Mam trošku obavy z hrátek se zdrojem co se týká chlazení.
Můžu dát do 300W zdroje 80x80 ventilátor Sunon, 2300 ot., 6W, 51m3/hod., 25db.
Bude to stačit na uchlazení?
Jakou teplotu by měl mít maximálně zdroj? A kde ji měřit?
Printable View
Mam trošku obavy z hrátek se zdrojem co se týká chlazení.
Můžu dát do 300W zdroje 80x80 ventilátor Sunon, 2300 ot., 6W, 51m3/hod., 25db.
Bude to stačit na uchlazení?
Jakou teplotu by měl mít maximálně zdroj? A kde ji měřit?
bezproblemu bude...
jasne ze bude stihat.ja mam 350W a chladim ho A.C.ArcticFanProTC ktory ide na 1700rpm a uchladi to v poho.Zdroj je vlazny :wink:Citace:
Původně odeslal Laďan
Zdroj sam o sebe zvlada dost vysoke teploty, takze by mal stacit aj jeden ventilator. Tym druhym nic nepokazis, ale na plne otacky to bude asi zbytocne.
Žádný druhý nebude. Chci vyměnit stávající řvoucí za tenhle nový tichý.Citace:
Původně odeslal Toxic
Tichy ?Citace:
Původně odeslal Laďan
to je asi vtip, kup si nieco do 25-30CFM, to v poho staci, na uchladenie.
Ide o to ze ventilator je mozno vonku tichy, ale ked ho tam das, tak ten prietok bude robit pekny bordel, 50CFM, to uz je pekny fucak, ja tam mam 1W Titan, a aj tak ho mam na 5V -> asi 0,20W vykon.
6W je zbytocne delo do zdroja, do 2W plne staci.
jak dale pises, ze chces tichej, tak u tohoto na tichost zapomen...prestoze ma jen 2300 otacek, tak to docela staci na to, aby to hucelo jako krava :(Citace:
Původně odeslal Laďan
Tech 6W se mi taky nezda, vetsina tech Sunonu ma 1,4-2,5W (a ten 2,5W rve taky pekne). V mojim zdroji je rizenej a pri normalni praci ma kolem 1400 otacek.
Az teraz som si vsimol ze tam mas 50m3/h, co je asi 25CFM, takze si asi myslel 0.6W, nie 6W ze :wink:
To je potom akorat.
ne myslel 1.4W, Sunony s 2300rpm jsou 1.4W a jsou taky hucaky.. rekni mi proc chces kupovat novy ventilator kdyz ti uplne staci dat ten co tam je na 5V :?:
Třeba má hlučný ložisko :)
BTW. já budu předělávat ten Chieftec 360W, přijde vyměnit ten fan co tam je za nějakej kolem 1000RPM a přidám tam kluznýho Sunona 92 na spodek co bude sát od CPU, taky tak 1000RPM... jsem zvědav jak to dopadne :roll: :lol:
Ktoreho sunona chces, lebo ja som jedneho kupil, je to KD1209PTS3-6Citace:
Původně odeslal Marty
ma 1,6W, al epoviem ti ze ten huci aj na 5V, je strasne nevyvazeny a rezonuje cela case z neho, ja bych to nebral. :?:
Je to SUNON KDE1208PTS3 1,6W (sorry vypadla mi jednička) ;D