Nemáte někdo zkušenosti ??? A dost by mě zajímalo jak silný je plech na horní straně CPU abych se neprobrousil až na jádro. Pište co víte.Díky
Printable View
Nemáte někdo zkušenosti ??? A dost by mě zajímalo jak silný je plech na horní straně CPU abych se neprobrousil až na jádro. Pište co víte.Díky
Ja Ti moc neporadim, ale dovolim si mit pripominku, teda spise dotaz - proc provadene brusne operaci (s chladicem nebo CPU) rikate lapovani ?Citace:
Původně odeslal P.D.
Mate nekdo vubec sajna, co to je ? Na jakych strojich probiha ? Jaka je draha nastroje na obrobku ? Jakych dosahuje vysledku ? Ze tolerance je nekolik malo mikrometru ?
Takovych vysleddku doma nedosahnete, ani kdyby jste se rozkrajeli... Doma provadite "pouhe" brouseni, ani superfinisovani se nepriblizite, natoz lapovani.
Tak proc se to tak zazilo ? ???
nech si ty chytry kecy, myslis ze tu nikdo nema magnetku na to.Citace:
Původně odeslal Dawe
Jinak kdyby jsi tu byl kdysi 1-2 rok zpet tak by jsi zjistil kdo priradill slovo LAPOVAT ze Visby ;D
jak víš, že to bude brousit? třeba to bude fakt lapovat. Navíc, nevidím problém v tom, proč by nemohl lapovat doma ???Citace:
Původně odeslal Dawe
Tak fajn - citace skript STT - Lapovani je proces obrabeni rovinnych nebo tvarovych ploch, pri kterem je material obrobku odebiran pohybem brousicich zrn volne rozptylenych v kapaline nebo v paste, umistenych mezi obrobkem a nastrojem.Citace:
Původně odeslal Staňour
Lapovani dale rozdelujeme na rucni, strojni, dle uberu materialu na mechanicke, chemickomechanicke a elektroliticke.
Doma prichazi v uvahu jedine lapovani rucni - mechanicke.
A jestli ma lapovaci nastrje a lapovaci zrna o stredni velikosti 1 az 10 mikrometru z karbidu kremiku ci syntetickeho korundu nebo diamantu, tak je u me frajer. ;D
A nerad zduraznuju, ze jemne rovinne plochy po lapovani maji mit presnost rozmeru IT 1 az 3, tvarova presnost ma byt 0,003 az 0,5 mikrometru a drsnost povrchu 0,005 (velmi jemne) az 0,1 mikrometru (normalni).
Jestli se nekdo priblizi k temto hodnotam doma, tak to teda hluboce smekam. :-)
BTW pri brouseni nacisto se u rovinnych ploch obvodem i celem kotouce dosahuje jakosti 1,6 az 0,2 mikrometru. A to je sakra dost ! Takze to lapovani bych opravdu moc nadejne nevidel....
Tu mas priamo radu....
prebrusenie plochy ako aj adnie heatspreaderu dole ti zrusi zaruku tak pozor !!!.
Zato to vsak pomoze pri teplote pozri tu na navod a vysledky: http://www.overclockers.com/tips1087/
hm podla mna to je zbytocne .. to ze to hodi teplotu o 2-3 stupne je o nicom a to riziko a strata zaruky za to vobec nestoja .. takisto ako lapovanie IHSka nie je trikrat ucinne a ani zrovna jednoduche ..Citace:
Původně odeslal GABO
MadCap
Tak to je opravdu velmi mila odpoved nekomu, kdo se navic velice slusne zeptal na neco, cemu na rozdil od tebe rozumi... Co kdyby sis radsi trochu zopakoval cestinu, vyraz "kdysi 1-2 zpet" je nesmyslny preklad z anglicitny, u nas se pouziva "pred 2 lety"... :roll:Citace:
Původně odeslal honzAK
Zkus priste psat svoje posty az budes uplne pri smyslech...
a nemas to jedno ? sice me jde jako strojari mraz po zadech kdyz to slysim, ale co uz :) Jinak to co se tady nazyva lapovani, tak v lepsim pripade se jedna o lesteni (1-3mikronova pasta) - na domaci pouziti to staci. Bud rad, ze tomu nerikaji honovani :mweheh:Citace:
Původně odeslal Dawe
Jedno to je, ja jsem jenom cekal, jestli si to nak nevysvetlujou jinak. :-)Citace:
Původně odeslal Petrt
Proste jenom jestli kazdej nemyslime neco jinyho.
Ad Honovani - to uz by snad bylo trochu moc ;D
Velmi rad bych se dozvedel puvod terminu, muzes mi ho prosim sdelit PLS ?Citace:
Původně odeslal honzAK
A nemas to jedno ? si o nich mysli svoje a mas klid :lol:Citace:
Původně odeslal Dawe
Ad Honovani...tady je mozne si precist kolikrat cokoliv :wink:
joj Visby byl prukopik ;D ;D ;D
a ze olapoval kde co :-o
to Dawe :
mno jen tak mimochodem,právě jsem udělal zkoušku ze Strojírenské Metrologie za 2,jsem student tretiho rocniku FSI na VUT. Takže vím včem spočívá lapování a kdo říká že nemám mechanizaci na lapování :lol:
TO ALL:
Jinak se to tady zvrhlo na bitku o slovíčka >:E
Smysluplných a téma řešících připomínek je tady jen velmi málo (zatím jedna :-( ) Tak bych byl rád kdyby jste se vrátili k tématu.
Jeste offtopic dotaz - kdyz studujes VUT, tak tim spis nechapu proc chces lapovat CPU....Citace:
Původně odeslal P.D.
Je to samozrejme Tvoje vec, me to jenom nejde do hlavy... To bude tim, ze mam AMD. Tam to trochu nejde. :wink: :lol: :wink:
Jinak teda hodne zdaru strojari...
Tvije starosti bych chtel mit :o :o :roll: ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal Dawe
Tvoje starosti bych chtel mit :o :o :roll: ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal Dawe
Chtel bych mit tvoje starosti :o :roll: :o ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal Dawe
Koukam, ze dokonce 3x ! Nechtel bys to alespon 2x smazat ?Citace:
Původně odeslal Lukas Volek
Nebo mas jiny starosti ? :wink:
Me to proste jenom zajimalo....
Tak promin, priste budu zkratka drzet hubu a krok. Bude vyhovovat ? :D
No vidis, kdyby jsi mel jednicku jako ja, tak by jsi to vedel lip :mweheh: (nemohl jsem si tu offtopic poznamku usetrit :D )Citace:
Původně odeslal P.D.
Drz si co chces je to tvoje vec :lol: :wink:Citace:
Původně odeslal Dawe
Tak uz dost. Uz je to totalne o nicem.Citace:
2admin - mohl bych poprosit o procisteni threadu ? Aby tady byl kazdy prispevek jenom jednou ? :-)
Jasne nechame toho to je vazne o nicem.Budem v klidu.Do smrti dobry jo :wink:
Jo, az na veky...Citace:
No ,to tak vypada ze jsi jeste nikdy nevidel BOXované P4 ,protože povrch je jak šmirglpapír :lol: Takže zlepšení povrchu je celkem efektivní řešení při odvodu tepla.Citace:
Původně odeslal Dawe
No jo, to je vlastne pravda... :|Citace:
Původně odeslal P.D.
Jak uz jsem rekl - jsem dlouhodobej AMDckar, takze mi to nedoslo...
Proti gustu zadny disputat...
Jenom bych nechtel videt tu reklamaci... :wink: