Nevíte jestli se u nás dají koupit led diody, které se dají připojit ke zdroji, či mají vychytané napájení? aniž bych se s tím musel vyhrávat? :?:
Na zahraničním webu jsem to viděl
Printable View
Nevíte jestli se u nás dají koupit led diody, které se dají připojit ke zdroji, či mají vychytané napájení? aniž bych se s tím musel vyhrávat? :?:
Na zahraničním webu jsem to viděl
jo daj, na dcase.cz ale asi za 820 Kc... si to kup.... ja bych si to teda rdsi udelal na 12V bud disketovej conector nebo normalne do desky...
kolik V je na disketovem konektoru? Jak přímo do desky, přes napájení ventilátorů??
Naž dát 800, to radši napiš, co a naco to přesně chceš a klidně ti to zbastlím doma.Citace:
Původně odeslal crom.cz
tak pro začátek. 2 modré diody, ty zapojím sériově. odpor si vypočítám a dám před diody. to by nemělo být těžké, já se jen ptal jestli to není levnější někde schrastit, ale za takovou cenu se stím rád pohraji. Jen u nás nemůžu sehnat diody, nějakej obchod, kde by se prodávali zvlášť????
Diody, odpory a pod. -> GM Electronic
BTW v GME v OV tedka maj modrou LEDku za 10 KC!!! Sviti celkem dobre.. pak sem si jeste koupil UV LED diodu, sviti fialove, a celkem to ujde (57 Kc)
10Kc to je narez, hadam ze 5mm ledka, skoda ze za takouvou cenu nemaji smd :?Citace:
Původně odeslal s_007
jj, 5mm, uz ji mam v compu, tak sem si koupil UV diodu za 57Citace:
Původně odeslal stealth
a kde sehnat OBDÉLNÍKOWOU modrou diodu ? potřebuju je do BigToweru...mám tam místo klasických kulatejch obdélníkowé...
Ta UV dioda: je vidět svit a jak moc svítí věci natřený UV barvou, když je s ní osvítíš????Citace:
Původně odeslal s_007
Kolem tech diod chtel jsem dotit 4 diody seriove ubytek na Si Diode je 0,7 V pak jeste nejakje predradnik a frknout to na 5V zezdroje mam jen 200 V zdroj nejaky ty pridavny vetracky a veci viz podpis nebude to velka zatez pro zdroj uz.
já mám též obdelníkové ale už jsem to převrtal na kulaté :-)Citace:
Původně odeslal Airwolf
kamos dela do tunningu aut a ma specialni diody ktery tihle car tunneri pouzivaji na osvetleni aut ze spod. Je to na 12 V a myslim, ze by to melo jit i do compu. Delaj se v ruznych barvach a dokonce i UV. Jedna stoji 90 kc a to se vsim vsudy, jen staci zapojit a svitit. Nemam to sice nikde na obrazku, ale dve diody nahradej na 100% jednu trubici takze svitej docela dost. a jsou velky asi 3 cm na delku a v prmeru asi 1 cm, cili sikula najde uplatneni vsude :-)))
jo, ta dioda sviti fialovym svetlem (celkem brutalne), zkousel sem ji na UV kabelech (od DUDU) a je to v pohoCitace:
Původně odeslal Smitka
to vypada zajimave.. nemaj web?Citace:
Původně odeslal cambaros
Kde to jde sehnat ?Citace:
Původně odeslal cambaros
Jakej to je typ jak se jmenuje ?
Potřeboval bych poradit s diodama. Mám ve velké záslepce udělaných 6 vypínačů na větroně a chtěl bych nad ně přidat diody, abych viděl, který vypínač ja zaplý a který ne. Všechny jsou na 12V.
Jaký diody koupit a jak je zapojit?
díky
Chystam se resit naprosto to same :-)Citace:
Původně odeslal Jedla
Na každý vypinač zapojíš ledku v sérii s odporom, presnejšie na pin vypinača z ktorého ide vodič na fan dáš odpor potom ledku(anodu +) a katodu - daš na zem(v podstate to bude paralelne s vntilátorom).
Pokiaľ budeš tam mať obyčajné 5mm červené alebo zelené ... stačí keď tam dáš odpor 600-1000 ohmov
No já na tohle přišel chvíli po tom co jsem postnul ten příspěvek. Chci tam asi jenom 3mm, ale hlavně modrý!Citace:
Původně odeslal XanFX
modre maji v GME momentalne za 8kc 3mm 1400mcd, sviti to teda dost ;DCitace:
Původně odeslal Jedla
:eek: super cena :D to 1400mcd je nějaká svítivost? moc tomu nerozumím. V GM mi k tomu vypočítají odpor který potřebuji ne? Můžu je s nějkým odporem zapojit na 12V? Teda myslím po každou zvlášť s odporem na 12V.Citace:
Původně odeslal Airwolf
V GM ti spocitaj leda tak velky kulovy. Na 12V to zapojit muzes a mohl bys zkusit trosku myslet sam, vzdyt uz se to tady psalo, ze to de a jak se ten odpor pocita!!Citace:
Původně odeslal Jedla
V GM v Ostrave maji ted 3mm modre ledky za 8 Kc a sviti celkem dobre!
Jak jsem byl v GM tak jsem ji rek, ze ty ledku pripojim na 5V a jaky odpor tam mam dat (200 ohm) a ona mi to ochotne spocitala...
EDIToval KUBA - priste pouzivej tlacitko edit :wink: .