potreboval bych do javascriptu dostat promenne z php. je to nejak mozne? mam soubor blabla.php a v nem nejake promenne, a v tomto souboru mam javascript, ve kterym potrebuju pracovat s tema php promennyma. jde to? ???
Printable View
potreboval bych do javascriptu dostat promenne z php. je to nejak mozne? mam soubor blabla.php a v nem nejake promenne, a v tomto souboru mam javascript, ve kterym potrebuju pracovat s tema php promennyma. jde to? ???
No to si delas (_Y_), ne?
Kde je problem?Kód:<SCRIPT language...>
promena = '<?echo $promenna; ?>';
</SCRIPT>
:idea: ahaa, ja to tam furt cpal bez toho echa a bez uvedeni php :oops:
no tak to ses... ee.. ...polovzdelanec :idea: :-)Citace:
Původně odeslal Braindead
to echo by tam IMHO byt nemuselo - ale kdyz rikas, ze ti to bez nej neslo. Delal jsem neco podobneho a bez echa...to je jen tak BTW.
Jo, taky by tam mohlo byt printf. ;)
Jak chces dostat neco na vystup jinak nez nejakou tiskovou funkci? Jinak to fakt nejde. Leda si to javascriptem vyparsovat z url, pokud je to predavany GETem. Ale proc to delat slozite..
dokonce to jde bez echa i printf ;-)
<SCRIPT language...>
promena = '<?=$promenna; ?>';
</SCRIPT>
:oops: :oops: :oops: dobra, i ja jsem polovzdelanec.. :oops:Citace:
Původně odeslal cipis
tak mam dalsi problem a to vobracenej: potrebuju do php promenny priradit promennou (radek) z java scriptu. mam to nejak takle:
Kód:<?$i=?>'document.write (radek);'
rekl bych, ze to neni mozny. rozhodne ne timto zpusobem a o jinem nevim.Citace:
To nejde, musis si to predat pri pozadavku na server.. Uvedom si, kdy se vykonava PHP a kdy javascript..
Citace:
timhle zpusobem to fakt nepujde, budes to muset pres form odeslat na server a teprv potom s tim muzes delat v php
Citace:
Původně odeslal KtK
tak jsem to myslel :idea:
z JS do PHP promennou jedine pres GET nebo POST... anebo do URL :arrow:
GET == pres URL.. ;)Citace:
Původně odeslal ^Tomahawk^
A jde to i pres cookie, i kdyz nevim, jak to kterej prohlizec podporuje..