Jde mi o to,jestli je tam takovej rozdíl ve výkonu(po taktu),jako v ceně??? ???
Printable View
Jde mi o to,jestli je tam takovej rozdíl ve výkonu(po taktu),jako v ceně??? ???
Tak z vlastni zkusenosti musim rict NE.Lidi s XP1700 jedou na te same frekvenci co ja a s dobrou serii a chlazenim jsou jeste vejs.....
NO ja ti doporucujem si zobrat priklad z Mareka Sedlara ktory mal 2400+ a presiel na 1700+ a penazi ma asi viac ako dost :D lichuotka
Takze jednoznacne si zober 1700+ s nejakou dobrou seriou a mas to vyhrate :wink:
Jestli budes taktovat tak ber 1700+ ja ho mam taky a jedu na 2400+
kuriozni je ze ja mam napeti 1.69 a kamos co ma 2400+(netakteny)
tam ma taky napeti 1.69 A jestli nechces taktovat tak ber tu 2400+
jednoznacne ber XP 1700+, nataktujes to urcite na XP2700+, tj. asi stejne jako s XP 2400+
Je to v podstate jedno :wink: Dosiahnes priblizne rovnake vysledky, ak nesces extremne chladenia na MAX MHZ (potom 1700+) , ale ide hlavne o to kolko si ochotny investovat.... pri rovnakom, ci podobnom vysledku ;D
Ale za cenu 2400+ mozes tusim mat aj 2x1700+ 8-) (ak teda moc neklesla cena :?: )
Podla mna je zas lepsie kupit 1700+ samozrejme ak chces taktovat. Ak nie resp. vobec ta to nelaka zober 2400+ a k tomu nejaky tichy chladic a pohodicka.
Ak vsak taktujes a nedajboze vychytis velmi dobru seriu 1700/1800+ DLT3C tak sa moze 2400+ skryt.
Taktením akurát tie 1700+ a 2400+ výkonovo zrovnáš...
Architektúra jadra jednoducho nepustí... 2,4-2,5GHz je pre 99% majiteľov Tbredov konečná... Vyššie len s dusíkom a podobné extrémnosti...
Teď jsem koupil (známému) za 2800Kč i s DPH AMD XP2200 TB. Verze XP1700 už u nás většinou na skladech nejsou (ne všude). Tenhle kousek v pohodě přefikneš na XP2800 v naprosto stabilním režimu 13.5x166 a máš CPU SUPER HIGH SPEED. Když k tomu správně doladíš DDRky a HDD tak máš co se výpočetního výkonu týče HIGHEND jako Brno .... pak už záleží jen na grafárně, co z toho vymáčkeš ...... pokud se nechystáš přes víkend renderovat pro Lucase 3-tí díl StarWars, tak budeš spokojený jako ŽELVA V SALÁTĚ ....
Jeste jedna vec je docela zajimava - XP2800+ Sice je pomerne drahy, ale zato je tenhle rating garantovanej pri default voltazi. A to v konecnym efektu znamena, ze to min topi. Pretocena XP1700+ na 2800+ uz potrebuje v 99% pripadu zvedat voltaz, a ta ma na topivost mnohem vetsi vliv, nez zvysovani frekvence. Ma tu nekdo XP2800+ ? Docela by me zajimalo, jak jdou tyhle TOP kousky pretocit. :idea:
Mám brát radši 1700+, či 1800+? Co je lepší na OC? Která serie je nejlepší na přetaktování? Jde si vnějakým obchodě vybrat serii?