PÁR DOTAZŮ KOLEM JEDNOHO PENTIA III
Prosím někoho o zodpovězení následujících dotazů:
1. Mám tuto zákl. desku: Matsonic MS7127C VIA Apollo 133 Pro (Socket 370) s Award biosem z roku 2000 a P III 6x133=800 Mhz EB. Bios desky umožňuje taktovat na 6x150=900 Mhz. Je možné nějakým jiným způsobem taktovat ještě navíc? Pokud jo, jak?
2. Výrobce týhle zákl. desky zveřejnil na svých stránkách novější verzi biosu (asi z pol. roku 2001). Kdybych tedy provedl upgrade stávajícího biosu, přineslo by mi to vůbec něco? Mám teď hlavně na mysli možnost více taktovat procesor (z biosu). Další problém je v tom, že sem to tak jako ňák zkoušel (normálně z diskety, z dosu, s patřičným flash programem) a vono nic. Někde sem se dočet, že to může bejt jako zablokovaný, ale nevim jak to případně odblokovat.
3. Podle manuálu je tato zákl. deska pro FC-PGA Pentia III. Mám to chápat tak, že poslední celkem dost slušný procesory FC-PGA2, např. P III 1.4 Ghz nebo i jiná nemůžu použít? Teď se mi případně nesmějte, v oblasti hardware jsem fakt nula :oops: : De voto, že přesně nevim, co to FC-PGA nebo FC-PGA2 znamená, tak se ptám jestli nelze použít nějakou redukci, abych, pokud to nejde, mohl použít ty FC-PGA2 P III ??? ?
4. Jakej nejrychlejší Celeron si pro tuhle desku můžu koupit?
Všem reagujícím předem děkuju za odpovědi.