tohle mi teď v posledni době vyhazuje HD Tach, předtím to bylo v pohodě
http://www.volny.cz/suchoi/disk.jpg
nemam z toho moc dobry pocit
Printable View
tohle mi teď v posledni době vyhazuje HD Tach, předtím to bylo v pohodě
http://www.volny.cz/suchoi/disk.jpg
nemam z toho moc dobry pocit
buď program na pozadí, nebo hodně remapped sectors nebo vadný disk... :?
...hmmm aj to zatazenie CPU je dost :?
mam tam teď 3 dny XPčka a NTFS....ale předtim sem měl 98SE a bylo to to same
ten vrchni je ještě v pohodě.....ted sem zkusil znovu a vypadl jeste lepsi :-(
http://www.volny.cz/suchoi/disk2.jpg
...teraz som si spomenul, ze aj mne tak blbol jeden WD a dost pomohlo vymenit datovy kabel-predtym som tam mal taku pogrcenu-polamanu 80tku :!:
no ja mam upravenou 80ku na "SATA"...zkusim vymenit, thx za tipCitace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
nemáš nějakej program běžící na pozadí ??? třeba indexing service nebo tak ??? ...třeba je disk ok a jenom ti na něj něco občas zapisuje/čte...to by vysvětlovalo proč se to s přechodem na winxp zhoršilo...(ale to může být i kvuli jinejm věcem... :? ). :idea:
nazhoršilo se nic....je to stejne
jé sorry, já blbě četl... :oops:Citace:
Původně odeslal Lukas
mno a nemáš tam něco na pozadí, co by to dělalo ??? já nevim, třeba antivirák, united devices... ???
jaký máš ide drivery ??? via 4in1 nebo default od MS ??? zkus tam hodit jiný, ale tim to asi nebude... :roll:
v nejhorším ten disk vyzkoušej v jinym kompu (nebo v kompu s čerstvou instalací windows bez různých sra*ček) a jestli to bude to samý, tak asi reklamace, protože tohle by dělat neměl... :?
Stáhni si program Active SMART a podívej se, jestli neukazuje něco podezřelého. Případně ho otestuj utilitou od výrobce, v tvém případě PowerMax.
SMART hlasi vse OK a ten maxtoracky program je dosovsky a nejak se mu nelibi NTFS nebo neco z XP protoze nechce nabehnout
Ale pořád si neřek jestli ti při tom něco běží. Ukonči všechny programy běžící na pozadí a tak - a nepředpokládám že jsi tak blbej abys s tím pracoval když jede HDTach.Citace:
Původně odeslal Lukas
ehm, nic neběžíCitace:
Původně odeslal Marty
na tohle blbnuti sem přišel když měli u mě kamoši sve disky a chtěli jsme to otestovat...čili i kdyby běželo, muselo by to blbnout i jim což neblblo
takze : rozjel sem powermax ktery hlasi vse OK, disk sem zkusil na jinem kabelu i na secondary portu a stejne potize....ja teda už nevim :-(
Jestli tě to nějak neomezuje v aplikacích a Active SMART i PowerMax hlásí, že je vše v pořádku, tak bych to dál neřešil. Pokud máš dost času a řešit to chceš, tak postup už tady nadhodil Kukla. Za prvé bych ho zapojil na board (bez SATA redukce), čistá instalace Windows (v ideálním případě jestě na jiný disk, aby ten měřený nebyl systémový), formát disku, zkoušení různých IDE ovladačů, atd. Tohle by ten disk rozhodně dělat neměl, ale bude to něco softwarového, protože jinak by se objevilo něco podezřelého ve SMARTu.
:idea: Máš zaplú DMA :idea:
kéž bys měl pravdu, ale SMART bohužel taky nejni dokonalej a neodhalí fšechno... :?Citace:
Původně odeslal Dawn
dma....ani nevim kde to v XP najit a zkontrolovat...každopadně v 98 to bylo zaple...o tom se neda ani chvili pochybovat, stejně jako že softwarove to nebude protože mam nově nainstalovany system