Předpokládám, že to hodně lidí četlo, ale kdo se chce dozvědět pár nových věcí ohledně SW chlazení procesorů, ať mrkne sem...
http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=2&ArtId=17850
Printable View
Předpokládám, že to hodně lidí četlo, ale kdo se chce dozvědět pár nových věcí ohledně SW chlazení procesorů, ať mrkne sem...
http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=2&ArtId=17850
2Spec: ...zase jeden velmi dobry clanok od Teba :wink:
Super clanok...uz taky trebalo.
Parádna vec toto chladenie, pozerám, že to nie je len o nejakom 1-2 stupňoch... Z 52 na 30 to už je riadny pokles teploty...
Či som tomu dobre porozumel: W2K a WXP posielajú CPU HLT inštrukcie, ale bez nastavenia registrov NB to pravdepodobne nefunguje... Pokiaľ mám problémy s VCool a podobnými programami, tak to môžem nastaviť cez WPCREDIT/WPCRSET... Ale keď to nastavím, tak sa môžu objaviť problémy s priepustnosťou PCI... Tak ?
to ale vsechno teda znamena, ze se zpomaly procak, ne?... tudiz je to jen pro dobu, kdy nededim u pc a nedelam na nem neco, co vyzaduje vykon.... je to tak :?:
Ja mam CpuIdle Pro a zchladi mi to z 48°C az na 32°C.XPcka neudelaj nic...
Takze po sms do cz som to pochopil , ale kde tam je nejakych 60,61 Speci ? :roll: Po dalsie ak to zadam , kde sa to ulozi ?
po problemech se zvukem pri pouziti cpuidle jsem myslel, ze tohle bude spasa,ale neni...chlazeni sice funguje, coz je dobre, ani zvuky nechrcej, jenze na ukor klavesnice-v tu chvili je tuha :?
vyzkouseno na GA-7VA, KT400 - STPGNT s PCI parkingem, teplota sleze cca z 50 stupnu na 30 v idle, 33 pri pustenem WinAmpu, cca 39 po 2 hodinax koukani na film, zadne problemy se zvukem, pokles vykonu nezjisten.
proste paraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaada
Jedinej "problem" se kterym se se pri pouzivani VCool setkal bylo snizeni vykonu disku, a jen zapis tusim. Zhruba 1/2.
kde se da stahnou ten program WPCREDIT?
musim ho spoštět při každým startu pc?
a když tam změnim tohle
tak to bude chladit?Citace:
Rx6A[bity 4-0 enabled] = ACPI S3/S1/C3/C2/C1 Disconnect Enable
v tomhle jsem začatečník :oops:
odkazy na stahnuti najdes tady:
http://www.pctuning.cz/titulnistrana...tID=75&LayID=2
popis obou programu najdes:
http://www.pctuning.cz/titulnistrana...=2&ArtId=17058
taky jsem to používal bylo to fakt dobry teplotu to stahlo o 10° ale jak už bylo řečeno brutálně to spomalí HDD.mě to spomalilo o 3/4 normálního výkonu což mě pak dělalo problémi s vypalováním vysokou rychlastí!!
tak nejak na MSI K7T-Turbo 2 sem mel programek XP cooler a z 55 to jelo na 28°C pri videu,ci winampu tak 32°C...parada na ASUSU to nefacha:((Citace:
Původně odeslal maxr
nevite jak na to, aby si system pamatoval nastaveni i po restartu? pokazde musim register load
Jsem se pokusil zeditovat tu polozku na mym Abitu viz podpis, ale vubec to nereaguje, nevite proc??
zda se, jako by to tam bylo uz nastavene ???
proste to tam vepisu - edituju, ale zmeny se mi neulozi :( :evil:
PLZ help
hej, Speci, diiiiky za skvely clanek, mi to kleslo z 43° na 30° bez zateze - je to uplne SUPR na vodnika - kdyz nic nedelam/posloucham mp3/cucim na filma tak mi to nezahriva vodu(5l), a kdyz neco zacnu parit, tak to trva 3 hodiny(tak dlouho ale parit nevydrzim), nez se voda dostane zpet na vyssi teplotu . . . majitele vzduchovych chladicu ale taky dost ziskaj - neroste tolik teplota v kejsu, nizsi spotreba el., mensi hlucnost vetraku s regulovatelnyma otackama . . .
