Chci se zeptat, jaký je co se týče výkonu a spolehlivosti WD 80GB 7200ot. 8MB Cache. Já si ho pořídil. Udělal jsem dobře??? Díky
Printable View
Chci se zeptat, jaký je co se týče výkonu a spolehlivosti WD 80GB 7200ot. 8MB Cache. Já si ho pořídil. Udělal jsem dobře??? Díky
Jedná se jak o 80GB, tak 40GB. Oba 8MB Cache.
mno teď už je pozdě zjišťovat, jestli je dobrej, ale :
1) je hlučnej (hodně)
2) ale je to nejvýkonější ide 7200ot disk ( i když jen o chlup...)
3) spolehlivost ??? to je relativní... :wink:
s tou hlucnosti je to relativni. zalezi na tom jakej mas case a jak hlucnej je zvysok pocitace. slyset ho je urcite pri otvorenem casu kteri mas polozeny na stole vedle monasu. ma takovy klasicky lupkajuci zvuk ale to slysis jen pri velmi tichem pocitaci. pokud nemas totalne tichy kompl, nepracujes bez pustene hudby a nenapinas usi tak si to vubec nevsimnes.
mam 80JB. Vykonejsi je jen IBM 180 a tem neverim. nejak strasne hlucny taky neni. Celkove jsem s nim velmi spokojen :-)
ICE
ja mam ešťe okrem IBM 120GXP 40G aj WD 40G ASI 8 MB alebo 2MB presňe neviem pri praci tento disk ako kebi skrabal a je aj dosť hlučny ale ratšej mam IBM ;D
No já mám presne tento rovnaký disk ( WD 40GB 8 MB cache) a nemožem sa stažovat :-) Kúpil som ho pred 4 dnami :-) Ale inak k tej hlučnosti musím dodat že to že je hlučný nieje pravda, pred tým som mal WD 5400 ot. 10 GB a ten bol veru ovela hlučnejší!! :-( Jediné čo je počut je kmitanie hlavičky po disku ale skoro neslišitelne, musím natŕčat ucho aby som ho počul a ajtak je to počut iba pri kopírovaní súborou alebo pri velkých datových tokoch :-)
Ale mám takú otázku, JE NUTNÉ TENTO DISK CHLADIT ???
A jak sa dá monitorovat stav disku pomocou SMART ???
Za každú odpoved DÍKES :-)
No nutne ako nutne ale ratšej chlad,mňe sa stavalo že pri pozerani DVD pri 2-3hod filmoch zamrzavalo pc, teraz ked ho chladim titanom TTC-HD11 tak normalne ide a nezamrza ten chladič ma stal 249sk a to nie je tak strašne moc a ak si z čr tak tam to maš ešťe lecnejšie.TAK RATšEJ CHLAD.
to Pyroteam: ach jo :roll: asi šestý thread pod tímto se přímo jmenuje SMART, takže si myslím, že ses tady na něj ptát zrovna nemusel... :wink:
jinak srovnávat hdd 10gb a hdd dnešní (40gb a výš) je stejně na hlavu jako srovnávat škodu 105 a octávii...105ka je taky hlučnější než octavie ale vůbec to nevypovídá o tom, jak je hlučná octávie při porovnání s jinejma dnešníma autama... :idea: