Podla vas ktora varianta je vykonnejsia pre beznu pracu + enkodovanie videa ? Celeron NW 2 GHz pretaktovany na 3GHz ->FSB 600MHz ->DDR 400MHz alebo P4 NW 1,6GHz pretaktovany na 2,24GHz -> FSB 560MHz -> DDR 372MHz ???
Printable View
Podla vas ktora varianta je vykonnejsia pre beznu pracu + enkodovanie videa ? Celeron NW 2 GHz pretaktovany na 3GHz ->FSB 600MHz ->DDR 400MHz alebo P4 NW 1,6GHz pretaktovany na 2,24GHz -> FSB 560MHz -> DDR 372MHz ???
Samo že ta druhá sestava,Celer je dobrý akorát na textáky :D a Celeron není Northwood,je to Willamette,kdyby byl Northwood,tak má 512kb L2 cache a né jako Willamette jenom 128kb L2 cache.Citace:
Původně odeslal Bedo
Celerony od 2.0G jsou osekane Northwoody, ne Willamette, protoze ten by se na takovy freq nemel sanci dostat ;) to byly jen ty 1.7-1.9G
jak neměli šanci dostat? já mam taky Willa a jedu na 2152MHz >:}Citace:
Původně odeslal Glassman
U encodovaní dost záleží na frekvenci. Pokud by ten Celer byl na 3 GHz stabilní tak by měl být rychlejší než plnohodnotná OC 1.6GHz P4ka . V teoretických testech je přetaktovaný Celer 2@2.66GHz výkonově na úrovni P4 2.4B.Citace:
Původně odeslal Bedo
Taky v něčem pomůžou i rychlejší paměti, co máš za fošnu abys narval ještě nějakej poměr 3/4 (FSB/MEM) :?:
Dosku mam tu co je v popise, vrta mi to v hlave ci to neprekona tu moju P4. Ten Celeron ide na 3GHz cize 150*4 bez zdvihnutia Vcore a MSI doska dava na pamate presne 400MHz -> 150*1,33*2
no niekde som tiez cital (myslim ze toms alebo hardocp) ze to na enkodovanie nemusi byt taky shit kvoli tym pametiam a tak ... a inak to jadro je naozaj NW z mensou cache .. ako klasicky celeron ze ano ;)Citace:
Původně odeslal Bedo
MadCap
Willamette mali 256kB cacheCitace:
Původně odeslal Marek.Sedlář
P4 Willamete měli 256kb, ale Celery Willamete jen 128kbCitace:
Původně odeslal TimeLord
Vsetky celery maju 128Kb vsetky okrem tych najprvsich <=300MHz. a tualatinov s 256kBCitace:
Původně odeslal Dolby_cz
jedině plnokrevnou P4...Celer nebrat...malá cache se podepíše na výkonu téměř ve všech aplikacích...at už na enkodování,tak i jinde... frekvence není vše,ale to už tu snad ví každej :)
Doporučím to co OVER. Měl jsem Celera 2.0 na 3.1GHz a je to furt slabší než P4 na 2.4GHz. V enkódování to ještě jakštakš jde, ale ostaní "hlavně 3D" aplikace je to s tím Celerem utrpení.
Od 2 nahoru je to NW styd se to si rikas moderator?!Citace:
Původně odeslal Marek.Sedlář
Ma pravdu od 2GHz je toNWCitace:
Původně odeslal leviatan
jj, to samozřejmě. Od 2GHz je to NW. Willamette bis takto nikdy nepřetaktoval!!!
Tak to bych se dohadoval jestli je rychlejší já ho tak mám a řeknu ti zě Duron 1300Mhz je jen o 10-15% rychlejší než ten můj zeler :evil:Citace:
Původně odeslal Carlos