Re: UDMA CD-RW na PIO?????
Citace:
Původně odeslal steady802
zdravim,
mam problem:
moja sony Sony 32X12X40 CDRW bezi len v PIO mode. uz som skusal vsetko, install/reinstall/novy driver/firmware udate/ zapojenie s druhym CDROM/ zapojenie s HDD/ single - nic!
v biose mi to stale bezi v PIO mode a neda sa to prepnut.
nema niekto navod ako to rozbehat? viem, ze sa uz o tom na forach toho popisalo, ale u mna zatial nic nezabralo.
ale dma sa neda zistiv v biose. Musis to zistit vo windowsoch - ovladacie panely - system - vlastnosti cd-rw a tam musi byt zaciarknuta polozka DMA
Citace:
Původně odeslal astra4
Citace:
Původně odeslal steady802
zdravim,
mam problem:
moja sony Sony 32X12X40 CDRW bezi len v PIO mode. uz som skusal vsetko, install/reinstall/novy driver/firmware udate/ zapojenie s druhym CDROM/ zapojenie s HDD/ single - nic!
v biose mi to stale bezi v PIO mode a neda sa to prepnut.
nema niekto navod ako to rozbehat? viem, ze sa uz o tom na forach toho popisalo, ale u mna zatial nic nezabralo.
ale dma sa neda zistiv v biose. Musis to zistit vo windowsoch - ovladacie panely - system - vlastnosti cd-rw a tam musi byt zaciarknuta polozka DMA
ale hej, u mna v biose to ide, dokonca mam moznost tie mody aj prepinat; lenze na tek cdrw mechanike to nejde! odhliadnuc od toho sa mi ta mechanika takisto ako v biose hlasi aj vo win v PIO mode
skusim vask este raz tu reinstalaciu vecer a dam vediet.
tak zatim, dik za tipy
I kdyby byla mechanika v BIOSe nastavena na PIO4, ta ve woknech by melo jit zapnout DMA. Sice to nepobezi UDMA, ale jen MultiwordDMA2(tusim 16MB/s), ale i to dost pomuze od zatizeni CPU.