Známej pořizuje něco nového a neví, astli má nForce2 dvoukanalovej řadič pamětí. Já myslím že jo a doporučuju mu koupit spíš 2x256MB DDR400 než jeho plánovaných 512MB DDR333.
Co vy na to?
Dik za odpověd.
Printable View
Známej pořizuje něco nového a neví, astli má nForce2 dvoukanalovej řadič pamětí. Já myslím že jo a doporučuju mu koupit spíš 2x256MB DDR400 než jeho plánovaných 512MB DDR333.
Co vy na to?
Dik za odpověd.
Myslím, že je lepší 2*256 MB, dual channel ta deska má, jako každá nforce 2.
Já tu desku mám a v ní 2x256MB. Předtím jsem měl 1x256MB. Rozdíl je 5-10 %.
nevim jak ASUS, ale nForce od Epoxe ma priserne problemy se 400 pametma ... radeji napred vyzkouset, popr. pouze 2x256MB DDR333
Doporucuju spise tech 2x256 otazka je jestli nema v planu zvysovat pote by se spise vyplatilo prvni 1x512 a pote druhou :) do Dualu ... pameti neni nikdy dost :P
Já tam mám mírný headroom: DDR433 CL2 Kingstony, ale jedu je na 166MHz s nejagresivnějším časováním jaké je možné. Mám je tam měsíc a ještě ani jednou výtuh nebo něco podobnýho, PC je prostě rock solid.Citace:
Původně odeslal Baron
Píšeš že máš 433Mhz paměti jedeš jenom na 166MHz ???Citace:
Původně odeslal Cormack
Neni to škoda? Vždyt ty paměti by měly jít přes 200Mhz.
Takže, nForce2 desek jsem otestoval dostatek, abych mohl říct, že těch 1-5% rozdíl v paměťové propustnosti ve prospěch dual channel nestojí za nekompatibilitu/problémy/nižší dosaženou FSB.
Je hodně DDR400/433 pamětí co mají problém s rozpoznáním DualChannel na nForce2 chipsetu.Díky tomu pak vůbec neproběhne POST nebo je systém nestabilní. A je to oficiálně potvrzeno např. firmou Crucial nebo KingSton.
Proto je lepší používat Single mode. Ale záleží na každém, jak se rozhodne...
Proc by RAMky mely rozpoznavat nejakej single nebo dual mod? To snad zalezi na chipsetu, tem RAMkam je to uplne jedno snad, dyt to sou obycejny pameti, zadny specialni dualni.
Ale chipsetu to jedno není! Chipset má problémy u některých DDR400/433 problémy s tím rozeznáním. A díky architektuře nForce2 se to pak projeví, jak jsem psal.Citace:
Původně odeslal MaPa
To quote an email I received from Kingston Tech Support today
"...because of a limitation of in the nForce2 chipset not recognizing HyperX in dual channel configuration ... we can only recommend ValueRAM for this [A7N8X / AbitNF7 /EpoX 8RDA+] board ... this is a mainboard - chipset, not a memory problem"
A stejně tak je tomu u některých OCZ pamětí, a problém se týká všech revizí Nforce2 northbridge
Tím chceš říct, že pokud je problém s kompatibilitou, tak se to projevuje ve stabilitě problému?Citace:
Původně odeslal Spec
Nebo se může stát, že i když si myslím, že jedu v dualu tak to nejede, protože je tam nějaká nekompatibilita?
Jak vůbec poznám, že opravdu jedu v dualu?
To jo, ale fšude se píše, že při synchonním nastavení je vyšší výkon. Já mám desku basic a více než 180MHz z ní nedostanu.Citace:
Původně odeslal Pavel Kliš
Ved keby aj mal 2x256 a robilo by mu to problemy so stabilitou ako tu niekto pisal, tak tie dve pamate da na jeden kanal a je to vyriesene nie? Pamate proste pofrcia ako na kazdom inom chipsete.
Mě jede dual v pohodě,tyhle problémy snad řešil upgrade biosu a mám taky ten pocit,že od té doby,co se vydaly ty biosy,tak už nikdo s nekompatibilitou neměl problémy. :|
Koukni na svůj popis,máš tam chybu v názvu desky.Citace:
Původně odeslal Cormack
Oni uz vsichni tem BIOSum pomohli. Vykon klesl o nejakych par MB/s, ale kompaktibilita se zvedla (u me bych si tipnul tak 80 MB/s-nechce se mi tam strkat starsi BIOS). Jinak dnes jiz je moznost koupit RAMky pro Dual (ale za ty prachy). Jinak vse nove se jednou zabehne.
Citace:
Původně odeslal Shox
Cus.Jak si z toho Asusu vymacknul 223FSB? :-)
Citace:
Původně odeslal nex
to jo,buď sakra dobrý kus nebo HC OC čipsetu ;D
ZAJIMAVY ja mam pameti co se nedoporucuji a jsou super stable a bez chyb.Citace:
Původně odeslal Spec
Jo jo, mam udelany voltage mod SB, ktery ma hodnotu 1,83V (default 1,59V). Ale mam na nem chladic+ventilator.Citace:
Původně odeslal nex
voltage mod SB nebo spis NB ??? mas navod na ten volatge mod? ;DCitace:
Původně odeslal Shox
Jo jo SB, jinak tu je planek
http://sweb.cz/overshox/Vddmod.gif
a v tomhle threadu http://www.nforcershq.com/forum/view...b522e3d6555bea mas hodne velky pokec .