Myslím že na to je ten program WPCRset(nebo jak se jmenoval)Citace:
Původně odeslal lukas.only.three
Mě to taky nejde nějako uložit! :evil:Citace:
Původně odeslal tomesik
Jak se to má dělat? ???
Mám ECS K7S6A = SiS 745.
PLS
jaké jsou hodnoty pro SiS 746?
jo je to prima vec :-)
Akorat na KM266+8235 mi to pri zapnutym chlazeni (stpgnt) spatne grabuje zvuk z tv tuneru; a na KT400 to nedelalo :evil:
jsem uz psal svoje postrehy v threadu do ktereho podle me tohle tema patri a to je chladice a vsechny druhy chlazeni :))) tak co jsem napsal.. 3.6.2003 - mate nekdo nejakou zkusenost? se zaujetim jsem si precetl clanek na pctuningu, mrknul jsem i na prilozene obrazky a zdalo se ze pomoci wpcreditu snadno snizim teplotu cpu v idle stavu.. provedl jsem zmeny registru, a.. vysledek se nedostavil teplota je pri zapnutem x vypnutem porad stejna.. funguje to nekomu? desku mam epox 8rda+, cpu athlon xp 11x200 1,5V, atd.. nastavene to mam presne podle navodu..
5.6.2003 - musim rict ze jsem se taky pustil do testu cpu coolu a zjistil jsem defacto to same jako ty.. zatez cpu je dle task manageru neustale 100% - tomu odpovida i to, ze pokud chlazeni vypnu (ne celej cpu cool) tak zacne teplota rust a dosahne teploty kterou mam pri maximalni zatezi.. pokud je chlazeni zapnute ukazuje teplotu stejnou.. nechapu jak je mozne ze nekomu na stejnem HW softwarove chlazeni funguje, viz clanek na pctuningu, kde se jim menila teplota na vsech testovanych sestavach velmi vyrazne 5 a vice stupnu..
a ted bych pripojil posledni pozorovani.. :) pokud jsem v biosu, vyleze postupne teplota na 47 stupnu coz je o cca 4 stupne vic nez ve windows xp+SP1 eng, tam je v idle stavu 43 a to bez ohledu na nastaveni prislusneho registru.. takze teoreticky XP (nebo nForce drivers nebo neco jineho, nezkousel jsem to na cistem systemu, to jsem byl linej..) samo o sobe softwarove chlazeni na nforce2 chipsetu dela a to bez ohledu na nastaveni registru - at je prislusna cast vypnuta nebo zapnuta je vysledek stejny. To je logicky zaver praktickych "pokusu". Jedine co do toho logicky nezapada, je vysledek autora testu na pctuningu, pokud tedy tento thread zalozil, mohl by se to pokusit laikovi nejak vysvetlit? thx za nazory
Nooo, to neni az tak uplne pravda...Citace:
Původně odeslal xbungie
Blize pravde spis bude, ze v Biosu je pc temer plne vytizeno.
Taktiez sa pripajam k tejto otazke. Tiez mam dosku so SiS746FX chipsetom a rad by som to skusil. VdakaCitace:
Původně odeslal laswer
Skusal som to uz davno a vysledky boli velmi slusne. pokles teploty asi o 15 st. C. Potom MSI pridala hlt instrukciu do biosu bolo to este lepsie. Az ked mi odisiel procak a ja som vyreklamoval palomino za uplne super tbred. Ale....hlt mi akosi nefunguje. Ziadny rozdiel medzi zap a vyp. Neviete v com to je? Tbred nevie pracovat s hlt? Mal by vsak?