Aky chladic na XP 2000+ ?
Aky chladic doporucujete na takyto procak?
Momentalne tam mam CoolerMaster DP5-7JD1B-OL, ktory je sice tichy ale pri otvorenej skrini mi v biose dava 58-59'C. Ked som zmenil vetrak na standartny 8cm (tusim 3000ot.) tak to kleslo na 55'-56'C. Po zatvoreni skrine s 1 nasavacim 8cm vetrakom a 1 vyfukovacim + zdroj. To kleslo v oboch pripadoch o 2-3'C.
Povodne som tam nasadil ten chladic stou nanesenou pastou, stym mi to naberalo uvedene teploty v priebehu par desiatok sekund o zapnutia zo studena. Potom som odstranil tuto pahmotu a naniesol som tam striebornu pastu co som dostal k Titanu D5TB (asi rok staru ale este dokonale "mazlavu") vo velmi tenkej vrstve. Jedinou zmenou bolo ze k danym teplotam to nabiehalo ovela pomalie, v priebehu 3-4 minut ale s rovnakym vysledkom. :-(
Mojim cielom nieje ani tak pretaktovat ako mat tiche PC ked to potrebujem a hlucne nech je pri hrani alebo tak ...
Povodne PC je XP1600+ na MSI KT266A a to ide 39-50'C co je celkom prijatelna teplota, kedze KT266A mera socket tak keby to bolo +10'C tak je to OK.