zapojenie zariadeni na IDE kabliku
ahoj
bude velmi velky problem ak otocim kablik a ten konektor co davam do MB dam do mastru a sec. necham v strede - budem samo ze jumprovat a nenecham na kable select???
potrebujem vacsi rozostup medzi slave a master.
mam doma 72 kabel
viem ze aj aj 1m kabel ake to mi je do miditoweru velmi zbytocne dlhe
skuste poradit
dakujem
zapojenie zariadeni na IDE kabliku - zle ste radili pani
ked som to zapojil tak ze som na dlhsiu stranu - na koniec dal HDD(master) a vstrede nechcal DVD(slave) tak mi to pri bootovani vypisalo nieco ako ze mu chyba "80pin connector" a uplne spickove bolo ze mi sa mi XP sice naistalovali ale nakolko som tam mal este jeden disk (sec - slave) kde boli instalovane XP tak mi tie moje akoze naistaloval na disk F:
samozrejme ze znich aj bootoval ale disky som mal
C: - HDD sec slave
D: - DVD pri slave
E: - RW sec master
F: - HDD pri master
ked som to otocil tak ako to malo byt a naistaloval tak bolo ok
takze mozete jumprovat zariadenia na SL alebo MR ale furt ich nechat na tych miestak kde maju byt - to co patri do MB tak ma byt v MB - teda aspon u mna.
BTW:
kupil som si dlhsi kable 72 cm a jeden 100cm v mylnej predstave ze aj tie rozostupy medzi MR a SL budu vacsie - ho.v.no su rovnake ako na tom 40 cm smejde - kto toto vymyslel
Re: zapojenie zariadeni na IDE kabliku - zle ste radili pani
Citace:
Původně odeslal Loki12
ked som to zapojil tak ze som na dlhsiu stranu - na koniec dal HDD(master) a vstrede nechcal DVD(slave) tak mi to pri bootovani vypisalo nieco ako ze mu chyba "80pin connector" a uplne spickove bolo ze mi sa mi XP sice naistalovali ale nakolko som tam mal este jeden disk (sec - slave) kde boli instalovane XP tak mi tie moje akoze naistaloval na disk F:
samozrejme ze znich aj bootoval ale disky som mal
C: - HDD sec slave
D: - DVD pri slave
E: - RW sec master
F: - HDD pri master
ked som to otocil tak ako to malo byt a naistaloval tak bolo ok
takze mozete jumprovat zariadenia na SL alebo MR ale furt ich nechat na tych miestak kde maju byt - to co patri do MB tak ma byt v MB - teda aspon u mna.
BTW:
kupil som si dlhsi kable 72 cm a jeden 100cm v mylnej predstave ze aj tie rozostupy medzi MR a SL budu vacsie - ho.v.no su rovnake ako na tom 40 cm smejde - kto toto vymyslel
Noničemu se nediv, že ti to dělá takové psí kusy, ten modrý konektor tam není ze srandy, ten MUSÍ být v desce, pokud chceš, aby to jednak běželo v
ATA 66, 100 nebo 133, přesně už nevím, jak to je, ale tuším, že jsou tam nějaké piny přizemněné, nebo tak něco, musel bych se mrknout.