Viem, ze sa to tu uz urcite x-krat preberalo, ale nemoze mi to niekto strucne objasnit ??? prosim,prosim :?
Printable View
Viem, ze sa to tu uz urcite x-krat preberalo, ale nemoze mi to niekto strucne objasnit ??? prosim,prosim :?
Pumpování je neschopnost elektroniky vypořádat se s náhlými změnami dvou "energeticky" naprosto odlišných barev(tmavá a světlá). Černá znamená vypnutá elektronová děla, bílá je intenzivní. Když se na obrazovce střídá bílá a černá(např.) tak obraz pumpuje(ne moc kvalitní elektronika). Třeba se roztahuje(většinou tam, kde je světlá)
Otestovat to ide jednoducho - otvoris si napriklad jedu stranku s ciernym pozadim a jednu s bielym na celu obrazovku. Potom medzi nimi prepinas a pozorujes okraje - napriklad taskbar a start. Nemalo by sa to hybat vobec, maximalne tak, ze je to viditelne ale pri normalnej praci to nevnimas. Na nekvalitnych monitoroch to poskoci kludne o pol centimetra -> nebrat.
Sposobuje to nedostatocne "tvrdy" zdroj - pri zvysenom odbere (zmena z ciernej na bielu) poklesne napatie.
Tak fakt dik, myslim ze nie som jediny kt. to nedochadzalo ;D ;D ;D
Som to skusil, a robilo mi to ked som monas vypiekol na max. jas asi 0.5-1mm
To je dufam OK, nie?
Monas ma totiz stal 16 litrov(z 32 za cely komp :smoke: !!!!)
To by malo byt OK. V skole na 17" Relisysoch to poskoci aj o pol cm, navyse obraz je za 1cm hrubym sklom - fuj.
A preto mam AOC 7A+, ten nepumpuje ani v naznaku
No ja mam Iiyamu, ta nielen ze nepumpuje, ale ma aj super obraz ;D
Takze, aby som neohovaral Samsungy:
chcem aby ste porozumeli, ze som najprv nastavil, jas, kontrast na 100, zapol magicbright na entertain(maximum) + aktivoval highlight na fullscreen.
pri normalnom nastaveni to nerobi, tiez ma to mohlo trknut, ono totiz ja som tym zvysil svietivost asi 4-krat, co je uz asi vela.
Pre neznalych ten monas vyda az 240 Cd/meter stvorcovy. (bezne CRT asi 130-150).
Chuda, som ho nemal takto trapit, hadam mi odpusti. Co myslite ???
2 Rainbow:
Teraz je najlepsie pockat na 19'' LCD, ale ja som pred mesiacom zistil(vykradli susedov na intraku), ze taky 25kg monas sa hodi, hlavne ked nechodieva vytah ;D ;D ;D