Ahoj. neviete mi niekto poradit ako pretaktovat procesor Intel pentium 300 MMX, a ci to vobec ide?
vdaka za kazdy ohlas.
VaLcEk
Printable View
Ahoj. neviete mi niekto poradit ako pretaktovat procesor Intel pentium 300 MMX, a ci to vobec ide?
vdaka za kazdy ohlas.
VaLcEk
Podvihni FSB zo 66MHz na 100 a dostanes 450MHz. Myslim ze takto sa bezne tieto CPU dali pretaktovat. No nie je to uz ziadna slava na dnesnu dobu, vtedy davno to bol poriadny skok.
no předpokládám, že je to Celer ne??Protože Pentia MMX měli max. kmitočet 233MHz.Jestli to Celer je bud A nebo ne tak to je už jedno(Ačkovej ti bude troěku víc topit-Cache).Každopádně zvedni FSB na 100, možná mu budeš muset trošku přitopit(Bude stačit 2,2V).Mě Celer 300A fachal na 474MHz.Při 2,2V.Jinak jadro snese i 3V(Omylem vyzkoušeno)
Dik za odpovede, ale som uplny laik v tejto oblasti. Neporadite mi pleas aj postup ako na to?
vdaka
VaLcEk
v Biosu nebo na boardu budeš mít nastavení FSB(systemová sběrnice) pokud máš Celera tak je v defaultu 66MHz.Zvedni to na 83Mhz nebo na 100MHz.Pokud cheš zvýšit napětí CPU tak bud ti to umožňuje opět Bios nebo lze toho docílit přelepením pinu.
V biose som nastavenie FSB nenasiel.
Co to znamena "na boardu". Niekde v systemovom nastaveni zakladnej dosky? Kde to je? A ako zistim aku mam zakladnu dosku, najlepsie aby som nemusel pouzit srobovak. :)
ozaj mam celeron 300 MMX.
dik Valcek
mam nejaky soft softFSB ale s nim mi to nejde.
valcek:
byt tebou,tak nejdriv prolezu par clanku neco se dovim a nikam nespecham.
nejdriv si zjisti co vubec mas, co s tim jde delat a pak muzes zkusit taktovat.na tvuj dotaz nejde proste jednoznacne odpovedet.