nebo musim mit dva kusy?
Printable View
nebo musim mit dva kusy?
2 kusy...proc by to jinak bylo dualDDR :idea:
musis mit dva stejne kusy, pokud mozno i stejne znacky a typu :)
Tie ramky ti musia bezat na ronakych timingoch pri rovnakej frekvencii, zial nforce2 neumoznuje rozne timingy pre kazdy radic zvlast.
neviete niekto ako to dual DDR robi? ci to funguje ako napr. raid ze parne a neparne wordy su na kazdej ramke zvlast alebo prvych 128mb je na prvej a ked potrebuje nieco z 129mb tak cita z druhej ramky?
diky moc
konecne jsem to pochopil
budou podporovat dual DDR aji pameti, ktere nebyly vyrobeny pro dual??
nebo dual podporuji pouze pameti na to vyrobene??
zrovna nemam 5.000 na Corsair nebo OCZ
:lol: hmm takovou otazku sem necekal...chtel bych si predstavit yDUal DDR na singel modelu :|Citace:
Původně odeslal berraneck
hmmm takovou odpoved jsem necekal!!Citace:
Původně odeslal -Ja8k1-
??? ??? :eek: :eek:
To Miskoboss:
Dual DDR podporující deska s jednim kusem paměti jede, ale ne v dual modu.
Pokud chceš jet v dual modu, musíš mít dva stejné kusy pamětí. Paměti označované jako Dual jsou dva kusy pamětí v jednom balení, u kterých výrobce ručí, že v dual modu pojedou, tzn. pokud bude nějaká z nich špatná, nebo nepojedou v dual modu, můžeš je reklamovat dohromady a měl bys za ně dostat opět dvě paměti certifikované pro dual mód. Pokud koupíš dvě paměti, které nejsou certifikované pro dual, pak reklamuješ každou zvlášť a riskuješ, že pokud jednu vyreklamuješ, nemusí už ta vyreklamovaná v kombinaci s původně zakoupenou v dual modu jet. Paměti certifikované pro dual jsou dražší, musíš si tedy rozhodout sám, co koupíš.
Můj postup: Koupím dva stejné moduly, které nejsou certifikované pro Dual. Ihned po příchodu domu je důkladně otestuji v Memtestu a Goldmemory , čímž si ověřím, že jsou oba moduly ok. Pokud nejsou, běžim hned ten špatnej reklamovat, čímž se sichruju, že dostanu stejnou paměť (Před nákupem se můžeš informovat, kolik stejných mají na skladě - pro případnou reklamaci)... Je to sice risk - nemusíš dostat stejnou paměť a paměť může odejít až po delší době, kdy už na trhu budou úplně jiný paměti - ale ušetříš. Kdyby mi nezáleželo na penězích, tak beru vždy DUAL paměti. ???
diky moc Kankal
udelam to jak pises
jeste jednou diky
Takže oni se prodávájí nějaký speciální paměti pro Dual, nebo mi stačí koupit dvě stejné obyčejné DDRka? O kolik je ten Dual, tak lepší?
Ano, stačí koupit dva stejné obyč. DDR moduly, ale ... viz mojí předchozí odpověď.
to Miskoboss: Některé paměti si s některými deskami v nerozumí, takže až si vybereš značku pamětí a desky, radši si to ověř...
tak jsem koupil nejakej shit
uz jsem nemel love!! Ach jo!
to poznam :evil: (vid signatura)Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
jesne ze to poznas!!!! :|Citace:
Původně odeslal Ed Reznor
jinak bys byl taky ***, kbybys to nepoznal!(ja jsem to psal jeste kdyz jsem nemel vypsanej popis!!!
prece nejsu kapr!!! ???