Jak začít s Xp1700+ a 2400+
Jsou nutne nejake upravy pred zmenou nasobice (spojeni kontaktu nebo neco jineho) na xp1700 a xp2400? Dost jsem toho precetl a jsem zmateny. :? Rozhoduju se jestli 1700 nebo 2400.
Rad bych vedel jestli prepinani sad nasobicu (propojenim kontaktu na socketu) funguje i na nijak upravenem procesoru.
Diky za odpoved.
Re: Jak začít s Xp1700+ a 2400+
Citace:
Původně odeslal habby
Jsou nutne nejake upravy pred zmenou nasobice (spojeni kontaktu nebo neco jineho) na xp1700 a xp2400? Dost jsem toho precetl a jsem zmateny. :? Rozhoduju se jestli 1700 nebo 2400.
Rad bych vedel jestli prepinani sad nasobicu (propojenim kontaktu na socketu) funguje i na nijak upravenem procesoru.
Diky za odpoved.
Neviem, aku delicku na PCI ma ta doska, mozno ti bude stacit dolna sada, ak dosiahnes aspon 170FSB na doske.
Ked nieco poskarabes na 1700+procaku(premapujes ho prerusenim mostikov) tak stale mozes spravit to, ze zadratovanim 1 pinu na sockete ziskas dolnu sadu.
Najlepsie je zobrat 1700+, a zadratovat to na sockete. (teda ak potrebujes vyssiu sadu)Co sa tyka toho prerusenia priamo na procaku, kedze predtym sa nevedelo, ako zadratovat socket, tak som si na procaku nastavil(teda, ehm, vyrezal) 16.5x ako default, cim mam vyssiu sadu, ked by som chcel nizsiu, tak uzemnim na sockete VFID4(mam overene) a dostanem kompletne celu nizsiu sadu k dispozicii.
Ale ten 16,5x si nenastavuj, ja som ho musel dat, lebo som najprv prerusil okrem posledneho L3 mostika, aj predposledny, a mojou chybou som potom nastavil default nasobic na (teoreticky) 15.5x, kt. vsak znaci 22x co logicky procak pri starte na 133FSB nezvlada, tak som musel preskrabat dalsi mostik, aby bolo default na 16.5x
;D ;D ;D
Inac vsetko som zriesil kancelarskym nozikom, a narobil asi 0,7mm hlboke kratery na procaku; spolubyvajuceho skoro slahlo ked to videl :smoke: >:} >:} >:}