Zdravim, mám dotaz jestli potřebuji přídavné napájení desky pro Celeron (2GH) jako je to u P4? Takový ten ctyřkolík.
Díky
Printable View
Zdravim, mám dotaz jestli potřebuji přídavné napájení desky pro Celeron (2GH) jako je to u P4? Takový ten ctyřkolík.
Díky
ja si myslim ze to zalezi od dosky a ne od CPU,predsa dosky pre celer a p4 su rovnake...
MB od ASUSe má tzv. EZ plug - tzn. pro přídavné napájení nemusíš mít ten čtyřkolík, ale stačí ti klasický velký molex na HDD.
U jiných výrobců ti to nikdo neřekne, tam záleží na konkrétním modelu.
Jinak pokud ten čtyřkolík nezapojíš, tak se ti deska nerozjede.
Pokud však máš kvalitní zdroj (nějaký 300W) která má na +12V větvi aspoň 16A, tak ti stačí koupit si za 50,- redukci z Molexu na ten čtyřkolík.
to záleží na základní desce, ne na CPU.
deska(MSI 648) ten 4kolik ma, ja ho nezapojil a vse najelo, tak jestli tam musi byt a kdyz ho zapojim jestli se nic nestane kdyz to neni klasicke P4, Celeron nema totiz takovy odber
no ked ti to ide ... a nemas blbe napetia na 12V vetve :) no ale obecne az tak neplati ze ma jau mensi odber ! ale pri tom co ty pises (2GHz) by to platit mohlo kedze to uz je NW jadro :)Citace:
Původně odeslal Xpro
MadCap
no pokud ti to jede bez toho čtyřkolíku tak je to vpohodě a P4 zdroj nepotřebuješ. Mě například bez P4 zdroje deska nejede. A je jedno jestli tam mám celera nebo P4 :wink: