Zaujimalo by ma aku max. FSB ste vydusili z tejto dosky...
Printable View
Zaujimalo by ma aku max. FSB ste vydusili z tejto dosky...
Me se nejvic podarilo 225 a dal uz nejak nestihaji pameti :?Citace:
Původně odeslal mortician
Nestihaju ti pamete? Ja mam stare 266Mhz sunky a 220 fsb stihaju. Takt pameti je okolo 320 MHz...
jo jenze ja chci jet synchrone s fsb takze nad 225 uz jedou 450 :wink:Citace:
Aha! Aky rozdiel vo vykone ti to hodi v synchro a nesynchro režime?
No v synchro na 217 fsb mam propustnost v sandre nejaky 3200 to druhy cislo nevim a v nesynchro zalezi jakou mas nastavenou delicku :wink:Citace:
A proč máš jenom 217 teda ?Citace:
Původně odeslal Masster
3200 MB / s je pekne. Mas jeden modul, alebo dva? Teraz idem kupovať 2 x 256 MB 400Mhz Twinmoss, tak som zvedavý kam to vytiahnem...
Protoze jsem to zkousel, vsechno nabehne v pohode ale v sandre se nic nezmeni :-(Citace:
Původně odeslal Marek.Sedlář
Modul mam jenom jeden a jak jsem slysel, tak kdyz mas moduly dva tak uz fsb nejde tak vysoko.Citace:
Coze?!!! Ako to ? Kde si to pocul? To by zase menilo situaciu..
Jojo .. taky jsem dal 220 s jednou .. ale ze dvěma už jenom 210 ...Citace:
Původně odeslal Masster
Propustnost neni vsechno. Ja jedu na 218FSB casovani viz. popis a propustnost 3300/3090, a kdyz sem zkousel 228FSB ale horsi casovani, asi CAS 2.5 7-4-3 nebo uz nevim, tak sice sem udelal nekde 3450/nevim, ale vysledky vsech testu co sem zkousel byly stejny.. zadny prinos. Mozny ale taky je, ze uz delaly ty RAMky obcas chybya proto to nejelo rychlejc :) kdovi.
Tak ma potom pre OC vobec vyznam ten dual channel?
To si musis vyzkouset sam, kam se stabilne dostanes s dualem a kam se singlem, a jakej vliv to ma na celkovej vykon PC :) Je pravda, ze sem to v singlu ani nezkousel kam se dostanu, ale IMHO stejne jako v dualu. Mate mit poradnou desku, cili SOLTEKa :)
Jakých testů ? kdyby si měl rychlejší grafuli jako já,tak bys rozdíl viděl na sto péro.Citace:
Původně odeslal MaPa
Mne sa nejadná ani tak o priepustnosti pamate, ale skôr o tu fsb v suvislosti s OC CPU. Uvidim ake to bude ked budem tie ramky a novy chladič... Dam potom vedieť..
Zkousel sem CPumark, 3dmark, quake, pcmark. Ani quake s upln eoreznaou grafikou, takze to nebrzdila ani omylem a kde nic tu nic. Ono taky z 218 na 228FSB neni ani 5% narust frekvence, takze tak 2% teoreticky narust vykonu dejme tomu, ale horsi casovani, takze se to smaze :)Citace:
Ona ta tvoje grafule při 2400Mhz už má taky dávno strop,u svojí jsem poznal každých 5Mhz na FSB v rychlosti.Citace:
Původně odeslal MaPa
To je jasne, ze pri lepsej grafike bude rozdiel poznat, ale este raz, islo mi o vykon CPU - MEMORY - CHIPSET. Nakoniec s tym vredom co tam mam v agpčku mi o nic ine ist ani nemôže...chi-chi
Tak jsem si pujcil lepsi ramky a testil, max. fsb zatim 230 ;D , ale v dualu to nebylo stabilni ani na 210 :-( Jeste jedna zvlastnost na fsb 230 v sandre 3250 :o
a která hodnota ? ta první nebo druhá ?Citace:
Původně odeslal Masster
No bohuzel ta prvni!Citace:
Takze vlastne z hladiska OC sa viac oplati narvat tam jeden modul ?!!!?
No fsb jde s jednym modulem urcite vys.Citace: