moze sa stat ze sem tam vide niaky vetrak hlucnejsi ale poznam len ja asi 3 chalanov co maju od MSI GK a nestazuju si . :lol: :lol: Tak neviem preco ?
???