Bezpecne napeti pri jednotlivych druzich chlazeni.
Rad bych vedel, do kolika Vcore je bezpecne jit se vzduchovym a vodnim chlazenim, pripadne mrazenim u XPcek. Osobne mam pri frekvenci 1720 MHz napeti 1,825V a tak bych rad vedel, do kolika bych jeste mohl jit a jestli je vubec tech 1,825V jeste bezpecnych, pac jsem si vsiml, ze spousta z vas ma napeti naopak jeste snizene i pod 1,7V...
Re: Bezpecne napeti pri jednotlivych druzich chlazeni.
Citace:
Původně odeslal gregorius
Rad bych vedel, do kolika Vcore je bezpecne jit se vzduchovym a vodnim chlazenim, pripadne mrazenim u XPcek. Osobne mam pri frekvenci 1720 MHz napeti 1,825V a tak bych rad vedel, do kolika bych jeste mohl jit a jestli je vubec tech 1,825V jeste bezpecnych, pac jsem si vsiml, ze spousta z vas ma napeti naopak jeste snizene i pod 1,7V...
Máš procesor vyrobený 0,18 mikronů technologií. Takže těch 1,825V je naprosto v pohodě. Všeobecně se dá říct, že bys neměl překračovat defaultní napájení o víc než 10%. To znamená pro Athlona XP Palomino 1,925V, pro P4 Northwood 1,65V, pro Tuleně 1,625V, pro ThoroughBreda 1,775V. Pokud to budeš dlouhodobě překračovat, může tvůj procák potkat syndrom "náhlé smrti" proražením některého z tranzistorů v procáku. Stejně se zvýšením napětí moc velké zázraky nedějí - v praxi může znamenat zvednutí napájení u Athlona XP z 1,85V na 2,0V třeba 70MHz - to se na výkonu moc nepozná, zato to topí jak svině a procák může jít brzo do kytek. Já mám přetaktíno a napájení staženo o 0,05V pod default ...