Zdravim,
Potrebujem z nejaky slusny vetrak 60x60x15 mm, max. 4000 rpm, so slusnym prietokom a najlepsie s gul. loziskom.
Slubne vyzera napr. Spire FD06015B1M3.
Neviete, ci sa da niekde (v CZ alebo SK) zohnat, pripadne mi doporucte nejaku nahradu...
Printable View
Zdravim,
Potrebujem z nejaky slusny vetrak 60x60x15 mm, max. 4000 rpm, so slusnym prietokom a najlepsie s gul. loziskom.
Slubne vyzera napr. Spire FD06015B1M3.
Neviete, ci sa da niekde (v CZ alebo SK) zohnat, pripadne mi doporucte nejaku nahradu...
To není tak jednoduché... Z běžně dostupných lze docela doporučit Sunon, opravdu dobrý jsou alu Titany, ale ty se (tuším) nedělají v 15tce, jen v 25tce (alespoň já mám). Nejlepší jsou ty, které bývají ve značkových PC - obvykle Sanyo-Denki, ale v krámě stojí hroznou bombu... Já bohužel musím konstatovat, že mám doma 60tek větráčků asi 15 a ideální neexistuje ("ideální" poměr mezi hlučností a výkonem), takže hledat, hledat, hledat, podle toho, jaké máš konkrétní požadavky...
uplne nejlepsi je zadny :-) huci to a nechladi :evil:
...já například používám běžně 60tky Superred a Sanyo-Denki a opravdu se nedá říct, že by nechladily a nehučí o nic víc než hodně kvalitní 80tky!Citace:
Původně odeslal berraneck
(Jen stojí o něco víc ;D )
co je "neco vic" ??? :-)Citace:
Původně odeslal jan555
Nejsem si jistý - nikdy jsem je nekupoval 8-) Ale myslím, že budou stát v řádu hodně-set... Na tntradu stojí Sanyo-Denki 60x25 660,-- bez DPH, ale to má hlučnost 33 dB. Ty moje mají (odhadem) tak 20, 25 dB maximálně, takže budou asi ještě mastnější :?
V GM mali aj 60x60x15 Sunony, ale cena bola skoro rovnaká ako za celý chladič Evercool ND9 s 60x60x25...
Tenhle mám jeden taky... Tam je výhoda, že samozřejmě míň hlučí než 25tka (obvykle). Jinak Sunony jsou za tu cenu (60x15 tuším 150-200,--) docela dobrá koupě, ale dost se liší - některé jsou tiché, jiné vysavače...Citace:
Původně odeslal LtK
Diky za tipy,
nakoniec som kupil chladic Spire 5E88B3 za 170 Kc kvoli vetraku (4200 rpm). Akurat ho trocha spomalim, inak som spokojny.
Potreboval som ho do novej skrine (Neolec Xbeam), do ktorej dozadu ide namontovat prave takyto vetrak...