Jake CD-R Media jsou nejlepsi ???
Printable View
Jake CD-R Media jsou nejlepsi ???
IMHO zalezi dost na vypalovacce - kazde chutna neco jineho. ;D
Osobne preferuji Verbatim DataLifePlus a Taiyo Yuden (jez jsem si oblibil v dobe uzkych vztahu s jednou nejmenovanou brnenskou firmou, ktera je oficialne prodava).
Vypalovace chutna skoro vse.
Mne jde hlavne o to jake CD-R jsou spolehlivy a vydrzej aby neodesli za par mnesicu.
V moji "databazi" se vyskytuji CD snad vsech znacek a stare Verbatim zatim drzi i po nekolika letech, zato jsem uz rozslapal nekolik multidisku. :evil:
Multidisky to so smejdi to mne rikalo uz vic lidi.
A co Traxdata.
Traxdata mymi testy: Audio + discman + vyply antishock + mlaceni discmanem na vsechny strany: vysli jako dobre media.
A jak dlouho je uz mas odeslo nejaky protoze bylo stary.
Používám většinou Verbatim a ještě sem s žádnym neměl nikdy problém, takže Verbatim rulezz 8) .
Já používam Verbatim a Imation.
Ja som presiel s Imation na TDK a rozdiel minimalny. Dobre su este Verbatim a Memorex.
Zle su Samsung a Platinum.
Hlasuju pro Verbatim a TDK. Memorex me moc nenadchnul, ne ze by odesel, ale nektery mechaniky maji dost problem ho precist.
Neuvadejte znacky, ale vyrobce - jinak je to desne zavadejici.Citace:
Původně odeslal Paolo.n
Napr. Verbatim od CMC jsou smejd, zatimco od Mitsubishi jsou skvele. A vyborne jsou docela urcite TY.
No, osobne bych hlasoval pro Verbatimy - ty UltraAZO, ktere vyrabi Mitsubishi jsou fakt super, stejne jako TDK Reflex Ultra, ktere vyrabi Taiyo Yuden - nebo pro samotna media od Taiyo.
S Memorexy jsou obcas problemy i na kvalitnich mechanikach...
No priznam se ze az tak do detailu jsem nesel, prece jenom mam jen jednu vypalovacku a vypalim toho tak 10-20 kusu za mesic, zadny tisice.
Jo a jeste jsem si vzpomnel na CD-R "Silver Circle" kterejch jsem par mel, ale z 10 kusu jsem 2 vyhodil uz pri paleni, neprosla verifikace dat.
Kde najdu vyrobce media, kdyz tam je napsano napr. jen "made in EU"?
Co tady mam ted po ruce Verbatim 40X Super AZO, tak na obalu vzadu ja napsano Made in India a v druhym rohu (c)Verbatim Corporation 2002, A Mitsubishi chemical company. To se mi spis jevi jako ze Verbatim je soucasti Mitsubishi. Nebo jak to je?
Mitsubishi vyrabi i pro jine znacky (napr. Imation, ale pro Imation dela zejmena CMC). AZO dela Mitsubishi.Citace:
Původně odeslal Paolo.n
Pro Verbatim dela, jak jsem se zminil, placky i CMC Magnetics, tem je lepsi se vyhnout velkym obloukem.
Jak poznat vyrobce? Reknou ti to nektere programky, jako napr. CD-R Identifier, CD-R ATIP ci Nero Infotool...
Mitsubishi vyrabi media pro Verbatim (a pokud vim, tak nejen pro ne).
Vyrobce medii najdes bud na strankach tech, pod jejichz hlavickou se ty media prodavaji a nebo napr. na www.cdr.cz/a/hardware/media
Velice kvalitni jsou prave ty od Taiyo Yuden a nebo od Mitsubishi.
Ja si dycky mislel ze Verbatimky vyrabi firmy Verbatim.
Ono to neni nazev vyrobce ale neco jako znacka a vyraby to vyc vyrobcu nebo co.
Napr Verbatim (a i spousta dalsich) je jen nazev firmy, ktera prodava media, ale ty media pro ni vyrabi jine firmy (mozna i neco sama vyrabi, to fakt nevim)...