Poraďte mi,která z variací EpoX-ových desek s VIA KT333 je lepší na OC.
Dík,Katoo :wink: :-)
Printable View
Poraďte mi,která z variací EpoX-ových desek s VIA KT333 je lepší na OC.
Dík,Katoo :wink: :-)
ja bych v tom moc rozdilu nehledal/nevidel, mam 8K3AE coz je economy deska a jede stejne ferove jako 8K3A, akorat na moji je celkem jen 3 BIOSy, ale ten posledni je fakt vychytanej.. mam 3GB/s v Sandre.. z KT333 desek je asi nejlepsi 8K5Axx, ma totiz uz novej SB VT8235 s PCI bus parking ci co :wink:
na druhou stranu jsou zase ty K5A poruchovejsi nez K3A, takze vono si nevyberes :)
Co gigabyte VRXP? :wink:
Poruchovější? Nééé... Já si na 8K5A2+ nemůžu ani jedním slovem stěžovat. Jedině - čte z čidla a ne z diody a u PWR FAN konektoru na desce nemá zapojený měření otáček (takže jsou tam jen dva s měřením otáček).
A co se týče OC... krása :) Co jsem naposled zkoušel, tak Duron 950 @ 1420 při 2,2V, FSB v klidu až kolem 220 (mně se podařilo 216) a prostě krása. Jen má malej pasiv na NB, takže fofrem vyměnit za Zalmana.
Právě,že u nás stojí 8K5A2+ 3000,- s DPH :D ,což není moc a pro Voodoo 5 5500 AGP to bude asi to pravé ořechové :wink:
díky pánové :-)
Musím se přidat k Martymu - 8K5A2+ je fakt super, v pohodě jsem ji rozběhal na 211 MHz FSB (víc už asi nedaly shitózní paměti), ale pak strašně topí NB (ten výsměch chladičům, co je tam nalepený je na p...) - tak jsem tam uřízl kus starého ježatého chladiče z PII a ten je vlažný... Každopádně s touto deskou chybu neuděláš. Snad jen dělička 1/6 mi chybí ke štěstí.
;D
pokud jsi rozhodnutej investovat 3 litry, popremyslej jeste o Epox 8K9A(I) s KT400 ....Citace:
Původně odeslal Katoo
No 8K3A/+ ako aj 8K5A2+ su vyborne dosky - moja doska slape stale ako hodinky aj preto sa jej vlastne nechcem ani zbavit. Inac k tej 8K9AI - ta je sice tiez dobra ale aspon ten kus co som mal sa mi javil slabsi a poruchovejsi ako 8K3A/+ (hlavne pri pretaktovani a vseobecne).
to jo, tak vylazena asi neni, to je fakt. ale zase ma vyhody kt400 - usb2.0 , podporu DDR 400 - i kdyz je fakt, ze je asi lepsi valit pameti synchrone. jedu ji na fsb 170 a neni zadny problem, ani northbridge moc netopi...
nj, ale Katooovi jde o KT333 kvůli podpoře AGP 2X víš :)Citace:
Původně odeslal Chocen
no jo,Marty na to zase kápnul :wink:Citace:
Původně odeslal Marty
k čemu agp 2x ?? jestli nemáš grafiku, která umí agp 4x , tak bych investoval spíš do grafárny než do mb....
Mám Xabre 600 :wink: ,ale taky Voodoo 5 :D
já nevim no...v dnešní době je zastaralý i ten KT400...ta voodoo5 je ti stejně asi spíš na dvě věci...prodej ji i ten xabre a kup nějakou grafiku s podporou alespoň dx 8.1 a odpovídající MB...
Ale ta Xabre 600 má podporu DX8.1 :D a v marku 01 mám 8500 bodů :-)Citace:
Původně odeslal Chocen
a V5-ka je prostě klasita :-)
xabre js totální shit se SW vertex shadery a nemožně pomalými pixel shadery. ja mam s nic moc kouskem xp1700 a radeonem 8500 od manli v 3DM2k1 přes 10 000 ...
Ja mám 8K5A2+ a takisto si nemôžem sťažovať... No teda až na to meranie tej teploty, to je riadny ofajč...
Čo sa týka V5 - no keď si niekto myslí, že je to klasika, nech si ju má... Nemá to cenu niekoho presviedčať, že CPU cez 2GHz a V5 je ako jazda so zatiahnutou ručnou brzdou... :smoke:
2glassman: BTW já mám na 8K5A2+ SB VT8233 ...
2chocen: 8K5A2+ má USB 2.0. Proti 8K9A2+ nemá nic míň, možná navíc nastavení vcore až do 2,2V.
Uznávám svobodu projevu ;D :lol: :lol: :wink:Citace:
Původně odeslal LtK
To víš,že budu používat jinou grafiku,ale chci si ještě sem-tam zapařit něco na V5-ce.A ten výkon tam opravdu je :wink: .V pohodě si zahraju UT2003 v 1024x768x32 :D
Je to jako,když si někdo spravuje starou káru :-)
Tak jsem z toho zmatenej, že já blbec věřím WCPUID? Koukal jsem na web epoxu a tam píšou že má VT8235, takže se doma pro 100% jistotu podívám do kejsu ... :roll:Citace:
Původně odeslal Marty
AJ podla mna tam mas VT8235 (mal som jednu doma) tak neviem neviem - ale vsak pozri.
8K5A2+ má VT8235 (alespoň to píšou ve specifikaci) :-)
Jj, má VT8235... ;D ;D ;D
2 Katoo: Ja som mal dlhú dobu V3 2000@3000 a nedal som na ňu dopustiť...
Ale aj keď mám dnes nič moc kartu, aj tak nevidím dôvod, prečo by som si ju mal nechať...
Sám som prekvapený, ale dokonca aj ten obraz je lepší a ostrejší a o výkone už ani nehovoriac...
Nenašiel som nejaký program, ktorý by na V3 šiel a na GF4MX460 nie... To skôr naopak... Možno keby som hľadal dôkladnejšie, ale pravdepodobne, by som to aj tak nepotreboval...
Toto by bola debata na dlho, v každom prípade, od Epox-u sú KT333 dosky dobré všetky - či už 8K3kové alebo 8K5kové... Aj keď už sa pomaly asi nebudú predávať...
Měli jste pravdu, WCPUID lže a já jsem blbec. EP-8K5A2+ má skutečně SB VT8235...
A co se týče debaty proč 3Dfx, tak na to je jednoduchá odpověď - kdo viděl v akci V5-5500 a Glide, nedá na ni dopustit... ale mít tak PCI verzi, dal bych si ji jako secondary k Radkovi :)