poradte.
dik ;D
Printable View
poradte.
dik ;D
Ja mel na svoje SCSI takovej moooc peknej aktivni, velka hlinikova zebrovana mrcha pres celej disk a ve predu dva vetracky. Mam pocit, ze to tenkrat davala proca. Ale krk za to nedam, uz je to dlouho :(
Ak behnes do niakeho obchodu s elekrtonickymi blbinami, mali by mat take veeeelke pasivy co sa davaju na zosiky a podobne, potom si narezes co potrebujes z toho ak nepasnu hned.
nebudes tomu verit ale presne toto ma vcera napadlo ako som sa pozeral na vezu :idea: ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal mino
na www.chladice.sk Titan TTC-HD82
zbytocne drahe a hlucne :wink:Citace:
Původně odeslal TimeLord
ale dik za ochotu ;D ;D ;D
Nemas za co. este mi povedz odkial mas info ze je to hlucne. mne bezia v servery meter odo mna 3 taketo a vsetko je v pohode. Predtym tie 3 SCSI 10k rpm robili teplo ako mala kotolna a teraz su studensie ako vzduch.Citace:
Původně odeslal mitchi
prodavaj to v monime primo tady stoji 180kc a je to pasiv o rozmerech hdd a vejsce tak 20mm http://www.monima.cz/index_light.php...100S--&nazev=0
http://www.meetthegeeks.org/ourrevie...igerhddcooler/Citace:
Původně odeslal honzAK
co som ja kupovla disky do raidu (scsi) tak maly uz automaticky aj chladic (proste BOX verzia asi) - boli to nejake IBM 15k a islo to do takeho pizza servru kde boli cisto len disky a nic viac...
no moze to pekne chladit ale ja potrebujem ticho a s tymi vetrakmi 40 x 40 x 20 mm a 5000rpm ticho urcite nebude.Citace:
Původně odeslal TimeLord
najhlucnejsia vec sa u mna toci na 2300rpm a to garafika. :wink:
presne taketo nieco som hladal len by som potreboval aby bolo rebrovanie otocene o 90stupnov :?Citace:
Původně odeslal honzAK
ale dik ;D
no jo, ale jak to na ten HDD pridelat ??? nechci prijit o zaruku na sve nove IBM :evil:
tepolovodive lepidlo ???
Nevypadá to špatně :-)
http://www.meetthegeeks.org/ourrevie...er/hdd_sml.jpg
rozměry: 100x145x15mm
přichycení na HDD :arrow: self adhesive backing to stick straight onto the target drive
Napadlo mě i jiný využití. Po menší úpravě rozměrů a vyvrtání děr na kondenzátory a další součástky by se to dalo použít jako :arrow: perfektní pasivní chlazeni na grafickou kartu
no, ja budu mit 2 mensi pasivy, kterymi disk pokryju, tak se ptam, cim je pridelat - sory, asi jsem to nenapsal moc srozumitelne, - nemam presne tenhle STC100C ok?
tak cim :roll:
Nejspíš bude stačit dát do dvou protilehlých rohů trošku sekunďáku. Možná by ještě neškodilo dát mezi HDD a chladič trochu teplovodivé pasty, ale tady už je riziko že se ti to nepodaří úplně odstranit až bude potřeba ;D.
ja by som tam dal iba tu teplovodivu pastu(pokial chce zachovat zaruku,pastu zotres a ani to nespoznaju)Citace:
Původně odeslal LM
pokial s tym diskom nebude manipulovat tak ta pasta ten pasiv udrzi :!:
To jo, ale jsou pasty který časem celkem nechutně ;D vyschnou a pak je celkem problém je odstranit....Citace:
Původně odeslal mitchi
no to hej :? terz neviem ci ma ten jeho disk(IBM 180GXP 120GB)plechovy vrch ???Citace:
Původně odeslal LM
pokial ano tak potom to je uplne jedno a liehom odstrani kazdu pastu(aj zaschnutu :wink: )
jo to novy IBM ma Plech z vrchu, ale problem je, ze tam je i cedulka s popisem toho disku a nechtel bych ji nijak ponicit...
Disk bude asi v 5 1/2 pozici, protoze ho chci jeste ofukovat dalsim Silentem TC pro 1 , takze aby zas nezkouzl :?
komp i prenasim, sundam pak to teplovodive lepidlo necim ???
nebo mi date tipy na tichy ceohlinikovy suplik na disk ??
to novy IBM totiz docela topi (ted 45 st.), takze nejake dalsi navrhy
no tu teplovodivu pastu das dole liehom,tech.benzinom...
celohlinikovy suflik je od Thermaltake HardCano 5 :wink:
no, to je trosku drahe reseni :)) precejenom 1150 K je dost
A co takhle použít stahovací pásky.