G450 + Windows XP + Matrox ovladače = ...
Matrox pro mě vždy byl synonymem perfekního 2D zobrazení - od doby co vlastním G450 DualHead PCI se můj názor velmi změnil. Používám Windows XP - a to bude asi hlavní kámen úrazu. S ovladačema, který jsou zabudovaný v systému funguje dobře (akorát škrolování v některých aplikacích je poněkuď pomalé, OpenGl není a Direct3D je výkonostně na úrovni S3 Virge). Jakmile naistaluju ovladače od Matroxe 586 nebo 588.61 začnou se díti následující věci:
- vyjíždění některých nabídek je výrazně pomalejší - běda jak se použije efekt slábnutí
- některý rychle se pohybující se objekty problikávají
- vizualizace u WinAmpu de zběsile pomalu - ofšem když u toho hýbu myšej, funguje normálně
- občas (třeba při práci v SoundForgi) se obraz rozpadá
Karta je pasivně chlazená a peče se jako čert. Dodávám, že používám primární výstup a mám zaplej BusMastering. Připojenej mám LCD monitor - obraz je však horší než když ho píchnu na GeForce!!! (Pokud si zapnu testovací obrazec šachovnice - střídající se bíly a černý pixely, nelze obraz parametrem Phaze a Pixel Clock vyladit aby nezrnil). Poslední neduh je ten, že frekvece 75Hz je občas 75.00Hz někdy zas 74.68Hz.
Za jakoukoli radu budu vděčnej, nynější situace mi připomíná moji bývalou ATI RageII a její čupr ovladače.