Prosim o radu na postup Lapovani :oops: Nikdy jsem to nedelal a potreboval bych vylapovat pasiv ,kterej je hlinikovej ,ale stred je měď :?
Byl by nekdo tak hodnej a napsal presnej postup pleas :-) To znamena jakym smirkem zacit a td.Diky moc
Printable View
Prosim o radu na postup Lapovani :oops: Nikdy jsem to nedelal a potreboval bych vylapovat pasiv ,kterej je hlinikovej ,ale stred je měď :?
Byl by nekdo tak hodnej a napsal presnej postup pleas :-) To znamena jakym smirkem zacit a td.Diky moc
Ja som skusal lapovat BOX a celkom sa mi vysledok pacil. Pousil som brusny papier drsnosti 300, potom 600(+voda) a nakoniec 1000 (+voda, samozrejne). Na doladenie brusna pasta, ale tu som nanasal handrickou, takze aj ked som brusil na rovnej ploche, tym lestenim som to "zvoral" :-) Ale skoro sa v nom vidim ;D
600 -> 800 -> 1000 -> 1200 -> 1500 -> 2000 => zrcadlo 8-)
ja jezdil po pomačenym 500 asi 20 min - furt sem ho omyval a pak to samy asi 15min na 2000
po 500 sem se rozmazaně viděl a po 2000 uplně jak zrcadlo
este ste mu zabudly povedat ze by mal lapovat v tvare cila 8 :!: ;D
ja sem to šudlal jak I a pohodaa 8-)
mam strojarsku skolu takze spravne sa ma do 8 :!: ;DCitace:
Původně odeslal joXerus
ja mam elektrotechnickou a je mi to jedno 8-)
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:Citace:
Původně odeslal joXerus
ale tak efekt je skoro furt stejnej :wink:
hele a zkouseli jste pasivy cistit elektrolyticky ??? me to teda prislo docela dobry - sice nemam uplny zrcadlo jako na pctuningu, ale teplota sla o 2-3 oC dolu - zajimave
2joXerus: Pokud ten pasív sudláš do I tak se ti to sice bude lesknout, ale křivý to bude kurwa hodně ... brusná zrna se hromadí u krajů a ze spodku chladiče si uděláš takovou pěknou kulovou plochu ... zkus si přiložit kovovej úhelník a koukni se proti světlu.
Doporučuju tu 8.
mas to za 1http://mitchi.webzdarma.cz/smile/respekt.gif ;DCitace:
Původně odeslal NLC
alebo skus toto: http://www.pretaktovanie.sk/article.php?sid=1027
jedna poznamecka to ze se blok leskne jako zrcadlo neznamena ze je vyhlazen dokonale do roviny. Cili zrcadlovy lesk neni podminkou pri spravnem vybrouseni. Je to jen efektni
2Hrochoslon - hmm zajimavy - faktem je, ze mi teplota realne klesla i kdyz vysledek nebyl 100% odlesk (BTW ale 200vka se odrazela docela presne :-) )
200vka :-o :?: :wink:Citace:
Původně odeslal Lukas L.
ja som to lapoval do I, ale to tak, ze kazdu zrnitost som isiel opacne... 500-800-1000-1200-2000. Avzdy som to vybrusil taq az kym som nevidel ryhy z predchadzajucej zrnitosti :idea:
sakra, dostal sem chut vylapovat blok.. :?
Ja som isiel na 600 - 800 - 1000 - 1200 a je to ako zrkadlo.
Brusil som to pod tečúcou vodou na skle.
A vysledok??? Super.Ako zrkadlo v kúpelni.
Isiel som tiez do I a vdaka sklu a vode je to rovnučké ako to sklo. ;D
2Hrochoslon - jj 200stovka (200Kc bankovka) provedl sem na tom test "rovnosti" - bylo to docela pekny, ale asi ne tak jako na tom pctuningu nebo kde to bylo :-)
šmirgl, 1000, 1500, 2000, 2500...
Ale HLAVŇErovnou podložku,...
ne nějakej křivej kus skla,..
nejlépemramorovou broušenou desku,... a nebo sklo ze starýho scanneru.
Ja som doma nemohol najst ziadne sklo, a ako som tak bludil po byte taq som zbadal nasu starucicku pracku, tatramatku, co ma zvrchu plnenie a ma tam sklo :lol: A tak som to na nej lapoval :D Aj som rozmyslal ci ju nepustim, mozno by to spravila za mna, to je taqa fest pracka, sak asi ste ju mali povecsine vaceri dome ze ;D
Preco by malo bit to sklo krive???Citace:
Původně odeslal HiGhLaNdEr
Nikdo tu nepisal ze to lapoval na dekoracnom skle , ktore je trochu hrbolate. ;D