-
!!!DULEZITE!!! FAT
Stalo se mi, že se HDD o kapacitě 7.5GB chová jako 20 GB, ale samozřejmě, že data na disku jsou nečitelná. BIOS najde disk bez problémů, ale bootovat z něj nejde. Stejně tak fdisk pozná správně 1 primární oddíl o kapacitě 7.5GB, ale scandisk ho najde jako 20GBa hned na začátku hlásí, že nemůže načíst poslední cluster. Vůbec netušim jak se to mohlo stát (stalo se to teda kámošovi, když jsem mu ten disk pučil a v kompu měl i nějakej 20GB disk...z toho mi na tom mém zůstala i jmenovka).....zrovna když ten disk ZAS.A.Ě potřebuju, mám na něm votázky na maturitu :evil: :evil: :evil:
-
Asi je boot sektor tej particie prepisany bootsektorom z toho 20GB disku. Myslim ze Disk Editorom by to islo spravit alebo pouzit nejaky program na zachranu dat (nejake linky tu uz davnejsie boli).
-
mne sa stalo nasledovne:
na 70gb disku som mal ca 30 gb dat, zbehol som to disk clean programom ktory maze "unused slack part" a vsetko volne miesto na disku
ked bol program uprostred, vypli mi prud a pc sa vyplo a zaplo - to ze mam problem som zistil, az ked som kopiroval data na hdd a win mi zahlasil, ze nemam miesto, vyzera to tak, sa mi skorumpoval boot sector a s 30 gb bolo 70 gb dat. vsetky data boli niekolonasobne vacsie ako mali byt. napr. obycajny word dok mal namiesto niekolko kb niekolko mb, film martix mal namiesto 700mb 2.8gb
pri kopirovani na druhy hdd velkost dat zostala nezmenena tzn. ze s 30gb sa napevno stalo 70 gb
opravit to neslo nicim, norton disk doktor sa ani nespustil, stale mi vyhadzoval chyby
pomohlo len d:\ format (este ze som zalohoval)
-
tak to já si "format c:" dovolit nemůžu...nejhorší je, že už to asi ani opravit nepůjde, páč sem se v tom hrabal scandiskem (ten smáznul 17GB nepotřebných dat a opravil nějaké vadné soubory....a při kontrole povrchu začal v 1/4 hlásit bad sectors...ale ten disk bral jako 20GB...) a pak jsem zkoušel DIY disk patch, ale ten našel jenom 1 partition a to tu 20GB....já bych do toho nejradši praštil sekerou, to se to nemohlo stát 14 dní pozdějš?!? KU..A!!
-
2magnum: nevím sice odkud jsi, ale kdyby se Ti podařilo nějak ten disk dostat ke mě, pokusil bych se vytáhnout z něho data, i když jak sám píšeš, asi jsi si je smazal sám Scandiskem :-) ale za pokus by to možná stálo. Pokud ta data ještě nejsou přepsána nějakými jinými, tak snad jo.
-
-
2santry....no já sem pražák a na Moravu se hned tak nedostanu, ale díky za nabídnutou pomoc.....já už jsem si ty otázky skopnul od pilných spolužaček :-) .....a vyhodil za to 3 kila :-( ....no nic......asi to stejně nepude dát dopořádku, páč ta originál FAT tabulka je přepsaná tou z toho 20GB disku....ale daly by se z toho dostat jenom samostatný data (dokumenty, hudba...)??....zkoušel jsem win hex, ale nějak si s ním nerozumím....když dám data recovery, tak to ňák nejede... :-(
-
to magnum: Tak jestli tam už není nic, co by jsi potřeboval akutně nutně, tak se na to vysééééééééé... Udělej formát a je to! To jsou věci, který má cenu dělat jenom, když člověk zoufale stojí o data. Pokud o data moc nestojí jenom by je "rád měl" tak je dobrý to zkusit programama a když to nejde, tak zformátovat.
Data budou, my nebudeme a když nejde o život.... :-)
Já myslel, že to jsou pro Tebe nenahraditelný věci a Ty zatím spolužačky :-) :-) ;D
-
no já jsem si to vlastně způsobil sám, protože jsem tomu kámošovi dával ten 20GB disk se sestříhanym videem z maturiťáku a jeho fat tabulku se mu nějakym záhadnym způsobem podařilo zkopírovat (a tím nahradit originální) na ten 7.5GB disk. Ten sem mu zase pučoval aby z něho vypálil music na poslední zvonění...ach jo, za dobrotu na žebrotu....