Zajimalo by me na kolik se vam, kdo mate Barton 2500+, ho podarilo pretaktovat. Premejslim, ze kdybych solidne prodal to svoje CPU, ze bych zkusil ten Barton. Tak jestli to ma cenu vubec.
Printable View
Zajimalo by me na kolik se vam, kdo mate Barton 2500+, ho podarilo pretaktovat. Premejslim, ze kdybych solidne prodal to svoje CPU, ze bych zkusil ten Barton. Tak jestli to ma cenu vubec.
Na XP 3200+ se prej dostane uplne v klidu. Ale myslim ze by mohl s dorym chlazenim jet i na 3 GHz.
No zase si moc nefandi se vzduchem to bude XP3000 :wink: A 3 GHz ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal Baneshee2
Taky by me to zajmalo ale nevim jestli se to vyplati pac 2500+ je jen nakejch 1800Mhz REAL a je to jen prej o 10%rychlejsi nez Athlon TB tak newim, a ze by se dalo 1800Mhz pretocit na 3Ghz to pochybuju :wink:
ja rikam 1700+ DLT3C RuleZzZ ;D
Dost jsem se touhle věcí (i na základě zdejšího fóra) poslední víkend zabýval... Takže - můj kus 13x185 (2405 MHz) absolutně rock-stable. Když jsem ho koupil šel násobič maximálně na 13x (z default 11x), teď jsem to cvičně zkoušel znovu a nevím, jestli se "zajel", nebo co, ale funguje no problemo i na 14x - tzn. prostou změnou násobiče z 11x na 14x cca 500 MHz+... Já mám strop někde kolem 2500 MHz bez zvýšení voltáže, se zvýšenou voltáží možná víc, ale pak už ku****y topí, takže nevím...
Podle toho, co jsem viděl, ale není vůbec běžné, aby se dal tenhle procík dostat na 14x násobič a 2,4-2,5 GHz, takže to jako vždycky závisí na kusu. Každopádně přes XP3000+ půjde každý!
Mohl bys mi prosim te napsat serii toho tvýho mega kousku :idea: DikyCitace:
Původně odeslal jan555
Zas tak dobrý to podle mě nebude, jen má ten procesor pořád málo lidí a tudíž výsledků je taky málo...Citace:
Původně odeslal Lukas Volek
Co je na procíku opíšu, ale až se rozhoupu a sundám chladič, jde to docela blbě a já jsem línej :-) Zítra se snad pochlapím...
Víc ani ránu (tedy stab. ne) a to jsem mu dával tolik šťávy až hrůza poamyslet.
na 1,775V naprosto stabilni
(trochu vic topi) - 55st
vic jsem zatim nezkousel - cekam na vodnika
S zadnym Athlonem se nedostanes vic jak 2,5Ghz.To je realita,bouzel.Im waiting for Athlon 64 :-)Citace:
Původně odeslal Baneshee2
Ale dostaneš, pozri Khandara ;D
Tak jsem se to konečně opsal :oops:
AXDA2500DKV4D
AQUCA0310MPMW
Do konca tyzdna by mi mal prist Barton2500+ tak som zvedavy co bude zac. Budem spokojny ak dam 3000+ pri rozumnej teplote, cize do tych 55°C pri burne.Citace:
Původně odeslal jan555
No já sem viděl XPéčka který chodily i na 2,75 GHz.Citace:
Původně odeslal nex
tak sem dneska zbastlil ty DIP prepinace a tak uz muzu pouzivat i horni sadu takze do pretaktovani CPU nezasahuje nestabilita desky....
ted jedu PRIME95 STABLE na 2,166 (XP3000+) pri default voltazi 1,65V a teplota ze dvou zdroju (cili zadny nesmysl) 55°C :-)
za chvili pujdu dal pac se to tvari jako ze nic a ze se to se mnou chce pretahovat kdo dyl vydrzi :lol: :lol:
Já se opravdu stabilně dostal na násobič 13,5x, na 14x to jelo taky, ale nechovalo se to standardně... Jsem docela zvědavej, kam se dostaneš Ty, zvlášť s touhle deskou... ???Citace:
Původně odeslal Warlord
no prave na stabilite desky sem uz shorel, takze vejs jak 166FSB nejdu a proto sem udelal ty DIP prepinace abych mohl jit s nasobicem nad 12,5...Citace:
Původně odeslal jan555
btw pri tech 13x166@1,65 hodilo prime chybu asi po hodine, tak sem pridal na 1,675 a uvidim jak se to bude chovat :-)
Ja som moj skusal taktovat a pri zmene FSB na 190, hned skocil na 3200+ a stabilny bol ako pri 66 Mhz s teplotou cca 40°C. Teraz ho mam na 2160 Mhz a tak isto je stabilny. A ide weekend, cas na overclocking takze pokusim sa zneho vyzmykat maximum. :D :D :D :D
Ked si to mal na 190FSB tak aky si mal multiplikator ??? Inak vela stastia na weekend, vyzera to byt podareny kus :wink:Citace:
Původně odeslal JarDu
Multiplikator bol nastaveny na default 11x. Po weekende pridam aj pictures z programov SysID a WCUPID + teploty.
tak ako Ti potom skocil na 3200+ ked mal 'iba' 190x11 co sa rovna 2090 Mhz co nie je ani 3000+...nieco mi asi unika :?:Citace:
Původně odeslal JarDu
190 x 11 - moj BIOS ho detekoval ako Barton 3200+. Tak nieco je naozaj blbe. Ja to otestujem este raz a dam vediet.
Tak potom aj SYSID je nejaky divny, lebo ten mi tiez tak detekoval
je to nejaky ulet...asi BIOS, ze by ???Citace:
Původně odeslal JarDu
Uz sem to tu psal v jinym tematu, ale viz níže ;D ;D