Re: ECS L7S7A2 a napětí +5%
Citace:
Původně odeslal Cando
Zdravím
Odhalil jsem zajímavý problém při nastavení +5% v biosu ( verze biosu nemá na chováni vliv nicméně teď používám verzi 030313 ). Nastavím +5 procent, napětí je opravdu o zhruba 5 procent větší. Stačí však na chvíli odpojit počítač od sítě … a po zapnutí už počítač najede bez zvýšené voltáže. V biosu je však normálně nastaveno +5 procent po restartu vše zase jede normálně. Pouhé vzhlédnutí biosu ( konkrétně položky advanced chipset setup ) tedy způsobí aplikaci zvýšeného napětí. Jiné položky biosu fungují korektně. S něčím tak nechutným jsem se ještě nesetkal.
Kdybych neodpojoval počítač od sítě tak by mi to nevadilo ale takhle … fuj
Nesetkal jste se Někdo s takovou nechutností, zajímalo by mně jest-li je to vada mého kusu nebo se ECS někde seklo …
P.S. Jinak maximální spokojenost za tu cenu …
Asi to problem byl, v novym BIOSu je napeti uz natvrdo nastaveny na +5%.
Ja sem se starym BIOSem na svy desce nic takovyho nepozoroval.
Re: ECS L7S7A2 a napětí +5%
Citace:
Původně odeslal Sasa
Asi to problem byl, v novym BIOSu je napeti uz natvrdo nastaveny na +5%.
Ja sem se starym BIOSem na svy desce nic takovyho nepozoroval.
a kua, to je chaos, no ja som si nainstalil ten upraveny najnovsi BIOS z 28.4.2003 (ci tak nejako ??? ) a pri skuskach fsb200 (opät neuspesnych :evil: ) som nastavil som najprv +1% potom +3% a nakoniec +5% a to iste pre pamate a zrazu po x-tom restarte som to chcel pri vrateni fsb na 198 nastavit na povodne +1% pre procak a default 2,9V (ma V-mod :wink: ) na pamate ALE OUHA ony mi tie polozky na zvysovanie voltaze ZMIZLI !!! ... ??? :?: ...tak uz tomu vobec nerozumim - skusim tam flashnut posledny "oficialny" BIOS , pretoze u tohoto beta biosu nenastalo zadne zvysenie stability ani spomenute 5% zvysenie pamatovej priepustnosti... :?